Σώμα που δεν γυμνάζεται, νοσεί.

απο Irene's Healthy Life

Πάνε χιλιάδες χρόνια που το ανθρώπινο σώμα παραμένει αμετάβλητο στα βασικά του χαρακτηριστικά. 

Τα κύρια συστήματά του (ερειστικό , μυϊκό , καρδιοαναπνευστικό , ενδοκρινικό κλπ), είναι λειτουργικά και μορφολογικά ίδια.
700 μύες, 205 οστά , 140 αρθρώσεις είναι… στοιχεία που τα βρίσκουμε αναλλοίωτα επάνω μας.

Όλα αυτά τα στοιχεία παρείχαν την δυνατότητα στον άνθρωπο να δίνει την καθημερινή μάχη της επιβίωσης. Με αυτά τα όπλα μπορούσε να βρίσκει τροφή , να αντιστέκεται στα στοιχεία της φύσης και να ορθώνει ανάστημα απέναντι στους….δεινοσαύρους!

Και ερχόμαστε στο σήμερα…

Στην υπέροχη εποχή μας, όπου η επιστήμη και η τεχνολογία μας τα προσφέρουν όλα στα χέρια. Χωρίς ιδιαίτερη μυϊκή προσπάθεια , καθήμενοι , μιλώντας ακατάσχετα και πατώντας κουμπάκια καταφέρνουμε τα πάντα !

Αλήθεια , έχετε υπολογίσει ποτέ πόσες ώρες από ένα 24ωρο καθόμαστε ή είμαστε ξαπλωμένοι; Καθιστοί δουλεύουμε, καθιστοί τρώμε, καθιστοί μετακινούμαστε, καθιστοί διασκεδάζουμε…

Από τους 700 μύες (ας μην καταπιαστούμε με τα υπόλοιπα ) άραγε πόσοι και πώς  δουλεύουν; Η απάντηση πιστέψτε με είναι αποκαρδιωτική!

Είχα την τύχη και την ευτυχία να μεγαλώσω σε ένα μικρό χωριό του Νότου. Μόλις και μετά βίας μας μάζευαν οι μανάδες μας για καμιά ώρα μπας και διαβάσουμε… και πάλι έξω! Ποια είναι η σημερινή εικόνα;Τώρα βγάζουμε τα παιδιά μας καμιά ωρίτσα για κάποια δραστηριότητα και επιστροφή στον καναπέ αγκαλιά με το tablet , το smart phone και το play station.

Σώμα που δε γυμνάζεται, νοσεί !!!

Σώμα που τα λειτουργικά του συστήματα υπολειτουργούν σε μόνιμη βάση, έχει πρόβλημα !

Από που να το πιάσει κανείς… παχυσαρκία, διαταραχές στην ανάπτυξη, χαμηλός ρυθμός μεταβολισμού, υπέρταση, διαβήτης, αθηρωματική πλάκα, διαταραχές στην έκκριση των ορμονών, κάκιστη φυσική κατάσταση.

Λύση υπάρχει και είναι μία… Γ Υ Μ Ν Α Σ Τ Ε Ι Τ Ε !!!

Κάντε αυτό το πολύτιμο δώρο στον εαυτό σας! Ζούμε σε μια υπέροχη χώρα , με φανταστικό κλίμα και ατέλειωτη ηλιοφάνεια !

Κάντε την γυμναστική το βασικό στοιχείο της καθημερινότητά σας και αυτή θα γίνει το καλύτερο φάρμακο αλλά και η μεγαλύτερη πρόληψη! Η φυσική άσκηση, στις περισσότερες περιπτώσεις αποτελεί πανάκεια αλλά και την απόλυτη λύση στη μεγάλη ασθένεια της εποχής μας που λέγεται άγχος! Σηκωθείτε από τους καναπέδες! Κάπου δίπλα σας βρίσκεται ένα γυμναστήριο, ένας σύλλογος, ένα γήπεδο, ενα πάρκο, ένας γυμναστής να σας περιμένει !

Κερδίστε το παιχνίδι της ευεξίας και χαρίστε στον εαυτό σας ΥΓΕΊΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ !!!

Συντάκτης: Φώτης Μουλατσιώτης. Τ.Ε.Φ.Α.Α.

Healthy life,better life!

 

 

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies