Τι λαβή να έχουμε στις άρσεις θανάτου; 

απο Irene's Healthy Life

Οταν πηγαίνεις γυμναστήριο και δεχθείς δυο διαφορετικές γνώμες για κάποιο θέμα απο δυο γυμναστές, τότε είναι που αρχίζεις και προβληματίζεσαι σοβαρά. Το παρακάτω άρθρο έπεσε τυχαία στην αντίληψή μου και το μοιράζομαι μαζί σας.

Οι άρσεις θανάτου ειναι καλό να γίνονται με διπλή πρηνή, κλειστή λαβή και ακόμη καλύτερα με hook grip.
Όταν κανείς συνηθίσει τη hook grip μπορεί ενδεχομένως να σηκώσει και περισσότερα κιλά από την ευρέως συνιστώμενη για της άρσεις θανάτου μικτή λαβή.
Ο λόγος που συνιστάται η μικτή λαβή – το ένα χέρι σε πρηνισμό και το άλλο σε υπτιασμό είναι γιατί εμποδίζει τη μπάρα να ρολάρει μέσα στις χούφτες λόγω της αντίθετης κατεύθυνσής τους και να ανοίξει τα δάχτυλα.
Η μικτή λαβή επιτρέπει να σηκώνουμε κάπως περισσότερα κιλά γιατί παρακάμπτουμε τον αδύναμο κρίκο της συμβατικής λαβής.
Αυτό μπορεί να ενδιαφέρει τους επαγγελματίες ή τους hardcore bobybuilders και powerlifters αλλά όχι να απασχολεί εμάς τους ερασιτέχνες αθλητές και απλούς οπαδούς του fitness.
Εμείς πρέπει να κοιτάμε πρώτα την ασφάλεια και η μικτή λαβή έχει θέματα με την ασφάλεια.
Πρώτα γιατί η αντίθετη στροφή των ώμων μπορεί να φέρει μυικές ανισορροπίες σε διάφορες περιοχές της πλάτης αλλά και έντονο πόνο.
Επίσης στο υπτιασμένο χέρι ταλαιπωρεί τους δικέφαλους και ιδιαίτερα τις μακρές κεφαλές τους στο σημείο που εκφύονται, εκεί που περνάνε μπροστά από γληνοβραχιόνια άρθρωση.
Έχουν υπάρξει πολλές ρήξεις τενόντων από αυτήν την άσκηση.
Δεν υπάρχει λόγος να παίρνουμε αχρείαστα ρίσκα όσοι είμαστε ερασιτέχνες,οι υπόλοιποι ας κανονίσουν την πορεία τους.

πηγή: http://totalfitness-christos.blogspot.com/

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies