Ιδανική ώρα αποτελεσματικής προπόνησης.

απο Irene's Healthy Life

Είναι σημαντικό ότι πάνω απο όλα πρέπει να γυμνάζεστε ανεξάρτητα απο την ώρα που θα κάνετε γυμναστική. Το ζητούμενο λοιπόν είναι να μπορέσετε να βρείτε εκείνη τη φόρμουλα που θα σας κάνει να την αγαπήσετε κάνοντας τη σαν ρουτίνα μέσα στη μέρα σας και να την ακολουθείτε με συνέπεια.

Αξίζει να αναφερθεί πως δεν υπάρχει κανόνας στην ώρα εκγύμνασης. Είναι γνωστό πως η άσκηση επιφέρει ευρωστία, θεραπεύει αγχώδεις διαταραχές, μας φτιάχνει τη διάθεση, μας δίνει ενέργεια και είναι το πιο αποτελεσματικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Δεν υπάρχει καμία διαφορά στην ώρα που θα πραγματοποιήσεις άσκηση. Μπορεί να υπάρχουν διαφορές στο πότε πρέπει να φας, στο πότε πρέπει να καταναλώσεις τη πρωτεΐνη ,ποιες ασκήσεις θα αυξήσουν ταχύτερα το μεταβολισμό αλλά το πότε θα κάνεις εσύ προπόνηση δεν έχει καμία σημασία στα αποτελέσματα που φέρνει η άσκηση στο σώμα σου και ειδικότερα όταν ο στόχος μας είναι η απώλεια λίπους .

Επομένως, όλους εμάς τους κοινούς θνητούς και όχι τους επαγγελματίες αθλητές ή bodybuilders δεν θα πρέπει να μας απασχολεί ούτε στο  ελάχιστο η ώρα εκγύμνασης αφού αν κάνουμε κάτι τέτοιο είναι σαν να κοιτάμε το δέντρο και όχι το δάσος. Ο μοναδικός κανόνας που θα πρέπει να ακολουθούμε είναι η συστηματική προπόνηση, η σωστή διατροφή και η επαρκής ξεκούραση .Αυτή είναι η ιδανική φόρμουλα που θα πρέπει να μας απασχολεί κατά τη διάρκεια όλου του 24ώρου. Μην μένετε στη λεπτομέρεια και χάνετε την ουσία.

Σίγουρα θα έχετε ακούσει πως η γυμναστική με το που σηκωνόμαστε απ το κρεβάτι  το πρωί είναι ότι καλύτερο για την καύση λίπους. Αυτός είναι ένας ακόμη μύθος που υπάρχει στις μέρες μας διότι όταν τρέχουμε νηστικοί το σώμα μας θα ανατρέξει στη πρώτη διαθέσιμη πηγή ενέργειας στο σώμα μας για να δημιουργήσει καύσιμο και αυτό είναι οι μύες μας και όχι το λίπος .Και αυτό γιατί το λίπος παίρνει περισσότερη ενέργεια για να «καεί» οπότε οι μυϊκές ίνες θα «καούν» πρώτα πιο εύκολα. Άρα θα πρέπει πάντα να τρώμε κάτι πριν απο τη προπόνηση για να μας δίνει ενέργεια ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε το κάτι παραπάνω στη προπόνηση μας .Σίγουρα η γυμναστική το πρωί χαρίζει ενέργεια ,πνευματική εγρήγορση και έχει τη τάση να διατηρεί τη διάθεση μας υψηλή μέχρι το βράδυ. Από την άλλη μεριά κάποιοι άλλοι υποστηρίζουν πως αν γυμναστείς πιο αργά το βράδυ θα μπορέσεις να κάψεις τις θερμίδες που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας και επιπλέον θα κοιμηθείς πιο εύκολα.

Προσωπική μου άποψη ανεξάρτητα αν κάνετε προπόνηση με βάρη ή αερόβια προπόνηση ή οποιαδήποτε άλλο είδος γυμναστικής είναι να γυμνάζεστε όταν ο οργανισμός σας είναι ξεκούραστος και μπορείτε να πιέσετε τον εαυτό σας για ένα πραγματικό σοβαρό έργο. Είτε αυτό είναι το πρωί είτε αυτό είναι αργά το απόγευμα το μόνο σίγουρο για εσάς είναι πως δεν θα πρέπει να σας απασχολεί καθόλου η ώρα που γυμνάζεστε αρκεί να γίνεται σωστά και συστηματικά ,να τρώτε καλά και να ξεκουράζεστε. Αν κάνετε αυτά τότε η «αποτελεσματική» ώρα προπόνησης δεν θα παίζει κανέναν ρόλο πραγματικά για εσάς!

Συντάκτης: Θοδωρής Λαμπρόπουλος (Τ.Ε.Φ.Α.Α.) personal trainer
Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies