ΜΕΤΕΩΡΑ WEEKEND 28 & 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

απο Irene's Healthy Life

Σας προσκαλούμε σε ένα εναλλακτικό διήμερο. Το περιβάλλον απο μόνο του έχει μοναδική ενέργεια. Θα συνδυάσουμε πεζοπορία στα Μετέωρα και Yoga για ψυχική και σωματική ανάταση. Δείτε παρακάτω το πρόγραμμά μας.

ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
Στο ΚΑΣΤΡΑΚΙ των Μετεώρων βρίσκεται το 4 αστέρων ξενοδείο METEORA HOTEL. Μπείτε στον ιστότοπο του ξενοδοχείου για περισσότερες πληροφορίες. https://www.meteorahotels.com/

ΥΟGA
Θα υπάρχουν 2 συνεδρίες γιόγκα,(απο πιστοποιημένη και έμπειρη yoga instructor) μία το Σάββατο και μία την Κυριακή το πρωί.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η YOGA INSTRUCTOR?
Η ΣKYΒΑΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ απόφοιτος της ιδιωτικής σχολής Fitness GRAFTS HELLAS, κάτοχος της διεθνής πιστοποίησης 200RYT by Yoga Alliance και Acroyoga International (Solar and Lunar Immersion) δραστηριοποιείται στον χώρο των ακροβατικών και της γιόγκα εδώ και 7 χρόνια. Μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω link για να δείτε περισσότερες πληροφορίες για τη Μαρία. https://www.facebook.com/acromoments/  

Yoga Instructor Μαρία Σκυβαλάκη

MINI HIKING & επίσκεψη σε μονές.
Επίσης θα υπάρχουν 2 mini πεζοπορίες διάρκειας μίας ώρας,(μία το Σάββατο και μία την Κυριακή) απο διαφορετικά σημεία των Μετεώρων, (με τοπικό οδηγό βουνού), για να απολαύσουμε το τοπίο απο κοντά περπατώντας. Οι μίνι πεζοπορίες δεν έχουν κανένα ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας και απευθύνονται και σε αρχάριους.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 28/9/2019 ΑΠΟ ΣΤΑΥΡΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΜΕ ΠΟΥΛΜΑΝ ΣΤΙΣ 7.30 π.μ.


ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ
Την πρώτη ημέρα φτάνοντας στον προορισμό μας, θα περπατήσουμε! Για να ξεπιαστούμε! Για να θαυμάσουμε το τοπίο!Για να επισκεφτούμε τα μοναστήρια! (όποιος επιθυμεί). Για να μας ανοίξει η όρεξη από τον καθαρό αέρα, γιατί ακολουθεί το γεύμα μας!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ
Ανεβαίνοντας από το Καστράκι θα κάνουμε μία εύκολη κυκλική διαδρομή διάρκειας 45 λεπτών (ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας), όπου στην πορεία μας συναντάμε τρείς από τις πιο αξιόλογες μονές. Σε κάθε μονή θα κάνουμε στάση. Φυσικά η επίσκεψη δεν είναι υποχρεωτική, όποιος θέλει μπαίνει και όποιος δεν θέλει απολαμβάνει το τοπίο!

Οι μονές είναι οι παρακάτω:

Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου του Αναπαυσά
Ανεβαίνοντας από το Καστράκι, είναι το πρώτο μοναστήρι που θα δείτε. Εντυπωσιακές είναι οι τοιχογραφίες του μεγάλου αγιογράφου Θεοφάνη, ο οποίος εισήγαγε το ρεύμα της Κρητικής Σχολής στις αγιογραφίες του.

Μονή Βαρλαάμ
Οι ξύλινες ανεμόσκαλες που βοηθούσαν τους μοναχούς ν’ ανέβουν στον απόκρημνο βράχο από την εποχή που ο αναχωρητής Βαρλαάμ έχτισε το εκκλησάκι των Τριών Ιεραρχών στα μέσα του 14ου αι. σταδιακά αντικαταστάθηκαν με το δίχτυ που λειτουργούσε με ξύλινο βαρούλκο για τη μεταφορά υλικών και μοναχών. Μετά τη δεκαετία του ’20 ξεκίνησε η κατασκευή των σκαλιών που είναι σκαλισμένα πάνω στο βράχο. Βρίσκεται απέναντι από το Μεγάλο Μετέωρο και οι αγιογραφίες του, που αποδίδονται στον Φράγκο Καπελάνο, σπουδαίο αγιογράφο της Κρητικής Σχολής, αποτελούν πόλο έλξης.

Ιερά Μονή Βαρλάαμ

Μονή Μεγάλου Μετεώρου.
Η Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρα κατέχει δεσπόζουσα θέση στο μοναστηριακό συγκρότημα. Την ίδρυσε ο όσιος Αθανάσιος ο Μετωρίτης το 1343 πάνω σ’ ένα βράχο ο οποίος σήμερα λέγεται Πλατύς Λίθος. Είναι το παλιότερο και το μεγαλύτερο μοναστήρι, με έκταση 60 στρεμμάτων και σε ύψος 615 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας. Δείτε τις συλλογές του, το κελάρι, το νοσοκομείο-γηροκομείο, το οποίο χτίστηκε το 1572, τον πύργο αναβάσεως, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 16ου αι., και την παλαιά Τράπεζα, η οποία έχει μήκος 32 μέτρα και αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα μοναστηριακής αρχιτεκτονικής. Εδώ φιλοξενείται και η Θεολογική Πινακοθήκη της Μονής.

ΦΑΓΗΤΟ σε ΤΑΒΕΡΝΑ στο ΚΑΣΤΡΑΚΙ

CHECK IN ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

TO ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΥΣΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η YOGA
*RELAXING YOGA
Μετά από μία γεμάτη μέρα με μετακινήσεις, πεζοπορία, επισκεψεις μοναστηριών, ήρθε η στιγμή να αφιερώσουμε 1,5 ώρα για να ηρεμήσουμε το σώμα μας και το μυαλό μας. Σ ένα μοναδικό τοπίο απαράμιλλης ομορφιάς, συνοδευόμενοι από την ενέργεια της φύσης και την καθοδήγηση της Σκυβαλάκη Μαρίας θα εστιάσουμε στην αναπνοή μας(pranayama), θα επικεντρωθούμε σε χαλαρωτικές άσανες(asanas) και θα αποσυμφωρίσουμε το σώμα μας από κάθε είδους ένταση. Ο έλεγχος της αναπνοής, οι διατατικές θέσεις και η βαθειά χαλάρωση θα είναι το τελευταίο μονοπάτι που θα ακολουθήσουμε για το κλέισιμο μιας μέρας γεμάτη από ομορφες εικόνες!!

Η YOGA θα γίνει στον κήπο του ξενοδοχείου.

PHOTOSHOOTING SUNSET / ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΗΛΙΟΒΑΣΙΛΕΜΑ
Δεν γίνεται να επιστρέψουμε στην Αθήνα χωρίς φωτογραφίες με backround το μοναδικό ηλιοβασίλεμα των Μετεώρων.

Ηλιοβασίλεμα στα Μετέωρα

ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΉ ΒΡΑΔΙΝΗ ΕΞΟΔΟ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΑΚΙ για όσους αντέχουν το ξενύχτι!

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ

Ξεκινάμε με ένα γερό πλούσιο πρωινό απο το μπουφέ του ξενοδοχείου.

REFRESHING YOGA
Αφού “τεντωθούμε” από το πρωινό ξύπνημα θα αποκτήσουμε δύναμη και ενέργεια χαρίζοντας στον εαυτό μας ένα μοναδικό ξεκίνημα της μέρας με Refreshing Yoga!! Ζωντάνια και φυσική ενέργεια θα κυριαρχήσουν!! Με τις κατάλληλες αναπνοές (pranayama) θα αιματώσουμε και θα οξυγονώσουμε τον εγκέφαλό μας και με απλά λόγια θα ξυπνήσουμε πραγματικά. Η ιδανική ώρα για τον χαιρετισμό στον ήλιο έχει φτάσει. Συγκεκριμένες θέσεις όπου η μία διαδέχεται την άλλη για να τονώσουμε το μυικό μας σύστημα και να ενεργοποιήσουμε τα ζωτικά μας όργανα! Μία σειρά από asanas (θέσεις yoga)ακολουθεί και είμαστε έτοιμοι για το καλωσόρισμα της καινούριας μέρας!

CHECK OUT ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑΣ
Η πεζοπορία μας ξεκιναει απο την πλατεια του χωριου(καστρακι), έχει διάρκεια περιπου 40-45 λεπτα ίσως και μία ώρα ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας. Εντυπωσιακη διαδρομη Μετριας δυσκολιας.
Έπειτα από μια ώρα πεζοπορία από το Καστράκι, θα φτάσουμε στο μικρό ασκηταριό του Αγίου Πνεύματος που βρίσκεται πάνω σε βράχο και φτάνει σε ύψος τα 300 μέτρα. Στην άλλη πλευρά του βράχου βρίσκεται ο Άγιος Γεώργιος ο Μαντιλάς. Το όνομα Μαντιλάς καθιερώθηκε γιατί τη μέρα της πανήγυρης του μοναστηριού νέοι σκαρφαλώνουν για να κρεμάσουν μαντίλια-τάματα και να κατεβάσουν εκείνα της προηγούμενης χρονιάς τα οποία μοιράζονται ως φυλαχτό.

ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ. (Θα πραγματοποιηθεί εφόσον έχουμε χρόνο και έχει κόστος εισόδου 5 ευρώ που βαρύνει τον κάθε επισκέπτη και δεν περιλαμβάνεται στο κόστος της εκδρομής). Για περισσότερες πληροφορίες για τις συλλογές του μουσείου, επισκεφτείτε το www.meteoramuseum.gr

ΦΑΓΗΤΟ ΣΕ ΤΑΒΕΡΝΑ και ελεύθερο χρόνος για καφέ στην ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ. Όλα τα καλά τελειώνουν γρήγορα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρουμε το δρόμο της επιστροφής γιατί το πρόγραμμα λέει στις 22.00 να είμαστε πίσω στην Αθήνα.

Ωστόσο θα έχουμε γεμίσει το μυαλό μας γεμάτο όμορφες εικόνες για να έχουμε δύναμη και χαμόγελο!

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 115 ευρώ. Η εκδήλωση πραγματοποιείται με τη συνεργασία του τουριστικού γραφείου ASTROLABE TRAVEL.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:
Μεταφορά με πούλμαν Αθήνα Μετέωρα και επιστροφή
Διαμονή στο 4 αστέρων ξενοδοχείο www.meteorahotel.gr με πρωινό σε μπουφέ
Την αμοιβή της yoga instructor και για τις 2 ημέρες
Την αμοιβή του οδηγού βουνού και για τις 2 ημέρες.
Φωτογραφική κάλυψη απο επαγγελματία φωτογράφο κατα τη διάρκεια της Υοga.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: το φαγητό στις ταβέρνες, όπου θα οργανώσουμε να φάει το group σε ειδικές τιμές. Ωστόσο δεν είναι δεσμευτικό για όποιον δεν επιθυμεί να ακολουθήσει. Την προεραιτική επίσκεψη στο μουσείο. Τον φόρο διανυκτέρευσης (3 ευρώ ανα δωμάτιο) του ξενοδοχείου.

ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΣ
Για κρατήσεις θέσεων απαιτείται προκαταβολή 60 ευρώ. Η εξόφληση πρέπει να γίνει εως 15 Σεπτεμβρίου. Για πληφορίες inbox ή επικοινωνήστε στο 690 679 5749 Ειρήνη Μπαμπαλή
Αν θέλετε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την εκδήλωση ή να την μοιραστείτε με φίλους σας, μπορείτε να επισκεφτείτε το παρακάτω link στη σελίδα μας στο  facebook.

https://www.facebook.com/events/512361982907619/

Το moto μας: Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies