Αν θέλετε να χάσετε βάρος, φτιάξτε μια ομάδα με φίλους.

απο Irene's Healthy Life

Ερευνητές ανακάλυψαν ότι το να έχει κάποιος φίλους που αυξάνουν το βάρος τους-ιδιαίτερα ίδιου φύλου-αυξάνει τις πιθανότητες να έχουν και αυτοί επιπλέον βάρος, πάνω από 50%. Αυτό είναι πιο μεγάλο αν αυξάνει ο σύζυγος το βάρος του.

Ανακάλυψαν επίσης ότι το ίδιο είδος κοινωνικής επίδρασης μπορεί να βοηθήσει στο χάσιμο βάρους.

Ο κοινός στόχος για καλή φόρμα μέσω του κοινωνικού τους δικτύου μπορεί να βοηθήσει όσους συμμετέχουν σε αυτό. Η ομαδική προσέγγιση είναι πιο αποτελεσματική για ανθρώπους 18 – 35 ετών, αλλά έχει φανεί επιτυχής και για Αμερικανούς μεγαλύτερης ηλικίας.

Παράδειγμα μεγάλης κλίμακος έλαβε χώρα στο Rhode Island. Σε ένα χρόνο, συμμετείχαν σχεδόν 1.000 μικρές ομάδες. Αρχηγοί επέλεξαν μέλη, παρακολούθησαν την πρόοδο της ομάδας και παρακινούσαν τα μέλη με ενθαρρυντικά μηνύματα και ειδήσεις.

Η Νέα Υόρκη έχει την πρωτοβουλία Shape Up NYC, όπου 65% των συμμετεχόντων έχασε βάρος και εμφάνισε οφέλη στην υγεία, ενώ το 83% ένιωσε αύξηση της ενέργειάς του.

Δεν χρειάζεται να ζει κάποιος σε περιοχή με τέτοια προγράμματα για να ξεκινήσει μια ομάδα από τον κοινωνικό του κύκλο. Αρκεί να βάλει στόχοι και να ξεκινήσει μια φιλική πρόκληση για να βοηθήσει όσους συμμετέχουν.

Πηγή: iatronet.gr
Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies