12 συμβουλές για σωστή ενυδάτωση, τα οφέλη και η σημασία της.

απο Irene's Healthy Life
Η ενυδάτωσή μας είναι απο τα πιο σημαντικά θέματα που θα πρέπει να μας αποσχολεί ΟΛΟ τον χρόνο και ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι.
 

💧 Η καλή ενυδάτωση βοηθάει γενικότερα στην καλή λειτουργεία όλου του ανθρώπινου οργανισμού! Ας μην ξεχνάμε πως είμαστε περίπου 70% νερό.
 
💧Το νερό μεταφέρει μεταφέρει θρεπτικές ουσίες και αποβάλλει τις άχρηστες ουσίες από τον οργανισμό.
💧Το ισοζύγιο του ύδατος εξαρτάται βασικά από την ποσότητα των προσλαμβανομένων υγρών και τον όγκο των αποβαλλομένων ούρων. Το πρώτο σκέλος ρυθμίζεται με τη δίψα, ενώ το δεύτερο σκέλος από τη δομική και λειτουργική ακεραιότητα των νεφρών και τη δράση της βαζοπρεσσίνης (αντιδιουρητικής ορμόνης) επ’ αυτών.
💧Ο νεφρός μπορεί να εξασφαλίζει την ομοιοστασία του οργανισμού αλλά σε παθολογικές καταστάσεις ο νεφρός χάνει αυτήν του την ευελιξία με αποτέλεσμα να εμφανίζεται ευκολότερα αφυδάτωση ή υπερυδάτωση.
 
💧Βοηθά, επίσης, στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματος, με τη μεταφορά της θερμότητας από τους ενεργούς ιστούς στο δέρμα, αλλά και της ψύξης του σώματος μέσω της εφίδρωσης.
💧 Αναζητήστε τρόφιμα πλούσια σε νερό, όπως το αγγούρι, το καρπούζι, τα πράσινα φυλλώδη, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι οι επιλογές σε φρούτα και λαχανικά είναι πολλές.
 
💧 Συχνά η αίσθηση της πείνας, είναι μια παραπλάνηση που δημιουργείται απο την έλλειψη της ενυδάτης. Συχνά νομίζουμε πως πεινάμε, αλλά στην πραγματικότητα διψάμε!
 
💧 Κάποιες φορές το νερό μόνο δεν είναι αρκετό! Ανάλογα με τις θερμοκρασίες και την δραστηριότητα που μπορεί να έχουμε (καλοκαιρινή άθληση), μπορεί να χρειαστούμε ισοτονικά ποτά, κάψουλες άλατος κ.ά.
 
Διαβάστε επίσης:Τι είναι το Healthcoaching?
💧 Η παρακολούθηση με διάφορες εφαρμογές σε κινητά κ.α.για την κατανάλωση του νερού, μπορεί να βοηθήσει στο να μην αμελήσετε την ενυδάτωσή σας.
 
💧 Η δίψα δεν είναι η μόνη ένδειξη για κακή ενυδάτωση. Υπάρχουν και άλλες ενδείξεις όπως αυξημένη κούραση, έλλειψη συγκέντρωσης, πονοκέφαλος κ.ά.
 
💧Η καλή ενυδάτωση, βοηθάει στην απώλεια βάρους, όταν βρίσκεστε σε κάποιο ανάλογο διατροφικό πρόγραμμα.
 
💧 Οι καλές αθλητικές επιδόσεις συνδέονται και με μια καλή ενυδάτωση.

Η σημασία της Ενυδάτωσης παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο  στη σωματική όσο και νοητική υγεία και δεν πρέπει να την αμελούμε!

Ειρήνη Μπαμπαλή M.B.A.
Πιστοποιημένη Health Coach
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies