Αντιμετώπισε τους φόβους σου, κυνήγησε τα όνειρά σου!

απο Irene's Healthy Life

Εδώ και πολλά χρόνια η πρόσβασή μου στο χώρο της ιππασίας ήταν για μένα μια εύκολη υπόθεση και μάλιστα οικονομικά προσιτή λόγω διασυνδέσεων στο περιβάλλον μου. Πάντα μου άρεσε η ιππασία και τα άλογα. Αλλά είχα βιώσει από κοντά και ατυχήματα φίλων.Ήθελα πολύ να δοκιμάσω, αλλά συνέχεια υπερνικούσε ο φόβος.  Πήρα την απόφαση λοιπόν πριν από δεκαπέντε χρόνια να ιππεύσω! Δυστυχώς η πρώτη εμπειρία ήταν τραυματική. Το άλογο ήταν αρκετά ατίθασο και δεν με ήθελε αναβάτη του. Ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί μου έδωσαν αυτό το άλογο.
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Εγκατέλειψα την προσπάθεια γιατί ο φόβος ήρθε και φώλιασε μέσα μου. Κάθε φορά που έβλεπα τους άλλους να ιππεύουν, μια απίστευτη λαχτάρα να δοκιμάσω ξανά, ξεπεταγόταν από μέσα μου. Παράλληλα ερχόταν κι ο φόβος και γινόταν ανάκληση στη μνήμη όλης της εμπειρίας και η λαχτάρα, το όνειρο, πέταγε όλο και πιο μακριά.

Πέρασαν 15 ολόκληρα χρόνια και αποφάσισα να ξαναδοκιμάσω. Θα μου πείτε τι άλλαξε; Συνειδητοποίησα  μετά ωρίμου σκέψεως πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους φόβους μας. Να αναγνωρίζουμε τους φόβους μας και να προσπαθούμε να τους ξεπεράσουμε. Δεν λέω πως αυτό είναι πάντα εφικτό, αλλά όταν δεν είναι, ξέρεις ότι θα πορευτείς με αυτούς. Τους αποδέχεσαι και προχωράς.

Προσωπικά δεν είχα αποδεχτεί τίποτα! Ήταν μια ατυχή στιγμή, που έπρεπε να ξεπεράσω.

Προσπαθώ να ανακαλύψω τι με έκανε να το πάρω ξανά απόφαση. Καταλήγω στο ότι μέσα από το site μου και από την προσπάθεια αυτή, ανακαλύπτω ξανά τον εαυτό μου και τα όριά μου. Ο στόχος μου πάντα, είναι να σας προτείνω ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Πως θα μπορούσα να υποστηρίζω και να προωθώ κάτι τέτοιο εάν εγώ δεν το κάνω πράξη; Αβίαστα όμως, απλά παρουσιάζοντάς σας κομμάτια της καθημερινότητάς μου. Της απλής καθημερινής Ειρήνης.  Και εκεί που σκεφτόμουν τα υπαρξιακά μου και τους φόβους μου γενικότερα για την ζωή, ήρθε ξανά ο φόβος της ιππασίας. Και είπα θα τον αντιμετωπίσω για να σας περάσω και εσάς αυτό το μήνυμα.

Τι σημαίνει για σας μια καλύτερη ζωή; Μια πιο υγιεινή ζωή;
Για μένα σίγουρα σημαίνει μια ζωή γεμάτη ενέργεια και δράση. Μια ζωή με υγιές σώμα και νού. Γεμάτη με νέες εμπειρίες που έχουν ένα στόχο, να με γεμίσουν και να με ολοκληρώσουν ως άνθρωπο. Να έρθει το βράδυ και να αναλογιστώ την ημέρα που πέρασε κλείνοντας με ένα χαμόγελο στα χείλη.

Και βρέθηκα που λέτε κάπου στο Λαύριο, πάλι ανάμεσα σε φιλικό περιβάλλον και αυτή τη φορά αποφασισμένη, όχι απλά να ιππεύσω, αλλά να κάνω και μπάνιο με το άλογο στη θάλασσα. Έτσι ήθελα, έτσι το είχα φανταστεί, έτσι το έζησα και το καταευχαριστήθηκα.

Η καρδιά μου χτύπαγε σαν τρελή όταν ήμουν μέσα στη θάλασσα και πάνω στο άλογο. Δεν σας το παίζω καθόλου άνετη. Όμως τα κατάφερα και έφυγα με τόση θετική ενέργεια που ακόμη και τώρα που γράφω (ύστερα από μια εβδομάδα) νιώθω τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια απερίγραπτη χαρά.  (Η Ελένη που ιππεύει συχνά και το κατέχει το άθλημα, δεν μπήκε για μπάνιο με το άλογο. Αυτό μου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη χαρά! )

Κάποιες κακιές γλώσσες θα πουν τί μας λέει τώρα; Δεν κάθεται σπιτάκι της να κοιτάξει την οικογένειά της; Σε αυτή την ηλικία τι τα θέλει αυτά; Και πως θα κοιτάξω την οικογένειά μου και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό στα παιδιά μου εάν εγώ δεν είμαι καλά; Όλες αυτές οι δραστηριότητες με τροφοδοτούν ενέργεια για να συνεχίσω τη μέρα μου, με δύναμη και χαμόγελο. Αλήθεια σας λέω. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι φτιαγμένοι από την ίδια πάστα. Άλλοι έχουν περισσότερη ενέργεια μέσα τους που πρέπει να διοχετεύσουν, αλλιώς θα εκραγούν.

Αυτό δεν σημαίνει ότι  ισχύει το ίδιο για όλους τους ανθρώπους. Το τί ευχαριστεί τον καθένα και τι τον τροφοδοτεί με δύναμη και ενέργεια είναι διαφορετικό και σεβαστό επίσης. Φτάνει να είσαι καλά. Να το νιώθεις!

Μην ακούτε τι λένε οι άλλοι και μην επηρεάζεστε καθόλου. Ακούστε μόνο τα δικά σας θέλω και κάντε τα πράξη. Ακούστε τι σας λέει ο εαυτός σας. Γιατί με αυτόν ζείτε και πορεύεστε.

Και κάτι ακόμη που αν δεν το πω θα σκάσω. Μην επιτρέπετε ούτε στους άλλους αλλά ούτε στον εαυτό σας, να βάζουν ταμπέλες όπως η ηλικία. Η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο. Βεβαίως και βιολογικά υπάρχουν περιορισμοί με την πάροδο των ετών, αλλά έχουμε δει πενηντάρες να βάζουν τα γυαλιά σε μικρότερες ηλικίες και μάλιστα σε αθλήματα που απαιτούν άριστη σωματική κατάσταση. Και ξέρετε γιατί; Γιατί το κάνουν με πάθος, με αγάπη και με όρεξη!  Να ακούτε την καρδιά σας.

Υπάρχει ένα μικρό παιδί μέσα μας, γεμάτο ενθουσιασμό και όρεξη για ζωή. Όσο αυτό είναι ζωντανό είστε σε πολύ καλό δρόμο. Ακούστε το και κάντε πράξη τα όνειρά σας. Χωρίς φόβους και περιορισμούς. Και αν αυτό το παιδί δεν το ακούτε, αν χάθηκε ο αυθορμητισμός η όρεξη και η αγάπη για ζωή, οφείλετε να το ξυπνήσετε. Δεν χάθηκε, μέσα σας είναι, απλά αποκοιμήθηκε. Πάρτε τη ζωή σας στα χέρια σας, βγείτε από το σπίτι, ενταχθείτε σε παρέες τολμήστε να πραγματοποιήσετε και τα πιο τρελά σας όνειρα. Θέλει κότσια και τα έχετε!  Άλλωστε όλοι ξέρουμε ότι η ζωή είναι μικρή. Μικρή η ζωή  σαν αστραπή…μα προλαβαίνουμε! (Ν. Καζαντζάκης)

Υπερνίκησε τους φόβους σου και ζήσε τα όνειρά σου. Μπορείς!!!

Υ.Γ. Το  Οκτώβριο του 2018 ξεκινώντας δειλά δειλά τη νέα μου προσπάθεια για το Healthy life, ανακάλυψα ότι αυτό που κάνω με εκφράζει πάρα πολύ. Και αυτό που μου αρέσει ακόμη περισσότερο είναι να επικοινωνώ μαζί σας! Αν καταφέρω έστω και ένας να αλλάξει τρόπο ζωής και να γίνει πιο χαρούμενος έχω πετύχει το στόχο μου.

Η φιλοσοφία του Irenes Healthy Life είναι : « Υγεία δεν είναι μόνο διατροφή και γυμναστική. Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε.»

Αν  βρίσκεις ενδιαφέρουσα αυτή την τοποθέτηση τότε απλά ακολούθησέ μας, μπές στην παρέα μας.
Healthy life, better life!!!
by author: I.B.
www.ireneshealthylife.com

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies