Γιόγκα και συνειδητότητα.

απο Irene's Healthy Life

Αναμφισβήτητα οι επαναλαμβανόμενοι εγκλοισμοί,έχουν αποσυντονίσει και αποδιοργανώσει τη ρουτίνα μας. Η ηρεμία,η σχέση με τον εαυτό μας και τούς άλλους,η ροή της καθημερινότητας μας δοκιμάζονται.

Σε μεγάλο βαθμό η μη αποδοχή αυτής της κατάστασης,   επιδεινώνει το προσωπικό μας αδιέξοδο,το μπλοκάρισμα της ενέργειας μας. Η επιστήμη της Γιόγκα μπορεί  να μας βοηθήσει εδώ να ανακαλύψουμε τι μας κρατάει στο νοσηρή πλευρά του παρόντος,τι μας φοβίζει στο μέλλον,τι περιοριστικες πεποιθήσεις μας καθηλώνουν στο παρελθόν.

Βιώνουμε την εμπειρία της Γιόγκα κάνοντας αναπνοή και κίνηση με συνειδητότητα ώστε να συνδεθούμε με την βαθύτερη πλευρά του εαυτού μας,να προσεγγίσουμε την εσωτερική μας σοφία να περιορίσουμε το εγώ. Θέτοντας στον εαυτό μας τις βασικές ερωτήσεις : Ποιος είμαι, τι θέλω, που θέλω να φτάσω και πως θα πάω εκεί, καθοριζουν και τις επιλογές στη ζωή μας. Η συνειδητή προσοχή στις απαντήσεις που θα δώσουμε μας δίνει την ενεργεια και τη δύναμη να είμαστε ανοιχτοί σε ευκαιρίες, στόχους, δημιουργίες, όνειρα.

Διαβάστε επίσης: 10 τρόποι για να ανέβεις ψυχολογικά μια κακή ημέρα.

Η αρχή γίνεται ερχόμενοι στο στρωματάκι μας να κάνουμε τις asanes – στάσεις που παίρνουμε κάνοντας γιογκα δηλαδή, και η εκτέλεση αυτών με επίγνωση αποτελεί εξάσκηση στο να ενεργούμε και στη ζωή μας με συνειδητότητα,να βλέπουμε χωρίς πέπλα την πραγματικότητα.

Η ενεργοποίηση του σώματος,η ηρεμία του νου θα μας δώσει τη δυνατότητα να στρέψουμε την προσοχή μας σε αυτόν που έχει την ικανότητα για τις λύσεις ,να ανταπεξέλθει των δυσκολιών,να φέρει  ειρήνη στο πνεύμα και το νου στον εαυτό μας δηλαδή.

Αφηνόμαστε στην ροή της ζωής στην απεριόριστη αγάπη.

Διονύσης Κατσούδας
Yoga Instructor

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies