10 λόγοι για να ξεκινήσεις μαθήματα φωτογραφίας. Πως μπορεί να επηρεαστεί η ψυχολογία σου.

απο Irene's Healthy Life

Η φωτογραφία,  μια τέχνη συνυφασμένη με την καθημερινότητα μπορεί να μας βοηθήσει στη τέχνη της ζωής. Εστιάζοντας στο τώρα, στην στιγμή, μέσω της παρατήρησης για το νέο, το ξένο και το διαφορετικό, ανακαλύπτοντας αντιθέσεις μέσα απο την διαδικασία της καλλιτεχνικής δημιουργίας, μπορεί να αοδηγηθούμε στη ανακάλυψη μεγάλων συγκινήσεων που δεν έχουμε βιώσει ξανά.

Πως όμως η φωτογραφία μπορεί να βοηθήσει γενικότερα στην ψυχολογία του ανθρώπου;
Και γιατί να κάνεις μαθήματα φωτογραφίας; Τι θα κερδίσεις;

  1. Γιατί σου αρέσει! Κι όταν ασχολούμαστε με πράγματα που μας αρέσουν, αισθανόμαστε καλύτερα!
  2. Γιατί μαθαίνεις να παρατηρείς τα πάντα γύρω σου καλύτερα. Τόσο τη φύση όσο και τους ανθρώπους. Η παρατήρηση είναι μέρος της μάθησης. Και η μάθηση μας κάνει να νιώθουμε πιο σοφοί, πιο δυνατοί.
  3. Γιατί η φωτογραφία εντυπώνεται πρώτα στα μάτια και μετά στον φακό. Και αυτό είναι μια πολύ ωραία πρακτική άσκηση για το νου. Από πότε έχεις να δείς με τα μάτια της ψυχής;
  4. Η φωτογραφία μπορεί να σε κάνει πιο δραστήριο αν την αγαπήσεις. Θα βγείς από το σπίτι σου, θα αφήσεις τον καναπέ και θα περπατήσεις.
  5. Στο φτωχότερο σενάριο, θα βρεθείς να παρατηρείς την γειτονιά σου και να κλικάρεις. Στην καλύτερη περίπτωση, θα βρεθείς μέσα στη φύση, εκεί που θα θες να αποθανατίσεις ως πρωταγωνιστή το πουλάκι που ακούς, τα βουνά, τα ποτάμια, τα λιβάδια!
  6. Θα κάνεις νέους φίλους! ( αν είσαι τυχερός σαν εμένα, που βρίσκομαι ανάμεσα σε 5 καταπληκτικούς ανθρώπους!) Hello team!
  7. Θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις την καλλιτεχνική σου πλευρά. Όλοι έχουμε έναν μικρό καλλιτέχνη μέσα μας, που με τα ανάλογα εφόδια μπορεί να αναπτυχθεί.
  8. Μπορείς να εκφραστείς μέσα από τις φωτογραφίες σου. Είναι ένας δυνατός τρόπος να περάσεις τα όποια μηνύματά σου.
  9. Είναι ωραίο να ανήκεις σε μια ομάδα. Καλύπτεις την ανάγκη της κοινωνικότητας και αντιστέκεσαι στην ασθένεια της εποχής μας, την μοναχικότητα.
  10. Θα έχεις καλύτερο φωτογραφικό υλικό από ότι πρίν. Θα αλλάξει η φωτογραφική σου ματιά, αφού θα έχεις αποκτήσει τεχνικές και άλλες γνώσεις. Αυτό θα τονώσει την αυτοπεποίθησή σου.

Είπαμε…Υγεία είναι τρόπος ζωής!!! To λέει και η φιλοσοφία μας!
written by author….Ειρήνη Μπαμπαλή

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies