12 λόγοι για τους άνδρες να κάνουν γιόγκα.

απο Irene's Healthy Life

H λανθασμένη αντίληψη είναι ότι η γιόγκα είναι μια ελαφρύτερη μορφή άσκησης γυμναστικής, που ταιριάζει καλύτερα στις γυναίκες, μπορεί να προκαλέσει στους άντρες να χάσουν τα οφέλη που έχει στην υγεία μας. Ένας λόγος για αυτή την παρανόηση είναι ότι η γιόγκα έχει συνδεθεί με την ευελιξία και όχι με τη δύναμη. Ωστόσο, τα στοιχεία δείχνουν ότι η πρακτική του νου και του σώματος μπορεί επίσης να είναι πολύ αποτελεσματική στην αύξηση της συνολικής δύναμης και στην οικοδόμηση μυών, καθιστώντας το ένα πολύτιμο μέρος της φυσικής ρουτίνας κάθε ανθρώπου.

Εαν η γιόγκα δεν αποτελεί μέρος της άσκησης σας, σκεφτείτε το εξής:

1. Η γιόγκα χτίζει τους μύες ομοιόμορφα.

Οι άντρες τείνουν να εργάζονται για την οικοδόμηση μυών σε συγκεκριμένα μέρη του σώματός τους, εστιάζοντας, για παράδειγμα, στους δικέφαλους, τετράδες και ώμους, ενώ η γιόγκα δημιουργεί ομοιόμορφα τους μυς σε όλο το σώμα και αυξάνει την ευελιξία. Οι κανονικές προσπάθειες στο bodybuilding μπορεί να παραλείπουν ορισμένες μυϊκές ομάδες, ενώ η γιόγκα είναι αποτελεσματική για τη γενική μας κατάσταση.

2. Η γιόγκα αυξάνει τη δύναμη του θανάτου.

Μια μελέτη του 2013 έδειξε ότι οι άνδρες που ακολούθησαν 12 εβδομάδες ενός προγράμματος γιόγκα εμφάνισαν αυξημένη ανυψωτική δύναμη καθώς επίσης και σημαντικά αυξανόμενη ευελιξία και ευελιξία ώμων.

3. Περισσότερη ευελιξία σημαίνει λιγότερους τραυματισμούς.

Οι ελεγχόμενες κινήσεις της γιόγκα προσφέρουν ευκαιρίες για την ασφαλή και αποτελεσματική άσκηση μερών του σώματος που οι άνδρες συνήθως δεν χρησιμοποιούν και ενισχύουν εκείνα τα μέρη που κάνουν. Ως αποτέλεσμα, οι μύες μαθαίνουν να συνεργάζονται πιο αρμονικά.

4. Βελτιωμένη αντοχή σημαίνει καλύτερη προπόνηση παντού.

Μια άλλη πρόσφατη μελέτη διαπίστωσε ότι η πρακτική της γιόγκα βελτιώνει την αναπνευστική και καρδιαγγειακή λειτουργία, καθώς και την οικοδόμηση μυϊκής δύναμης. Η συνδυασμένη αντοχή με βελτιωμένη ευελιξία που παρέχεται από τη γιόγκα οδηγεί σε ενδεχομένως καλύτερες προπονήσεις σε άλλους φυσικούς κλάδους, όπως τρέξιμο, τένις και ποδηλασία.

5. Η γιόγκα μετριάζει τις αρνητικές επιδράσεις άλλων σωματικών δραστηριοτήτων που ευνοούνται από τους άνδρες.

Για παράδειγμα, όταν παίζετε ρακέτα και γκολφ, η σπονδυλική στήλη τείνει να γυρίζει σταθερά προς μία κατεύθυνση. Η γιόγκα βοηθά στην εξισορρόπηση αυτής της ανισότητας, χρησιμοποιώντας στάσεις που διατηρούν την σπονδυλική στήλη εύκαμπτη. Αντιμετωπίζει επίσης τις επιδράσεις της βαρύτητας που βιώνουν οι δρομείς.

6. Η γιόγκα προάγει την απώλεια βάρους και τονώνει τους μυς.

Σε μια μελέτη από την Εφημερίδα της Εναλλακτικής Ιατρικής , οι υπέρβαροι άνδρες που εξασκούσαν γιόγκα έχασαν 4 λίβρες σε 10 ημέρες. Η γιόγκα μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες που προτρέπει το σώμα σας να συλλέγει το λίπος της κοιλιάς. Χρησιμοποιώντας το φυσικό σωματικό βάρος και την αντίσταση, ο κλάδος βοηθά επίσης στην κατασκευή άπαχου μυός και δημιουργεί ορισμό.

7. Η γιόγκα μπορεί να ανακουφίσει τον χρόνιο πόνο χαμηλά στην πλάτη.

Εάν εργάζεστε σε μια εργασία γραφείου, η στάση σας όλη την ημέρα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην πλάτη σας. Ο υπολειπόμενος μυς μπορεί να προκαλέσει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, όταν οι μύες του ισχίου ή οι hamstrings είναι σφιχτοί, οι κάτω μυώδεις μύες μπορεί να προσπαθήσουν να αντισταθμίσουν, οδηγώντας σε πόνο. Αρκετές μελέτες έδειξαν ότι η γιόγκα όχι μόνο ανακουφίζει τον πόνο της κάτω ράχης, αλλά βοηθά επίσης με ινομυαλγία, οστεοπόρωση και άλλα είδη χρόνιου πόνου.

8. Η καλύτερη στάση του σώματος παρέχει μια ώθηση εμπιστοσύνης.

Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να φαίνονται πιο σίγουροι, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Ο καλύτερος γενικός μυϊκός τόνος και η αυξημένη ευελιξία συμβάλλουν στη βελτίωση της στάσης του σώματος και η καλύτερη στάση του σώματος σημαίνει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Η γιόγκα περιλαμβάνει πολλές συστροφές και στροφές για να διατηρήσετε τους σπονδυλικούς δίσκους σας εύκαμπτες και να βελτιώσετε την ισορροπία σας.

Η τεχνική μυαλού-σώματος χρησιμοποιεί ένα συνδυασμό φυσικών θέσεων, ελεγχόμενης αναπνοής και τεχνικών χαλάρωσης που έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, και οι δύο συμβάλλουν στη ρύθμιση της ανταπόκρισης στο στρες. Έχει αποδειχθεί ότι η γιόγκα μπορεί επίσης να βοηθήσει με το άγχος και την κατάθλιψη .

10. Η γιόγκα οδηγεί σε καλύτερο σεξ.

Τόσο η αυξημένη λίμπιντο όσο και η βελτιωμένη σεξουαλική απόδοση συνδέονται με την τακτική πρακτική της γιόγκα. Σε μια μελέτη του 2010 για άνδρες ηλικίας 24 έως 60 ετών, η γιόγκα αποδείχθηκε ότι βελτιώνει όλους τους τομείς της σεξουαλικής λειτουργίας στους άνδρες. Οι τεχνικές αναπνοής και η συγκέντρωση που διδάσκονται στη γιόγκα μπορούν να βοηθήσουν τους άνδρες να διοχετεύσουν καλύτερα τη σεξουαλική τους ενέργεια . Η καλύτερη αντοχή οδηγεί σε αυξημένη σεξουαλική αντοχή.

Η ευελιξία μπορεί επίσης να βελτιώσει το σεξ. Συνδυάζοντας αυτά τα οφέλη με την αυξημένη συνειδητοποίηση της αναπνοής και της προσοχής όχι μόνο βελτιώνει την απόδοση και την αντοχή, αλλά ο έλεγχος που επιτυγχάνεται μέσω της γιόγκα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κάνει την εμπειρία πιο έντονη.

11. Η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους άντρες να καταλάβουν περισσότερο το τι τρώνε

Σύμφωνα με μια μελέτη του 2014 , μια σταθερή πρακτική εξάσκηση με γιόγκα έχει συνδεθεί με υγιεινές διατροφικές συνήθειες.

Οι άνθρωποι που ασκούν γιόγκα θα μπορούσαν να μειώσουν την ανάγκη για υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης κατά 43%. Αυτές είναι σχεδόν οι μισές επισκέψεις γιατρούς και λιγότεροι λογαριασμοί γιατρούς. Ενώ αυτό ισχύει και για τους άνδρες και τις γυναίκες, οι άντρες τείνουν να έχουν περισσότερα καρδιαγγειακά προβλήματα καθώς μεγαλώνουν. Περισσότεροι από ένας στους τρεις ενήλικες άνδρες έχουν καρδιαγγειακές παθήσεις.

Δεδομένου ότι η γιόγκα βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία, μια τακτική πρακτική γιόγκα μπορεί να μειώσει τις επισκέψεις των γιατρών, για να μην αναφέρουμε τα επικίνδυνα αποτελέσματα της ύπαρξης κακής καρδιαγγειακής υγείας.

Τι περιμένετε λοιπόν; Βρείτε να κάνετε κάπου γιόγκα.
Πηγή: mindbodygreen
Helthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies