“Φουσκώνουν” τα βάρη τις γυναίκες;

απο Irene's Healthy Life

Αυτός είναι ένας μύθος που έχει κάνει τις γυναίκες να απομακρυνθούν από την προπόνηση με αντιστάσεις. Αποφεύγουν προγράμματα που εμπεριέχουν βάρη έχοντας μεγάλη ανησυχία ότι τα βάρη θα τις φουσκώσουν και έτσι θα χάσουν τη θηλυκότητα τους .

Ωστόσο δεν υπάρχει στη πραγματικότητα κανένας λόγος μια τέτοιας ανησυχίας. Διότι και επιστημονικά οι γυναίκες δεν μπορούν να παράγουν τόση τεστοστερόνη όσο παράγουν οι άνδρες τουλάχιστον με ένα φυσικό κ υγιές τρόπο.

Η γυναίκα δεν μπορεί να αυξήσει τόσο έντονα τη μυϊκή της μάζα κάνοντας απλά βάρη! Έτσι αν δεν σκοπεύετε να το ρίξετε στα αναβολικά ή αν δεν κάνετε 6 ώρες προπόνηση κάθε μέρα τότε να είστε σίγουρες, πως δεν μπορείτε να φτάσετε την αναλογία μυών ενός άνδρα.

Υπάρχει η τάση οι γυναίκες να επικεντρώνονται μόνο σε αερόβια προγράμματα που είναι σχεδόν ακατόρθωτο να αποκτήσουν την εμφάνιση που θέλουν μόνο από ένα τέτοιο πρόγραμμα. Όταν κάνετε μόνο αεροβική άσκηση τότε ο οργανισμός χρησιμοποιεί λίπος ως πηγή ενέργειας. Αν βάλετε στη ζωή σας προπόνηση με βάρη τότε θα αποφύγετε την απώλεια μυϊκού ιστού και θα χτίσετε σωστά το μυϊκό σας σύστημα χωρίς τις υπερβολές που μπορεί να φαντάζεται η κάθε γυναίκα .

Αν λοιπόν δεν καταναλώνετε τεράστιες ποσότητες θερμίδων τότε οι μύες σας θα αυξηθούν μόνο σε ένα υγιές επίπεδο. Με μια σωστή διατροφή η προπόνηση με βάρη θα σας φτιάξει μια ιδανική σιλουέτα και όχι μια ογκώδη σιλουέτα. Μη φοβάστε να σηκώνετε πολλά κιλά στο γυμναστήριο. Βάλτε κιλά και γυμναστείτε μέχρι το σημείο που οι μύες σας αδυνατούν να τελειώσουν τον αριθμό των επαναλήψεων που έχει το σετ, με αποτέλεσμα να θέλετε ακόμα και βοήθεια στις τελευταίες επαναλήψεις.

Ακόμα και η λεγόμενη functional προπόνηση (λειτουργική προπόνηση) δηλαδή ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι εξίσου αποτελεσματικές όπως οι ασκήσεις με βάρη. Καλό λοιπόν θα ήταν πάνω σε ένα αερόβιο κομμάτι να προσαρμόσετε και ένα πρόγραμμα αντιστάσεων. Αφήστε τους διαδρόμους τα στεπ και τα ποδήλατα σε υπερβολικό βαθμό και βάλτε στη ζωή σας και προπόνηση με βάρη.

Μην ανησυχείτε δεν θα πρηστείτε κάνοντας φυσιολογική προπόνηση. Και κάτι τελευταίο, αλλά όχι ασήμαντο για όλες εσάς. Η κυτταρίτιδα που βασανίζει πολλές γυναίκες, είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως δεν φεύγει μόνο με αερόβια προπόνηση αλλά χρειάζεται να σηκώσεις κιλά για να αναπτυχθεί η μυϊκή μάζα. Με τα βάρη θα εξαφανιστεί σταδιακά και θα σφίξει καθώς συνδυάζεται τις περισσότερες φορές με χαλάρωση του δέρματος.

Οπότε κορίτσια, εάν δεν έχετε κάποιο θέμα υγείας που να σας απαγορεύει τα βάρη…σηκώστε βάρη!!!

Συντάκτης: Θοδωρής Λαμπρόπουλος (personal trainer Τ.Ε.Φ.Α.Α.)
Healthy life, better life!!!

Επισκεφτείτε μας στο www.ireneshealthylife.com

 

 

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies