Εστίασε στην μοναδικότητά σου.

απο Irene's Healthy Life

Γεννήθηκες προπότυπο. Μην πεθάνεις αντίγραφο. John Mason.

Eίσαι μοναδικός.

Μην αναλώνεσαι σε ένα αγώνα να ξεχωρίσεις, εστιάζοντας πάνω σε στοιχεία που δεν είναι δικά σου. Θα καταφέρεις να ξεχωρίσεις μόνο εστιάζοντας στη μοναδικότητά σου.

Στα δικά σου ξεχωριστά στοιχεία προτερήματα που θα πρέπει να αναγνωρίσεις και να αναπτύξεις. Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με άλλους και μην μπαίνεις σε ένα ανώφελο πεδίο ανταγωνισμού για να ξεπεράσεις αυτόν τον άλλον. Γιατί με αυτό τον τρόπο δεν θα έχεις επενδύσει στα δικά σου δυνατά σημεία, αλλά θα έχεις εστιάσει στα δυνατά σημεία ενός άλλου που απλά προσπαθείς να του μοιάσεις. Και πολύ πιθανόν να τα καταφέρεις, όμως θα είσαι ευτυχισμένος έχοντας δημιουργήσει μια εικόνα που δεν θα είσαι εσύ;

Τις περισσότερες φορές η σύγκριση οδηγεί σε λανθασμένες αποφάσεις. Πόσο οδυνηρό θα είναι να ξυπνήσεις μια μέρα και να συνειδητοποιήσεις ότι δεν σε εκφράζει τίποτα μέσα στην καθημερινότητά σου.

Ο καθένας μας έχει διαφορετική αφετηρία και διαφορετικές προσλαμβάνουσες. Είναι φυσιολογικό να θέλουμε να αλλάξουμε ότι δεν μας αρέσει, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να αποδεχτούμε και αυτά που δεν αλλάζουν. Την μοναδικότητά μας δηλαδή.

Ας εστιάσουμε στον εαυτό μας. Αντί να προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από τους άλλους να  προσπαθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι από την προηγούμενη εκδοχή του εαυτού μας.

Αγκάλιασε την μοναδικότητά σου. Αγαπησέ την. Είναι ο μοναδικός τρόπος για να αναπτυχθείς και να αγαπήσεις, να σεβαστείς και να εκτιμήσεις στη συνέχεια τους συνανθρώπους σου. Και αυτοί να στο ανταποδώσουν.

Μην πεθάνεις αντίγραφο, είσαι μοναδικός.

Μοναδικές καλημέρες σε μοναδικούς ανθρώπους!!

Επιμέλεια κειμένου: Μπαμπαλή Ειρήνη (M.B.A.)

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies