Δρακόλιμνη Τύμφης και Οβίρες Ρογκοβού. 5 με 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

απο Irene's Healthy Life

Ένας ανεπανάληπτος συνδυασμός σε περιμένει! Από τα μία ένα απο τα πιο «Αλπικά» τοπία της Ελλάδος, που μάγεψε αρχικά τους κατοίκους της περιοχής δημιουργώντας θρύλους και ιστορίες για τα νερά της. Ο λόγος για τη Δρακόλιμνη Τύμφης, ένας παράδεισος για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας που θα μαγέψει και τον πιό απαιτητικό ορειβάτη. Απο την άλλη ένα σύμπλεγμα από φυσικές πισίνες σε μια μικρή χαράδρα, σκαλισμένες από τα δροσερά νερά του ρέματος Ρογκοβού, που συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης γοητείας.

Η περιπέτειά μας ξεκινάει την Παρασκευή 5 Ιουλίου το απόγευμα,(στις 6.30μμ) για να μας βρει το Σάββατο 6/7 το πρωί ξεκούραστους να ξεκινάμε την ανάβασή μας πρωί πρωί με τη δροσούλα. (θα μας μεταφέρει το πούλμαν απο την Κλειδωνιά στο μικρό Πάπιγκο).

Το πρόγραμμά μας έχει δύο διανυκτερεύσεις. Την Παρασκευή σε ξενοδοχείο στην Κλειδωνιά και το Σάββατο στα 2.050 μέτρα, στην Τύμφη, κάτω από τα αστέρια, (καλύτερο έναστρο ουρανό δεν θα ξαναδείς) σε σκηνές και με θέα τη δρακόλιμνη (στο διάσελο της Τύμφης) και τις  βουνοκορφές των βουνών της Πίνδου.

Η λίμνη  βρίσκεται σε αλπικό λιβάδι της Τύμφης, σε υψόμετρο 2.050 μ., ΒΔ της κορυφής Πλόσκος (2.377 μ.), ΒΑ της κορυφής Αστράκας (2.436 μ.), Ν της μονής Στομίου από την οποία απέχει 3,5 ώρες και ΔΒΔ της κορυφής Γκαμήλα (2.497 μ.) η οποία είναι και η υψηλότερη κορυφή της Τύμφης.

Τύμφη

Αποτελεί πολυσύχναστο ορειβατικό προορισμό και είναι γνωστή για τους αλπικούς Τρίτωνες που φιλοξενεί στα νερά της.  Απέχει μόλις 1,5 ώρα πεζοπορίας από το οργανωμένο καταφύγιο στο διάσελο της Αστράκας και 6,5 ώρες πεζοπορίας από το Μικρό Πάπιγκο, από όπου και θα ξεκινήσει η δική μας πεζοπορική εμπειρία.

Με το όνομα Δρακόλιμνη αναφέρονται οι αλπικές λίμνες που σχηματίζονται κυρίως σε βουνά της Ηπείρου.

Το πρόγραμμα  απαιτεί μια καλή φυσική κατάσταση και υγεία, καθώς θα ξεκινήσουμε από τα μικρό Πάπιγκο σε ανηφορικό μονοπάτι και το πρώτο κομμάτι της διαδρομής ξετυλίγεται ανάμεσα με σφενδάμια, κρανιές και βελανιδιές!  Καθώς θα απομακρυνθούμε απο το δασώδες τμήμα, θα αντικρίσουμε τους “πύργους της Αστράκας”, όπου πρόκεται για εντυπωσιακούς κάθετους ασβεστολιθικούς βράχους. Ύστερα από περίπου 4 με 5 ώρες πεζοπορίας θα φτάσουμε μέχρι το καταφύγιο της Αστράκας στα 1950μέτρα όπου η θέα του ορεινού όγκου της Τύμφης είναι μοναδική.

Πεζοπορία στη Δρακόλιμνη Τύμφης

Ο ορεινός όγκος αποτελείται από ψηλές κορυφές και βαθιές κοιλάδες, με μία πολύ σπάνια και ιδιαίτερα εντυπωσιακή γεωμορφολογία. Εκεί η ομάδα θα γευματίσει ελαφριά, θα ξεκουραστεί για λίγη ώρα και θα συνεχίσει την κατηφορική πλέον πορεία  για άλλη 1.30 ώρα  μέχρι να φτάσουμε στην μοναδικά πανέμορφη αλπική λίμνη της Αστράκας. Στα νερά της ζουν εντυπωσιακοί αμφίβιοι αλπικοί τρίτωνες, τα λεγόμενα “δρακάκια” σύμφωνα με τους ντόπιους.

Στο διάσελο θα κατασκηνώσουμε. Εάν δεν έχετε σκηνή μπορείτε να μοιραστείτε με κάποιον άλλον, αφού μας το έχετε δηλώσει. Γενικά θα προσπαθήσουμε να διανυκτερεύσουμε ανα 2 με 3 άτομα ανά σκηνή, για να μην στήσουμε πολλές, αλλά και για το παρεϊστίκο της υπόθεσης.

***Σχετικά με τον εξοπλισμό μας, σκηνές, sleeping bag, υπόστρωμα, προμήθειες και ότι άλλο χρειαστεί (θα σας στείλουμε αναλυτική ενημέρωση) υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς με τα μουλάρια, (με έξτρα χρέωση) για όποιον δεν θέλει να κουβαλήσει τον εξοπλισμό του,  μέχρι τη Δρακόλιμνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ

Την Κυριακή θα είναι σίγουρα ένα διαφορετικό ξύπνημα από τα άλλα! Αφού πιούμε τον καφέ μας στα 2.050μ και “ρουφήξουμε” αυτή την ανεπάληπτη θέα,( από τη βόρεια πλευρά της λίμνης έχουμε εξαιρετική θέα προς τον ορεινό όγκο του Σμόλικα και την κοιλάδα του Αώου ποταμού, ενώ από την ανατολική έχουμε θαυμάσια θέα προς την βορειοδυτική πλευρά της Γκαμήλας),θα μαζέψουμε τα πράγματά μας για την κάθοδο. Θα ξεκινήσουμε νωρίς κατά τις 7:00 ώστε να είμαστε κατά τις 13:00 στο μικρό Πάπιγκο. Το πούλμαν θα μας περιμένει για να μας μεταφέρει στις Οβίρες Ρογκοβού!

Σκαρφαλωμένες στις πλαγιές του Τύμφη, ανάμεσα στο Μεγάλο και Μικρό Πάπιγκο, οι Οβίρες Ρογκοβού, αλλιώς γνωστές ως Κολυμπήθρες, μαγεύουν τους επισκέπτες με την αιθέρια ομορφιά τους. Πρόκειται για ένα σύμπλεγμα από φυσικές πισίνες σε μια μικρή χαράδρα, σκαλισμένες από τα δροσερά νερά του ρέματος Ρογκοβού, που συνθέτουν ένα τοπίο απαράμιλλης γοητείας.

Οι Οβίρες Ρογκοβού αποτελούν και ένα σημαντικό γεωπάρκο. Η γεωλογική τους διαμόρφωση, αποτέλεσμα εκατομμυρίων χρόνων, είναι σίγουρα ένα μέρος που θα πρέπει να επισκεφτεί ο κάθε φυσιολάτρης. Φανταστείτε πως θα φαντάζει αυτή η όαση δροσιάς μετά από την κατάβαση μας! Οι βουτιές στα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά επιβάλλονται για να δροσιστούμε αλλά αποτελούν και την καλύτερη αποθεραπεία! Στη συνέχεια φαγητό και αναχώρηση για το ταξίδι της επιστροφής, με μια ακόμη μοναδική εμπειρία ζωής!

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν λεπτομερείς οδηγίες για τη καλύτερη οργάνωση του εξοπλισμού!

Είσαι έτοιμος να ζήσεις αυτή την ανεπανάληπτη εμπειρία ζωής με την καλύτερη παρέα?

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ :

Μικρό Πάπιγκο – καταφύγιο Αστράκας: 6km | ΥΔ +1000m

Καταφύγιο Αστράκας – Δρακόλιμνη: 3km | ΥΔ -200m/+250m

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Σακίδιο 40lt,( και ένα ημέρας αν δώσετε τα πράγματα για μεταφορά) σκηνή (θα γίνει sharing όπως γίνεται με τα δωμάτια), sleeping bag, υπόστρωμα υκατασκήνωσης, φακός κεφαλής, ορειβατικά μποτάκια και μπατόν, καπέλο, γυαλιά, αντιλιακή, ξηρά τροφή, ατομικό φαρμακείο. Θα σταλούν λεπτομέρειες.

Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή, η πολύ καλή φυσική κατάσταση και υγεία, η αγάπη για την διαβίωση στο βουνό και την υπαίθρια κατασκήνωση, η ομαδικότητα και η δέσμευση ότι θα ακολουθήσει κάποιος τους κανόνες και τις οδηγίες του αρχηγού της εξόρμησης. Πριν την εξόρμηση θα γίνει έλεγχος στον απαραίτητο εξοπλισμό που θα απαιτηθεί.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 170 ευρώ

 • Τη μεταφορά με πολυτελή πούλμαν και την δέσμευση του πούλμαν για ένα τριήμερο.
 • Τη διαμονή και τη διατροφή του οδηγού πούλμαν, για το τριήμερο.
 • Τη διαμονή 1 βράδυ σε ξενοδοχείο σε δίκλινο δωμάτιο στην Κλειδωνιά.
 • Τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση των πεζοπορικών διαδρομών που θα ακολουθήσουμε.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Το κόστος μεταφοράς του εξοπλισμού με τα μουλάρια, το οποίο θα διαμορφωθεί ανάλογα με την ποσότητα σακιδίων που θα μεταφερθούν. (περίπου 15 ευρώ το σακίδιο).
 • Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω.

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail με τα επόμενα βήματα.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία του HealthyLife απο προηγούμενη εξόρμησή του και απαγορεύεται η χρήση του, χωρίς τη συναίνεση του.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies