6 συμβουλές για τα γεύματα πριν την προπόνηση.

απο Irene's Healthy Life

Αυτό που τρώμε πριν από ένα αθλητικό γεγονός μπορεί να μας βοηθήσει να διατηρήσουμε την απόδοσή μας κατά τη διάρκεια του αγώνα. Ωστόσο οι καθημερινές διατροφικές συνήθειες έχουν μεγαλύτερη επίδραση στην επίδοση μας, γιατί επηρεάζουν την κάθε μας προπόνηση αλλά και την ποσότητα ενέργειας που αποθηκεύεται στο σώμα μας.

Σημεία προσοχής σχετικά με το προ-προπονητικό, προ-αγωνιστικό γεύμα:

  • Πριν τον αγώνα, ο κατάλληλος χρόνος της λήψης του γεύματος, μπορεί να είναι πιο σημαντικός από το είδος του γεύματος. Είναι καλύτερο να τρώει κάποιος, περίπου 2 ώρες πριν τον αγώνα ή την έντονη άσκηση, έτσι ώστε να υπάρξει αρκετός χρόνος για την πέψη.
  • Είναι γενικά αποδεκτό ότι η πρόσληψη λίπους προαγωνιστικά πρέπει να είναι ελάχιστη, γιατί το λίπος χωνεύεται πιο αργά.
  • Θα πρέπει να αποφεύγονται τροφές οι οποίες προκαλούν αέρια.
  • Οι πρωτεϊνες θα πρέπει να λαμβάνονται σε μέτρια ποσότητα, πριν από αγωνίσματα παρατεταμένης διάρκειας έτσι ώστε να αποφεύγεται η ούρηση και η αφόδευση.
  • Για επαρκή ενυδάτωση θα πρέπει να λαμβάνονται 2-3 κούπες υγρών.
  • Σημειώστε ότι : η φόρτιση και αναπλήρωση με υδατάνθρακες κατά τη διάρκεια της άσκησης έχουν αξία μόνο σε αγωνίσματα που διαρκούν πάνω από μία-μιάμιση ώρα. Για παράδειγμα, τα υδατανθρακούχα ενεργειακά ροφήματα δεν είναι αναγκαία για δραστηριότητες μικρής διάρκειας όπως αγώνες τρεξίματος 5-10χμ.

Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Βαλσαμή (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)
Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies