First Hike and Run στην Άνδρο! 15 & 16 ΙΟΥΝΙΟΥ

Andrus Beer Trail Race Festival

απο Irene's Healthy Life

Με αφορμή το ANDRUS BEER TRAIL RACE FESTIVAL και κάτω απο τις δραστηριότητες του #hikeandrun που πραγματοποιεί η ομάδα μας, θα βρεθούμε στην Άνδρο 15 & 16 Ιουνίου! Τι θα κάνουμε όμως εκεί? Θα πιούμε μπύρες? Θα πεζοπορήσουμε, θα τρέξουμε, θα κολυμπήσουμε, θα συμμετέχουμε στο φεστιβάλ του αγώνα και ναι βεβαίως θα πιούμε και την μοναδική μπύρα του χορηγού ANDRUS BEER. Όλα θα τα κάνουμε και πάνω απο όλα θα διασκεδάσουμε!! Και αν ο καιρός δεν φυσάει σας έχουμε  και μπάνιο με πάρτυ στα πανέμορφα Άχλα με καραβάκι!  Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα και θα τα καταλάβετε όλα!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Βρισκόμαστε όλοι μαζί στος 7:00 το πρωί στο λιμάνι της Ραφήνας. Η μετακίνηση γίνεται με δικά σας μέσα. Το πλοίο σαλπάρει για Άνδρο στις 7:30 το πρωί. Άφιξη στην Άνδρο μετά απο 2 ώρες, ταξιδάκι με το πλοίο είναι οι μισές καλοκαιρινές διακοπές!!

Θα μας περιμένει το ναυλωμένο πούλμαν του Healthy Life (όχι της διοργάνωσης, το τονίζω), που θα μας μεταφέρει στην Γερόλιμνη!

Η Γερολίμνη στην Άνδρο είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να επισκεφθείς το νησί της Άνδρου. Είναι ένα σκηνικό που δεν συναντάς σε Κυκλαδίτικο νησί. ΄ Όπως άλλωστε συμβαίνει γενικότερα με την μορφολογία και την φύση του νησιού. Η Άνδρος δεν μοιάζει με κανένα νησί των Κυκλάδων. Είναι ξεχωριστή!

Διαλέξαμε μια διαδρομή που θα σας αφήσει μαγεμένους, μια διαδρομή που δεν θα πιστεύετε ότι βρίσκεται σε νησί με τόσο πράσινο, με το πέτρινο γιοφύρι της, τον καταρράκτη της και μια μεγάλη λίμνη που μας περιμένει να την απολαύσουμε.

Ξεκινώντας από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου θα περπατήσουμε για περίπου 1.5 χιλιόμετρο σε αγροτικό δρόμο, απολαμβάνοντας τη θέα προς τη χαράδρα και την παραλία της Άχλα. Το τοπίο αλλάζει απότομα και αρχίζει η πυκνή βλάστηση μέχρι που συναντάμε το πέτρινο γιοφύρι της Άχλας. Το νερό που κυλάει στο ποτάμι αρκετό για την εποχή και ο ήχος του θα μας συντροφεύει καθώς θα αφήσουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι και παράλληλα με το ποταμό θα κινηθούμε μέχρι να συναντήσουμε την Γερολίμνη. Η διαδρομή παιχνιδιάρικη καθώς ανεβοκατεβαίνουμε αφού περνάμε αλλοτε μέσα από την κοίτη, άλλοτε ανάμεσα από φτέρες και πάντα κάτω από τη σκιά των πλατανιών.

Μια καταπράσινη, ορεινή λίμνη, με ένα εντυπωσιακό καταρράκτη και τον ήχο του νερού να κατακλύζει την ατμόσφαιρα ακολουθώντας την πορεία του ανάμεσα στους βράχους. Μια φυσική ομορφιά δημιουργημένη από τα τρεχούμενα νερά του ποταμού Άχλα που διασχίζει το νησί, από το όρος Πέταλο έως τη δημοφιλή και πανέμορφη παραλία. Το τοπίο χωρίς υπερβολές βγαλμένο από παραμύθι.

Χρώματα, δεντρα, φυτά, νερό συνθέτουν ένα δημιούργημα της φύσης απαράμιλλης ομορφιάς. Η λίμνη γεμίζει παγωμένο νερό από έναν απίθανο καταράκτη. Η βουτιά στη Γερολίμνη είναι  για τους γενναίους. Πολλοί αιωρούνται πριν βουτήξουν από το σκοινί με το ξύλο που κάποιος φρόντισε να εγκαταστήσει.

Το συναίσθημα που νιώθεις όταν φτάνεις στον λίμνη δεν περιγράφεται….δεν περιμένεις ότι θα αντικρύσεις κάτι τέτοιο. Κανένα βίντεο και καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει αυτή τη μαγεία.

Εδώ τώρα έχουμε 2 επιλογές ανάλογα με το τι θα μας επιτρέψει ο καιρός.

Η μία επιλογή είναι ότι επιστρέφουμε στο πούλμαν και μεταφερόμαστε στη ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ για φαγητό, καφέ και περιπλάνηση για πολλές φωτογραφίες. Μετά απο κάποια ώρα, το πούλμαν θα μας περιμένει για να μας μεταφέρει στο Κόρθι όπου θα είναι η διαμονή μας. Εκεί κατά τις 8μμ θα συμμετέχουμε κι εμείς στο Pasta party του αγώνα, καθώς και στο φεστιβάλ με μουσική, τραγούδι και χορό!

Η δεύτερη επιλογή είναι (ΚΑΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΟΣ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΣΑΕΙ) ότι θα συνεχίσουμε την πεζοπορία μας μέχρι την παραλία τα Άχλα, όπου φυσικά αυτή η βουτιά θα σας μείνει ΑΞΕΧΑΣΤΗ! Εκεί λοιπόν θα μας περιμένουν σουβλάκια και παγωμένες μπύρες (θα τα έχουμε  οργανώσει όλα εμείς!) και θα επιστρέψουμε στην χώρα με το καϊκι!  Μικρή περιπλάνηση στην ΧΩΡΑ για ένα γρήγορο καφεδάκι για να προλάβουμε το φεστιβάλ του αγώνα που αναφέραμε στο παραπάνω σενάριο και να μην χάσουμε το Pasta party του αγώνα, καθώς και στο φεστιβάλ με μουσική, τραγούδι και χορό! .

Και στις 2 περιπτώσεις οι πεζοπορικές διαδρομές είναι εύκολες προς μέτριες και διάρκειας περίπου 4 ώρες μαζί με τις στάσεις. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν πολύ καλή φυσική κατάσταση, να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας  και να αγαπούν πολύ τη φύση και την εξερεύνηση! Βεβαίως τονίζουμε και εδώ τον κατάλληλο εξοπλισμό!!!! (νούμερο ένα το παπούτσι, νούμερο δύο μπατόν).

Και στις 2 περιπτώσεις, περνάμε απο τη ΧΩΡΑ της Άνδρου και στη συνέχεια μας μεταφέρει το πούλμαν που μας περιμένει, στο Κόρθι. Εκεί θα τακτοποιηθούμε στα δωμάτια μας περίπου κατά τις 6 το απόγευμα και θα συμμετέχουμε κατά τις 8 στο φεστιβάλ του αγώνα!

Μερικές πληροφορίες για την ΧΩΡΑ της Άνδρου.

Η Χώρα είναι κτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που μοιάζει να “κόβει” τη θάλασσα στα δυο. Η χερσόνησος από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Χώρα της Άνδρου οδηγεί στην πλατεία του Αφανή Ναύτη και τη θάλασσα. Καταλήγει στο μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο είναι κτισμένο το μεσαιωνικό Ενετικό κάστρο, και την βραχονησίδα του διάσημου και μοναδικού φάρου Τουρλίτη.

Στην περιοχή της Πλακούρας θα δούμε την Παναγία την θαλασσινή που προστατεύει τους ναυτικούς, κτισμένη πάνω σε βράχο, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο μαζί με τον φάρο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 

Σήμερα γινόμαστε μέρος του αγώνα, o καθένας με τον δικό μας τρόπο. Όσοι επιθυμούν λαμβάνουν μέρος κανονικά ως δρομείς στους αγώνες της ημέρας που το πρόγραμμα έχει τα 15 χλμ και τα 5 χλμ δες στον παρακάτω σύνδεσμο: ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Οι υπόλοιποι θα ξεκινήσουμε στις 9:30 να καλύψουμε πεζοπορικά μια διαδρομή, συνολικά τεσσάρων χιλιομέτρων ( 2 χλμ να πάμε μέχρι την παραλία “της γριάς το πήδημα” να κάνουμε τις βουτιές μας και άλλα 2 χλμ να επιστρέψουμε.  Όσοι επιθυμούν φυσικά μπορούν να παραμείνουν στο Κόρθι.  Στις 13:00 σύμφωνα με το πρόγραμμα του αγώνα,στο Κόρθι,  θα ξεκινήσει το BEACH PARTY του αγώνα και αθλοπεδίες! Ποιός θέλει να χάσει  ένα αξέχαστο beach party ανάμεσα σε αθλητές και αθλήτριες? Δωρεάν και μια μπύρα στο πάρτυ! (εγώ πάντως δεν το χάνω με τίποτα!) Γενικά η ημέρα θα είναι ελεύθερη για να επιλέξει ο καθένας το πρόγραμμα που θέλει να κάνει σύμφωνα με τα παραπάνω.

Περίπου στις 5 το απόγευμα το πούλμαν θα μας μεταφέρει στο λιμάνι για να “πιάσουμε” το καράβι της επιστροφής που φεύγει στις 19:00 το απόγευμα. Κατά τις 21:00 θα βρισκόμαστε στο λιμάνι της Ραφήνας με αναμνήσεις απο άρωμα Άνδρου και φυσικά απο την μοναδική εμπειρία του Andrus Beer Trail Festival.

Πληροφορίες για το ΚΟΡΘΙ 

Το Κόρθι είναι μία πανέμορφη περιοχή στο νοτιοανατολικό τμήμα της Άνδρου, με δεκάδες ξωκλήσια, μαγευτικές παραλίες και φυσικά τον παραδοσιακό οικισμό. Ο Όρμος Κορθίου ή αλλιώς Γιαλός, μαγνητίζει τα βλέμματα των επισκεπτών με τα παραδοσιακά κτίρια και τα επιβλητικά αρχοντικά και για αυτό πολλοί το χαρακτηρίζουν «στολίδι της Άνδρου». Αποτελεί τον νεότερο οικισμό της περιοχής, μιας και δημιουργήθηκε όταν οι κάτοικοι άρχισαν να μη φοβούνται πια τις επιδρομές των πειρατών και αποφάσισαν να κατοικήσουν κοντά στη θάλασσα. Βρίσκεται ανάμεσα στους ορεινούς όγκους που σχηματίζουν οι Γερακώνες και η Ράχη.

Η Παραλία Της Γριάς το πήδημα στο Κόρθι της Άνδρου, είναι από τις πιο δημοφιλείς του νησιού.Συγκεντρώνει τα βλέμματα πολλών όχι μόνο για τη μοναδικού κάλλους αμμουδιά της αλλά και για το όνομα της και τον μύθο που αυτό κουβαλάει. Ο πελώριος βράχος που υψώνεται λίγα μέτρα από την άμμο, θεωρείται το σήμα κατατεθέν της παραλίας. Η πρόσβαση της παραλίας γίνεται απο  μια σύντομη κατάβαση της πλαγιάς ακολουθώντας  χωματένιο μονοπάτι για περίπου 5 λεπτά, το οποίο φυσικά θα πρέπει να το ανεβείτε στην επιστροφή! Αλλά για εμας τους πεζοπόρους αυτό είναι παιχνιδάκι! Όποιος φτάσει κάποιος στην παραλία αποζημιώνεται με τα γαλαζοπράσινα νερά, τη μαγική θέα και τη υπέροχη θέα που κόβουν την ανάσα.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Σίγουρα θα χρειαστείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για αυτή την πεζοπορία! (Ορειβατικά Παπούτσια, Μπατόν πεζοπορίας, Καπέλο, Γυαλιά Ηλίου, Αντιηλιακό, Πετσέτα.  Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Νερό, Σνακ.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ : ΜΕΧΡΙ 30 ΜΑΙΟΥ (περιορισμένος αριθμός θέσεων)

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Σενάριο 30 ατόμων: 155 ευρώ
Σενάριο 20 ατόμων: 165 ευρώ

Ξεχωριστό κόστος για το καραβάκι, (το οποίο το πληρώνετε εκεί αν πραγματοποιηθεί),για τα Άχλα και τα σουβλάκια με τις μπύρες και τα νερά εκεί. (Στην παραλία αυτή δεν υπάρχει καντίνα, είναι άγονη, χωρίς νερό, τα εφόδια θα μας τα φέρει ο βαρκάρης!)

Σενάριο 30 ατόμων: 20 ευρώ το άτομο
Σενάριο 20 ατόμων: 25 ευρώ το άτομο

Περιλαμβάνει: (μεταφορά με το Καίκι απο Άχλα προς Χώρα,  καλαμάκια χοιρινά, και μπύρες παγωμένες, και κρύο νερό!)

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ (και τι δεν περιλαμβάνει εν μέσω Ιουνίου και στο Κόρθι!!!)

 • Ακτοπλοϊκά εισητήρια
 • Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχεία στο Κόρθι 3 αστέρων
 • Μεταφορές με πούλμαν απο σημείο σε σημείο
 • Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα ANDRUS BEER TRAIL FESTIVAL για τις διαδρομές 15 km ή 5 km
 • To pasta party (φαγητό)που διοργανώνει το Σάββατο 15/6 στις 19:30μμ ο αγώνας και συμμετοχή στο festival
 • Συμμετοχή στο Beach Party της Κυριακής 16/6  που διοργανώνει ο αγώνας, στον Μύλο στον όρμο του Κορθίου.
 • Ένα ποτό στο beach party.
 • Μετάλλιο, μπλουζάκι, τσάντα αθλητή για όλους! Είτε τρέξουν, είτε πεζοπορήσουν!
 • Τον συντονισμό και την επικοινωνία/ συνεργασία με τον αγώνα ANDRUS BEER TRAIL FESTIVAL
 • Τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση των πεζοπορικών διαδρομών που θα ακολουθήσουμε
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος, όταν σας συνοδεύουμε στις πεζοπορίες.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Το extra κόστος που θα προκύψει, σε περίπτωση που ο καιρός το επιτρέπει και την πρώτη μέρα βάλουμε στο πρόγραμμα την μετακίνηση απο την παραλία της Άχλας με το καίκι και το φαγητό και τις μπύρες.

Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail με τα επόμενα βήματα.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία του HealthyLife απο προηγούμενη εξόρμησή του και απαγορεύεται η χρήση του, χωρίς τη συναίνεση του.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies