7 οφέλη της γιόγκα σε δρομείς.

απο Irene's Healthy Life

Eίτε είστε δεινός δρομέας που έχετε σαρώσει τα χιλιόμετρα με το κουτάλι, είτε αρχάριος στο τρέξιμο, ίσως θελήσετε να σκεφτείτε την τελευταία φορά που ξεκινήσατε. Η γιόγκα διαθέτει έναν τόνο σωματικών και πνευματικών οφελών , όπως μειωμένο άγχος, καλύτερη ισορροπία, περισσότερη δύναμη και μεγαλύτερη ευελιξία.

Το τρέξιμο επηρεάζει τις αρθρώσεις, τους συνδέσμους, τους μυς και τους τένοντες σας με μεγάλο τρόπο. Εάν επιλέξετε να τρέξετε μόνο για άσκηση, μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό και ανισορροπία.
Η γιόγκα, από την άλλη πλευρά, αυξάνει το εύρος κίνησής σας και σας βοηθά να δημιουργήσετε πνευματική εστίαση, αντοχή και κινητικότητα.
Εδώ είναι επτά μεγάλα οφέλη γιόγκα για τους δρομείς.

1. Η γιόγκα ενισχύει όλους τους μυς του σώματός σας.

«Όσον αφορά τη φυσική πρακτική, το τρέξιμο είναι μια επαναλαμβανόμενη δραστηριότητα χρησιμοποιώντας παρόμοιους μυς ξανά και ξανά», λέει η Laura Covill , DPT, OCS, COMT. «Η χρήση όλων των μυών από τη Γιόγκα σε θέσεις πολύ διαφορετικές από το τρέξιμο επιτρέπει διαγώνια προπόνηση . Αναπτύσσει επίσης σταθερότητα και αντοχή στον κορμό και τους γοφούς, το οποίο είναι απαραίτητο για το τρέξιμο, και μπορεί να επιμηκύνει χρόνια συντομευμένους ιστούς. ”

Οι μύες των τυπικών δρομέων μπορούν να τονίζονται και να σφίγγονται τακτικά. Χωρίς καμία αντίθετη κίνηση, το σώμα θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει, κάτι που δίνει επιπλέον πίεση σε ολόκληρο το σκελετικό σύστημα. Τελικά, οι ανισορροπημένοι μύες εξασθενούν και γίνονται ευάλωτοι σε τραυματισμό ή χρόνιο πόνο. Οι δρομείς κινούνται επίσης σταθερά προς τα εμπρός, ενώ η γιόγκα αναγκάζει το σώμα σας να κινείται κατά μήκος διαφορετικών επιπέδων: από πλευρά σε πλευρά, από πάνω προς τα κάτω, μπροστά και πίσω.

2. Η γιόγκα πιθανότατα θα βελτιώσει το τρέξιμό σας.

Ο εκπαιδευτής της Aaptiv, Jennifer Giamo, λέει ότι η γιόγκα μπορεί στην πραγματικότητα να οδηγήσει σε καλύτερη συνολική απόδοση λειτουργίας, επειδή η δύναμη του πυρήνα που αποκτήθηκε βοηθά στη σταθεροποίηση του σώματός σας και η ενίσχυση των μυών του κάτω μέρους της πλάτης και της κοιλιάς βοηθά στη σωστή λειτουργία του.

«Η γιόγκα μπορεί να ενισχύσει κάθε μυ, αλλά η έμφαση στη σταθερότητα του ισχίου σε πολλές από τις στάσεις της γιόγκα είναι πολύ καλή για τρέξιμο», συμφωνεί ο Covill. «Τα μαθήματα γιόγκα, ειδικά εκείνα που απευθύνονται σε δρομείς, έχουν στόχους ευελιξίας στον κορμό, τη λεκάνη και το κάτω άκρο. Πολλοί δρομείς κρατούν το άνω σώμα σε συστολή καθώς αντλούν τα χέρια τους και αναπνέουν βαθιά. Έτσι, η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους δρομείς να επιμηκύνουν και να χαλαρώσουν τον άνω κορμό τους. ”

Διαβάστε επίσης: 5 προβλήματα ψυχικής υγείας που μπορεί να λύσει η γιόγκα.

3.Η Γιόγκα σας διδάσκει να χρησιμοποιείτε την αναπνοή σας ως εργαλείο.

Ο εκπαιδευτής του Aaptiv, Jaime McFaden, αποκαλεί το τρέξιμο και τη γιόγκα τον «τέλειο συνδυασμό» επειδή βασίζονται και οι δύο στην αναπνοή.

Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι ακούνε «γιόγκα» και σκέφτονται αμέσως για τις φυσικές στάσεις (που ονομάζεται «asana»), ο Covill λέει ότι η αναπνοή χρησιμεύει ως ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη για τους δρομείς. «Η πραναγιάμα (αναπνοή) πρακτικές και η διδασκαλία της προσοχής μέσω διαλογισμού ή asana ωφελεί περισσότερο τους δρομείς».

Και δεν πρέπει να είναι υπερβολικά περίπλοκο. Η απλή επίγνωση της αναπνοής σας κατά τη διάρκεια της άσκησης μπορεί να μειώσει την ένταση και οι ασκήσεις συνειδητής αναπνοής καταπραΰνουν τα συμπαθητικά και παρασυμπαθητικά νευρικά συστήματα. Το να μείνετε συντονισμένοι στην αναπνοή σας βοηθά στην ελαχιστοποίηση του άγχους πριν από μια μακροχρόνια πορεία, ή πριν από τον αγώνα. Σας βοηθά επίσης να χρησιμοποιείτε και να εξοικονομείτε ενέργεια, καθώς εξασκείτε βηματοδότηση δίπλα σε κάθε αναπνοή .

4.Η γιόγκα βοηθά στην ευελιξία.

«Η γιόγκα δεν είναι μόνο ένα μεγάλο κομπλιμέντο για το τρέξιμο, αλλά το τέντωμα είναι ζωτικής σημασίας για τους δρομείς και η γιόγκα είναι ένας τέλειος τρόπος για να πάρετε την ανάκαμψη που χρειάζεται το σώμα σας», λέει ο McFaden. “Βοηθά στην αύξηση της ευελιξίας, η οποία μπορεί να βελτιώσει το μήκος και την ταχύτητα των βημάτων.”

Ωστόσο, οι Giamo και Covill προειδοποιούν για υπερβολικό τέντωμα, ειδικά ακριβώς πριν από το τρέξιμο. Αντ ‘αυτού, ακολουθήστε τη γιόγκα μετά το τρέξιμο, η οποία θα βοηθήσει να επιμηκύνει τους μυς και τους ιστούς. Και παρόλο που πολλοί δρομείς βασίζονται στη γιόγκα για ευελιξία, οι μελέτες δείχνουν ότι η δύναμη και το εύρος κίνησης έχουν μεγαλύτερη σημασία για τους δρομείς.

5. Η γιόγκα σας υπενθυμίζει να ξεκουραστείτε και να ανακάμψετε.

Οι περισσότεροι τραυματισμοί που σχετίζονται με το τρέξιμο οφείλονται σε μυϊκές ανισορροπίες, λέει ο McFaden. Γι ‘αυτό η ικανότητα της γιόγκα να αυξήσει τη σταθερότητα στο σώμα βοηθά τους δρομείς να παραμείνουν χωρίς τραυματισμούς. Όλες οι στάσεις γιόγκα χρησιμοποιούν μεγάλες ομάδες μυών καθώς και τυχόν συμπληρωματικούς μυς, έτσι η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους δρομείς να δώσουν προσοχή σε αδύναμα σημεία πριν συμβεί τραυματισμός.

Για όσους αντιμετωπίζουν τραυματισμό, η γιόγκα μπορεί να προσφέρει μια εξαιρετική πορεία προς την ανάρρωση, ενώ σας βοηθά να παραμείνετε δραστήριοι. Χρησιμεύει επίσης ως μια απαλή υπενθύμιση για να το παίρνετε εύκολα κάθε τόσο.

«Ανάλογα με τον τραυματισμό, η απαλή γιόγκα με έναν έμπειρο εκπαιδευτή είναι ένας πολύ καλός τρόπος για την αποκατάσταση», λέει ο Giamo. «Η απόδοση του τρεξίματος μπορεί να βελτιωθεί και οι τραυματισμοί μπορούν να αποφευχθούν με τακτικό τέντωμα του κάτω σώματος και σωστές τεχνικές αναπνοής.»

«Οι τραυματισμοί συχνά πρέπει να ξεκουραστούν, αλλά η αποκατάσταση της γιόγκα, η αναπνοή και ο διαλογισμός είναι ευεργετικά για τη βελτίωση της επούλωσης και τη βοήθεια με τα συναισθηματικά ζητήματα που περιβάλλουν τον τραυματισμό», σημειώνει ο Covill. «Καθώς οι ιστοί επουλώνονται, η γιόγκα είναι μια μεγάλη δραστηριότητα ενίσχυσης».

Διαβάστε επίσης: 12 λόγοι για τους άνδρες να κάνουν γιόγκα.

6. Η γιόγκα εκπαιδεύει το μυαλό σας.

Εκτός από το φυσικό σώμα, τα οφέλη γιόγκα για τους δρομείς επεκτείνονται και στην ψυχική εστίαση. Αυτό σας εκπαιδεύει να αντιμετωπίσετε αρνητικές σκέψεις και απρόσμενες περισπασμούς που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής.

«Το τρέξιμο, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, είναι ένα παιχνίδι μυαλού», λέει ο Covill. «Το μυαλό και το σώμα λένε,« σταματήστε! » και πρέπει να συνεχίσετε. Μπορείτε να αναπτύξετε καλύτερη εστίαση και συγκέντρωση με την πρακτική της γιόγκα. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε κατά τη διάρκεια μιας διαδρομής εστιάζοντας στις αισθήσεις του σώματος και του περιβάλλοντος χώρου. Αφήστε τις ξένες σκέψεις να εισέλθουν χωρίς συναισθηματική απόκριση. Το τρέξιμο γίνεται διαλογισμός. Χρειάζεται πρακτική, αλλά μπορεί να είναι πολύ αποτελεσματική. ”

Οι δρομείς μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν τη γιόγκα για να αναπτύξουν τη διαίσθηση και να δώσουν προσοχή στα σωματικά σήματα. Για παράδειγμα, το σώμα σας παράγει ενδορφίνες κατά τη διάρκεια κάθε προπόνησης, οι οποίες  μπορούν να καλύψουν τον πόνο. Η γιόγκα, με τη σειρά της, σας βοηθά να διακρίνετε ανάμεσα στον αληθινό πόνο, που προέρχεται από τον τραυματισμό και την ταλαιπωρία της άσκησης του εαυτού σας, κάτι που είναι φυσιολογικό κατά την άσκηση.

7. Η γιόγκα μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει με το τρέξιμο σας.

Υπάρχουν πολλά στυλ, στούντιο και επιλογές δασκάλων με πρακτική γιόγκα. Επομένως, είναι σημαντικό να δοκιμάσετε διάφορες επιλογές για να καταλάβετε τι λειτουργεί καλύτερα για το στυλ λειτουργίας σας. Εάν αυξάνετε τα χιλιόμετρα και προχωράτε σε προκλητικές προπονήσεις, εξερευνήστε συνεδρίες αποκατάστασης ή ήπια γιόγκα Αλλά αν είστε περισσότερο από ένα περιστασιακό jogger, σίγουρα μπορείτε να παίξετε με πιο έντονες, συχνές προπονήσεις vinyasa.

Πηγή: aaptiv.com

Ηealthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies