METEORA ANNIVERSARY ACTIVITIES 20 ΜΕ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

απο Irene's Healthy Life

Το γεωλογικό φαινόμενο των Μετεώρων έχει απασχολήσει πολλούς ερευνητές, ωστόσο μέχρι και σήμερα δεν έχει πλήρως ερευνηθεί.

Η επικρατέστερη θεωρία αναφέρει ότι η δημιουργία αυτών των τεράστιων ογκολίθων οφείλεται σ΄ ένα δελτοειδή κώνο από ποταμίσιους ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια χύνονταν σε θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη Θεσσαλία.

Οι γεωλογικές μεταβολές των αιώνων ανύψωσαν και αποσφήνωσαν το τμήμα αυτό, όταν αποτραβήχτηκαν τα νερά στο Αιγαίο. Έτσι, αργότερα κατά την τριτογενή περίοδο που διαμορφώθηκαν οι αλπικές πτυχώσεις της οροσειράς της Πίνδου, αποκόπηκε αυτός ο κώνος από τη συμπαγή μορφή του δημιουργώντας επιμέρους μικρότερους, αυτοί που υφίστανται σήμερα, και ανάμεσά τους τη κοιλάδα του Πηνειού ποταμού. Το σίγουρο είναι ένα! Μόνο δέος και θετική ενέργεια θα σε κάνει το μέρος να αισθανθείς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αναχωρούμε από Δουκίσσης Πλακεντίας στις 18:30 μμ το απόγευμα. Εσύ θα φροντίσεις να έχεις φτιάξει τη βαλίτσα σου για να φύγεις κατευθείαν από το γραφείο και το ταξίδι ξεκινάει! Σε 4 ώρες θα βρισκόμαστε στο Καστράκι Μετεώρων, εκεί θα είναι η βάση μας. Το τοπίο είναι εντυπωσιακό, με χαράδρες, πλατώματα και τις απόκοσμες φιγούρες των “Ιερών βράχων» να ξεπροβάλλουν μέσα από το καταπράσινο τοπίο και να προσπαθούν, θαρρείς θαα αγγίξουν τα ουράνια. Η μυρωδιά της άγριας ρίγανης, της μέντας και των αγριολούλουδων πλημμυρίζει το τοπίο. Θα μας εντυπωσιάσει το πρωί!!!

Καστράκι Μετέωρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Αφού πάρουμε το πρωινό μας, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν για μεταφορά στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μας.

Η διαδρομή που έχουμε επιλέξει, αποτελεί μοναδική ευκαιρία να θαυμάσουμε την εκπληκτική φυσική ομορφιά των Μετεώρων. Σημείο εκκίνησης η ιερά μονή Αγ.Νικολάου Αναπαυσά. Ακολουθούμε το μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες των βράχων. Η διαδρομή μας περνά κάτω από την ερειπωμένη Μονή Παντοκράτορος, στη βόρεια πλευρά του βράχου Ντούπιανη.

 

Μονή Αγίου Νικολάου

Στη συνέχεια μπαίνουμε στην καρδιά του καταπράσινου δάσους και φτάνουμε στο εγκαταλελειμμένο και αναστηλωμένο Μοναστήρι της Υπαπαντής και στο άγαλμα του αγωνιστή της επανάστασης Παπαθύμιου Βλαχάβα.

Μοναστήρι Υπαπαντής

Από εκεί, το μονοπάτι μας οδηγεί στην κορυφή των βράχων και κατόπιν στα εντυπωσιακά μοναστήρια “Μεγάλο Μετέωρο” (το παλαιότερο και μεγαλύτερο μοναστήρι των Μετεώρων)και “Βαρλαάμ”, όπου κάνουμε στάση για να επισκεφτούμε ένα από αυτά.

Μεγάλο Μετέωρο

Μονή Βαρλάαμ

Τέλος, ακολουθώντας ένα πέτρινο καλντερίμι κατηφορίζουμε έως το σημείο εκκίνησης, περνώντας από τη σπηλιά του Αγ.Γεωργίου  Μανδηλά, όπου κάθε χρόνο αναρριχητές σκαρφαλώνουν για να κρεμάσουν τα μαντήλια τους.

Η τρίωρη αυτή πεζοπορία δεν παρουσιάζει καμία δυσκολία και είναι ιδανική για όλες τις ηλικίες.

Στο μέσο της διαδρομής, γίνεται η στάση για τη γιόγκα, σε ήσυχη τοποθεσία, με απίστευτη θέα τους βράχους των Μετεώρων φυσικά και μοναδική ενέργεια!

Απο την εκδρομή μας το 2019,γιόγκα με θέα τους βράχους.

Η γιόγκα θα απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα και σκοπός είναι συνδεθούμε με το περιβάλλον και να νιώσουμε την ενέργεια του χώρου. Απευθύνεται και σε άκρως αρχάριους, όλοι μπορούν να συμμετέχουν για την εμπειρία, (άνδρες, γυναίκες) και θα δοθούν παραλλαγές στάσεων για τους προχωρημένους.

Διάρκεια της πρακτικής μία ώρα. Στο διάστημα αυτό όσοι δεν κάνουν γιόγκα, κάνουν διάλλειμα σε σημείο εκεί κοντά με απίστευτη θέα και απολαμβάνουν το τοπίο.

Η υπέροχη ομάδα του 2019!

Τεχνικές Λεπτομέρειες της πεζοπορικής διαδρομής:

Απόσταση: 7,2χμ. Υψόμετρο: 615μ.Ανάβαση: 320μ.Κατάβαση: 320μ.

Ακολουθεί φαγητό σε ταβέρνα της περιοχής και μετά…………………

HIGHLIGHT MOMENT, METEORA SUNSET.

Θα πάμε να δούμε το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα! Σίγουρα πολύ διαφορετικό από όλα όσα έχεις αντικρύσει μέχρι στιγμής. Επιλέξαμε να μείνουμε μέσα στο Καστράκι  γιατί ένας βασικός λόγος είναι και η στιγμή αυτή!

Eπιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση! (αν ο χρόνος και οι δυνάμεις μας το επιτρέπουν θα έχουμε KASTRAKI BY NIGHT!)

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Aφού πάρουμε πάλι το πρωινό μας, και τις βαλίτσες μας γιατί κάνουμε check out, επιβιβαζόμαστε στο πούλμαν και η ομάδα κατευθύνεται προς το σημείο όπου θα γίνει η αναρρίχηση.

Σε αυτό το σημείο η ομάδα χωρίζεται σε αυτούς που επιθυμούν να κάνουν αναρρίχηση και στο άλλο τμήμα που επιθυμεί μόνο πεζοπορία.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ.

Η αναρρίχηση θα γίνει στο αναρριχητικό πεδίο « Μικρά Τοίχοι». Πρόκειται για ένα πεδίο με εύκολες διαδρομές, κατάλληλες για άκρως αρχάριους.
Η τεχνική που θα ακολουθήσουμε ονομάζεται “ΤΟP ROPE”. Σε αυτή την τεχνική, το σχοινί βρίσκεται πάνω από τον εκπαιδευόμενο και είναι ασφαλισμένο μέχρι κάποιο ύψος και ο εκπαιδευόμενος δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο να πέσει αφού είναι ασφαλισμένος και ελέγχεται από κάτω, απο τον εκπαιδευτή.

Η οργάνωση και η υλοποίηση της τρίωρης αυτής εμπειρίας, θα διεξαχθεί από έμπειρους και πιστοποιημένους εκπαιδευτές, όπου οι τίτλοι πιστοποίησής τους, θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες.

Αφού προηγηθεί το απαραίτητο θεωρητικό εισαγωγικό μάθημα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν την τεχνική αρκετές φορές, ανάλογα με  τον αριθμό των συμμετοχόντων.

Ο βράχος στον οποίο θα γίνει η δραστηριότητα, είναι κατάλληλος για μεγάλη ομάδα, με πολλές προσιτές, εύκολες και εκπαιδευτικού χαρακτήρα διαδρομές για όλους και πανέμορφη θέα! Όλες οι διαδρομές έχουν χαμηλό βαθμό σκαρφαλώματος.

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ: Όλος ο απαραίτητος εξοπλισμός παρέχεται. Θα ενημερωθούν αναλυτικά οι ενδιαφερόμενοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ.

Θα πεζοπορήσουμε μια πανέμορφη πάλι διαδρομή με αφετηρία τη μονή της Αγίας Τριάδος.

Αρχικά μπορούμε να την επισκεφτούμε. Η Μονή της Αγίας Τριάδος βρίσκεται στην κορυφή ενός βράχου που έχει έκταση 6 στρέμματα. Η ακριβής χρονολογία που ξεκίνησε να χτίζεται δεν υπάρχει, ωστόσο λέγεται ότι χτίστηκε λίγο πριν το 1500. Η πρόσβαση όπως και στους υπόλοιπους βράχους γινόταν με ανεμόσκαλα και παραδοσιακό δίχτυ. Το 1925 λαξεύτηκαν 140 σκαλοπάτια που ένωσαν την βάση του βράχου με την κορυφή.

Μονή Αγιας Τριάδας

Αυτό το μοναστήρι είναι το πιο δύσκολο να το επισκεφθεί κανείς γιατί έχει μια κουραστική σειρά από σκαλιά,(αλλά για εμάς δεν είναι τίποτα 140 σκαλιά!) γι’ αυτό και έχει την περισσότερη ησυχία από όλα τα μοναστήρια των Μετεώρων και διατηρεί περισσότερο απ’ όλα τα άλλα την αληθινή ατμόσφαιρα ενός μοναστηριού. Όσοι επιθυμούν ανεβαίνουν!

Ξεκινάμε το μονοπάτι μας σε φαρδύ πλακόστρωτο και κατευθυνόμαστε προς Καλαμπάκα. Απολαμβάνουμε τη θέα προς τα Μετεωρίσια βράχια, μέχρι που μπαίνουμε μέσα σε πυκνή βλάστηση. Για 15 λεπτά περίπου το μονοπάτι μας θα είναι ελαφρώς βραχώδες και θα ξαναβγούμε πάλι σε πλακόστρωτο μονοπάτι. Η θέα θα είναι πάντα το κυρίαρχο στοιχείο της διαδρομής μας. Θα κατευθυνθούμε προς το αναρρηχητικό πεδίο για να βρούμε τους υπόλοιπους. Γινόμαστε πάλι μια ομάδα και συνεχίζουμε πεζοπορικά για τη μονή Ρουσάνου.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 Συνολικά η δραστηριότητα θα είναι 3 ώρες συν το χρόνο επισκέψεως στη μονή.

Ακολουθεί γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής και θα έρθει η ώρα που θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα, γεμάτοι με υπέροχες αναμνήσεις.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα επόμενα βήματα.

ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Η τριήμερη αυτή εξόρμηση, απευθύνεται και σε αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση, αφού οι διαδρομές μας, όπως και οι δραστηριότητες, δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο βαθμό δυσκολίας.

ΚΟΣΤΟΣ ΤΡΙΗΜΕΡΟΥ:
150 ΕΥΡΩ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ
Περιλαμβάνει:

 • Το κόστος της εξόρμησης που περιλαμβάνει την μεταφορά μας με πούλμαν εξπρές (χρήση άνω του 12ωρου) τα διόδια των εθνικών οδών.
 • Μεταφορικά με πολυτελές πούλμαν 42 ΘΈΣΕΩΝ, ΌΧΙ ΜΙΚΡΟ
 • Συμμετέχετε σε εκδρομή  με maximum ομάδα 40 ατόμων.
 • Δύο διανυκτερεύσεις με πλούσιο πρωϊνό σε ξενοδοχείο στο πανέμορφο Καστράκι, μέσα στα Μετέωρα και όχι στην Καλαμπάκα.
 • Την ιχνηλάτηση όλων των διαδρομών, όπως συμβαίνει πρίν απο κάθε μας εξόρμηση.
 • Την συνοδεία απο έμπειρους συνοδούς βουνού και την ιατρική κάλυψη που μας παρέχει ασφάλεια, απο τον γιατρό της ομάδας μας.
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διαμονή και διατροφή του οδηγού πούλμαν
 • Δεν περιλαμβάνεται στα 150 ευρώ το κόστος της γιόγκα και της αναρρίχησης.
 • Δεν περιλαμβάνονται τα γεύματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ EXTRA ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

1.ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΣΥΝΔΥΑΣΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ 2 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ  ΓΙΟΓΚΑ & ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ ΣΤΑ 30 ΕΥΡΩ

2. ΚΟΣΤΟΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ:

 • 12 ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΓΙΑ ΓΙΟΓΚΑ
 • 25 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΑΝΑΡΡΙΧΗΣΗ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΣ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 70 ΕΥΡΩ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΗΜΕΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ / ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ (ξεκάθαρα, χωρίς ψιλά γράμματα!)

Για να κατοχυρώσει κάποιος τη θέση του θα πρέπει να καταθέσει το ποσό των 70 ευρώ.

Η προκαταβολή επιστρέφεται στο ακέραιο εως και τις 5 Οκτωβρίου.

Από 6 Οκτωβρίου ΕΩΣ ΚΑΙ 12 Οκτωβρίου επιστρέφεται ΤΟ 50%.

Για ακυρώσεις από 13 Οκτωβρίου παρακρατείται όλο το ποσόν της προκαταβολής.

Σε περίπτωση που ο ακυρώσας, βρει τον αντικαταστάτη του, επιστρέφεται η προκαταβολή.
Η εξώφληση του συνολικού ποσού, γίνεται με μετρητά στο πούλμαν.
Τέλος δεν επιστρέφονται ποσά σε περίπτωση ακυρώσεων λόγω covid.
Η εκδρομή απαιτεί 30 συμμετοχές για να πραγματοποιηθεί. Σε περίπτωση που δεν μαζευτούν ακυρώνεται και επιστρέφονται οι προκαταβολές χωρίς καμία επιβάρυνση του διοργανωτή, απέναντι στους συμμετέχοντες.

 Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα και άθληση!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία του HealthyLife απο προηγούμενη εξόρμησή του και απαγορεύεται η χρήση του, χωρίς τη συναίνεση του.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies