Γιατί θεωρείται ελιξηριο το κόκκινο κρασί;

απο Irene's Healthy Life

Το κόκκινο κρασί μπορεί να κάνει πολύ καλό στην υγεία σας. Αλλά να θυμάστε ότι σε όλα πρέπει να υπάρχει ισορροπία και μέτρο. Ένα ποτήρι από αυτό το φυσικό και γευστικό ελιξήριο καθημερινά συμπληρώνει τη φαγητό σας ενώ παράλληλα βελτιώνει σημαντικά την ευεξία σας. Στο σημερινό άρθρο θα σας εξηγήσουμε γιατί συμβαίνει αυτό.

Συνοπτικα!
1. Σας βοηθά να χάσετε κιλά
2. Ενδυναμώνει τον εγκέφαλο
3. Θεραπεύει τη μόλυνση των ούλων
4. Καταπολεμά την κόπωση
5. Απελευθερώνει ενδορφίνες
6. Καθαρίζει τον ουρανίσκο
7. Μειώνει τη χοληστερόλη
8. Ιδανικό για την καρδιά
9. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
10. Τέλος το κόκκινο κρασί καταπολεμά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος

Αναλυτικοτερα:
1. Σας βοηθά να χάσετε κιλά
Το γνωρίζατε αυτό; Όντως, το κόκκινο κρασί έχει μια πολύ ιδιαίτερη ιδιότητα: ενεργοποιεί ένα γονίδιο το οποίο προλαμβάνει το σχηματισμό νέων λιποκυττάρων. Και αν αυτό δεν είναι αρκετό, προωθεί τη φυσική αποτοξίνωση του σώματος η οποία με τη σειρά της σας βοηθά στη σταδιακή εξάλειψη του σωματικού λίπους. Μελέτες που πραγματοποιήθηκαν στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης επιβεβαίωσαν αυτές τις δράσεις και τα αποτελέσματά τους δημοσιεύτηκαν σε διάφορα ιατρικά περιοδικά.
Αλλά για να έχετε ορατά αποτελέσματα, θα πρέπει να θυμάστε ότι δεν πρέπει να πίνετε πάνω από ένα ποτήρι την ημέρα. Μπορείτε να πάρετε την παραπάνω εικόνα για παράδειγμα: ποτέ μην γεμίζετε το ποτήρι του κρασιού μέχρι πάνω. Και φυσικά, αν συνδυάζετε το ένα ποτήρι κρασί με μια ισορροπημένη διατροφή με χαμηλά λιπαρά τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο ορατά.

2. Ενδυναμώνει τον εγκέφαλο
Το κόκκινο κρασί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να βελτιώσετε τις γνωστικές σας διεργασίες. Πώς γίνεται όμως αυτό; Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η κατανάλωση κρασιού με μέτρο αλλά σε τακτική βάση, μπορεί να αποτρέψει την άνοια και τις εκφυλιστικές ασθένειες του εγκεφάλου. Μία από αυτές της μελέτες είναι και το Δρ. Mario Caruana την οποία μπορείτε να βρείτε εδώ.
Μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών, αναστέλλει την πήξη του αίματος και κατά συνέπεια ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι πραγματικά απίστευτο.

3. Θεραπεύει τη μόλυνση των ούλων
Αν αντιμετωπίζετε τακτικά προβλήματα με τα ούλα σας και ματώνουν συμπληρώστε το γεύμα σας με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Τα σταφύλια περιέχουν συγκεκριμένες ενώσεις οι οποίες κατά τη ζύμωση του κρασιού βοηθούν στην πρόληψη της ανάπτυξης στρεπτόκοκκων καθώς και άλλων βακτηρίων που συσχετίζονται με τα οδοντικά προβλήματα ενώ παράλληλα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην καταπολέμηση της ουλίτιδας, ακόμη και του πονόλαιμου.

4. Καταπολεμά την κόπωση
Αυτό φαίνεται κάπως περίεργο, έτσι δεν είναι; Αλλά σύμφωνα με μια μελέτη της εφημερίδας της Ομοσπονδίας των Αμερικανικών Εταιρειών Πειραματικής Βιολογίας (FASEB) αυτό οφείλεται στη ρεσβερατρόλη που περιέχεται στα σταφύλια η οποία βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας εκείνες τις ημέρες που αισθάνεστε σχετικά απαθείς ή περισσότερο κουρασμένοι από το κανονικό. Αξίζει να το θυμάστε.
Μάθετε και αυτό: Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για την αποτοξίνωση στο συκώτι

5. Απελευθερώνει ενδορφίνες
Να θυμάστε ότι αυτό το υγιεινό και γευστικό ποτό πρέπει πάντα να το απολαμβάνετε με μέτρο. Ακολουθώντας αυτήν την τακτική απελευθερώνετε ενδορφίνες στο σώμα οι οποίες σας επιτρέπουν να χαλαρώνετε και να απολαμβάνετε ακόμη περισσότερο τη στιγμή. Αυτή η μελέτη εφαρμόστηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια. Μην ξεχνάτε ότι ο συνδυασμός του κρασιού με συγκεκριμένες τροφές ή συνταγές μπορούν να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη γεύση και την απόλαυση του γεύματός σας. Το γνωρίζατε αυτό;

6. Καθαρίζει τον ουρανίσκο
Αυτό μπορεί να φαίνεται λίγο παράξενο αλλά είναι αλήθεια. Χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες, η κατανάλωση κόκκινου κρασιού κατά τη διάρκεια των γευμάτων σας ενισχύει την ένταση των γεύσεων. Μπορεί να μειώσει τη γεύση των λιπαρών όταν τρώτε φαγητά που περιλαμβάνουν κρέας και σας βοηθά να αισθάνεστε το στόμα σας πιο καθαρό. Το γεγονός αυτό σίγουρα θα σας κάνει να το σκεφτείτε καλύτερα και να προσθέσετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο μεσημεριανό ή στο βραδινό σας γεύμα με ακόμη μεγαλύτερο ενθουσιασμό.

7. Μειώνει τη χοληστερόλη
Όπως ήδη γνωρίζετε, το κόκκινο κρασί είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες και μια από αυτές είναι η διαβόητη ρεσβερατρόλη, ένα χημικό στοιχείο πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Σύμφωνα με την Κλινική Μάγιο, βοηθά στη φροντίδα των αιμοφόρων αγγείων του σώματος και προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων του αίματος. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.

8. Ιδανικό για την καρδιά
Εκτός από τις πολυφαινόλες που αναφέραμε παραπάνω, το κόκκινο κρασί περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των θρόμβων του αίματος, προλαμβάνει το σχηματισμό τους και προστατεύει τους ιστούς που συνθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία σας. Επομένως, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την καρδιαγγειακή σας υγεία. Ο Δρ. T.S. Mohamed Saleem έχει ερευνήσει εκτενώς τη συγκεκριμένη ιδιότητα του κόκκινου κρασιού.

9. Μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου
Το κόκκινο κρασί είναι ένα απίστευτο αντιοξειδωτικό. Αυτή η φυσική πηγή είναι ικανή να εμποδίσει την ανάπτυξη κυττάρων που είναι υπεύθυνα για τον καρκίνο του στήθους ή του πνεύμονα. Μια από τις καλύτερες ιδιότητες που διαθέτει είναι κυρίως η δράση της ρεσβερατρόλης η οποία παρεμβαίνει όταν τα επίπεδα των οιστρογόνων στις γυναίκες ανεβαίνουν και παρουσιάζουν προβλήματα καρκίνου.

10. Τέλος το κόκκινο κρασί καταπολεμά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος
Οι αντιοξειδωτικές και στυπτικές του ιδιότητες, τις οποίες περιγράψαμε παραπάνω, εμποδίζουν επίσης τα βακτήρια να προσκολληθούν στην ουροδόχο κύστη και τα νεφρά σας ενώ παράλληλα βελτιώνουν το φιλτράρισμα και την αποτοξίνωση αυτών των οργάνων. Έτσι με βάση όσα έχουμε πει μέχρι τώρα, πίνετε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί κάθε μέρα για να επωφεληθείτε από όλα αυτά τα σημαντικά οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει! Δεν πρόκειται να χάσετε αυτή την ευκαιρία, έτσι δεν είναι;

Healthy life, better life!!!

Πηγη: meygeia.gr

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies