Στα διαμάντια της Ευρυτανικής γής. 22 με 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

απο Irene's Healthy Life

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος η Ευρυτανία και συγκεκριμένα το Κρίκελο βάζει τα καλά του και μας υποδέχεται με διπλή γιορτή! Με αφορμή τον αγώνα του EYRYTANIA TRAIL RACE, ένα αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν την ορεινή φύση, σε δρομείς και πεζοπόρους και κάτω από την ομπρέλα του #hikeandrun  (περπατοτρέξιμο), θα πάρουμε μέρος κι εμείς σε αυτή τη μεγάλη γιορτή. Το πρόγραμμά μας, απευθύνεται τόσο σε δρομείς, όσο και σε πεζοπόρους με καλή φυσική κατάσταση.

Το κυρίως πιάτο στο μενού του τριημέρου, φυσικά και θα είναι το ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ! Ένα θαύμα της Ευρυτανικής άγριας φύσης, με τους δυσπρόσιτους καταρράκτες και την μοναδική αίσθηση δροσιάς.  Όσοι έχουν βρεθεί στο Πάντα Βρέχει κάνουν λόγο για ένα από τα εντυπωσιακότερα υδάτινα αξιοθέατα σε όλη την Ελλάδα χωρίς να υπερβάλλουν. Η όλη διαδικασία για να φτάσει κανείς μέχρι εκεί είναι μοναδική και ανεβάζει την αδρεναλίνη, αλλά και το θαύμα της φύσης (που δίνει πράγματι μια εντύπωση συνεχόμενης βροχόπτωσης ) εγγυώνται ότι θα ζήσετε μια αληθινά μοναδική εμπειρία.

φαράγγι_πάντα βρέχει

River Trekking_Πάντα Βρέχει

Επιπλέον κερασάκι στο επιδόρπιό μας,  η 6η ΓΙΟΡΤΗ ΜΑΝΙΤΑΡΙΟΥ που μας προσκαλεί να εξερευνήσουμε τα ελατοσκέπαστα δάση της περιοχής, με ένα πολύ πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει πεζοπορία, συλλογή και αναγνώριση μανιταριών, μανιταρομαγειρέματα στην πλατεία του χωριού από διακριμένους σέφ και φυσικά φαγητό με μανιτάρια! Και επειδή δεν νοείται γιορτή χωρίς χορό, το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολιτιστικές εκδηλώσεις με ελληνική μουσική και χορό!

Αλλά πάμε να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα του τριημέρου και τι άλλο ακόμη έχουμε οργανώσει για εσάς:

ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ: ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ / ΚΡΙΚΕΛΟ / ΣΤΑΒΛΟΙ

7:00 Αναχώρηση από Δουκίσσης Πλακεντίας για ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ Ευρυτανίας.

Άφιξη στο Καρπενήσι μετά τις στάσεις μας περίπου στις 11:30. Θα πάμε κατευθείαν στον πολυχώρο Saloon για να ξεμουδιάσουμε απο το ταξίδι και να πιούμε ένα καφεδάκι. Ακριβώς δίπλα ξεκινάει ένα μονοπάτι που οδηγεί σε ένα υπέροχο πλατανόδασος της περιοχής και θα περπατήσουμε για καμια ώρα. Όποιος επιθυμεί μπορεί να ακολουθήσει για να ξεμουδιάσουμε απο το ταξίδι. Χαλαρά πράγματα μιας και η πεζοπορία μας είναι προγραμματσμένη το απόγευμα στο Κρίκελο. Επιπλέον στο χώρο του saloon, όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μια μικρή βόλτα με τα αλογάκια, λειτουργούν χωρίς κράτηση, με τη σειρά που υπάρχει. (υπάρχει χρέωση αναφέρεται παρακάτω). Χωρίς να μπούμε στο λεωφορείο, απέναντι υπάρχει μια απο τις καλύτερες ταβέρνες της περιοχής για να γευματίσουμε.

Καρπενισιώτης_Πλατανόδασος

Ακολουθεί τακτοποίηση στα δωμάτια του ξενοδοχείου, ξεκούραση και ανασύνταξη δυνάμεων για την συνέχεια όπου το απόγευμα στις 5μμ θα μεταφερθούμε στο χωριό ΚΡΙΚΕΛΟ.

Πλατεία_Κρίκελο

Το Κρίκελλο της Ευρυτανίας θεωρείται ένας από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Ελλάδας. Χτισμένο σε υψόμετρο 1.120 μέτρων, παίρνει ζωή από το πυκνό δάσος των ελάτων που το περιβάλλει μα και από τα ζωογόνα νερά των πηγών του Κρικελλιώτη ποταμού, ενώ φωλιάζει στην μεγάλη καταπράσινη αγκαλιά της Καλιακούδας.

Εκεί οι επιλογές σήμερα είναι δύο. Αν είστε δρομέας τρέχετε επιλέγοντας έναν από τους αγώνες των 6km ή 15km, εάν είστε πεζοπόρος ακολουθείτε την διαδρομή των 6 km που ξεκινά από την πλατεία του Κρίκελου και καταλήγει στους Στάβλους.

Περιγραφή της διαδρομής:  6km με θετική υψομετρική 350m.

Η διαδρομή απευθύνεται και σε αρχάριους του ορεινού τρεξίματος, που θέλουν να τρέξουν ή να περπατήσουν σε μια πανέμορφη διαδρομή που ξεκινάει από τα 1100m υψόμετρο στην πλατεία του χωριού , κατηφορίζει για 2500m αρχικά σε χωματόδρομο και ύστερα σε μονοπάτι χάνοντας 250m υψόμετρο εως τον Κρικελλοπόταμο. Αφού διασχίσουμε το ποτάμι κάθετα συνεχίζουμε με ανηφορικό μονοπάτι για 600m, βατό χωματόδρομο χωρίς υψομετρικές διαφορές για 1000m και μετά από 2000m ανηφορικό μονοπάτι φτάνουμε στο χωριό Στάβλοι στα 1225m που είναι ο τερματισμός της διαδρομής .Η συγκεκριμένη πλατεία είναι η υψηλότερη της Ευρυτανίας.

Στάβλοι_Ευρυτανίας

Επιστρέφουμε με το πούλμαν μας στο Κρίκελο, όπου εκεί μας περιμένει ένα pasta party!

Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε με το πούλμαν στο κατάλυμά μας στον Άγιο Νικόλαο για ξεκούραση και για την επόμενη μέρα του ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ!

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΠΟΤΑΜΟΔΙΑΣΧΙΑΣΗ «ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ» ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ / ΦΑΓΗΤΟ ΣΤΟ ΠΕΣΤΡΟΦΕΙΟ FRESCO

Οι ξεχωριστοί καταρράκτες αποτελούν τμήμα ενός φαραγγιού με περίπου 80 μέτρα μήκος, μέσα στην οργιώδη ορεινή φύση της νότιας Ευρυτανίας. Το οποίο διασχίζεται από τον Κρικελλοπόταμο που ρέει ανάμεσα στα όρη Καλιακούδα και Πλατανάκι. Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ ευρύτερο τοπίο, όπου συνδυάζει μαγευτικά το βουνό με το υδάτινο στοιχείο, επιτρέποντας την ανάδυση ενός ολόκληρου οικοσυστήματος.

Θα ξεκινήσουμε περίπου στις 8.30 το πρωί. Η όλη δράση θα διαρκέσει 6 με 7 ώρες, μαζί με τη μεταφορά μας από το ξενοδοχείο προς το σημείο εκκίνησης(1 ώρα και μισή) με άλλα μικρότερα βανάκια των 12 θέσεων, καθώς η μετακίνηση δεν είναι εφικτή με το δικό μας πούλμαν. Ξεκινάμε την διαδρομή μας, από το ξενοδοχείο και διασχίζουμε τα χωριά Τόρνο, Καστανιά και Πρόδρομο.

Εξω από τον Πρόδρομο κάνουμε στάση και απολαμβάνουμε την θέα προς την Καλιακούδα και το φαράγγι του Κρικελοπόταμου.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε για το χωριό Ροσκά και για το φαράγγι του Κρικελοπόταμου.  Αφήνουμε τα οχήματα στις όχθες του ποταμού, αλλάζουμε και συνεχίζουμε με τα πόδια μέσα στο ποτάμι στο επιβλητικό φαράγγι. Περπατάμε στην όχθη του ποταμού αλλά πολλές φορές διασχίζουμε το ποτάμι. Το νερό είναι μέχρι το γόνατο εκτός από ένα σημείο που είναι λίγο πάνω από την μέση.

Φτάνουμε στους πρώτους εντυπωσιακούς καταρράκτες και στις πρώτες φυσικές πισίνες όπου μπορούμε να κάνουμε μία δροσερή βουτιά. Μετά από 45 λεπτά φτάνουμε στο σημείο «Πάντα Βρέχει» με τους πολλούς καταρράκτες. Καθόμαστε όση ώρα θέλουμε για μπάνιο και απόλαυση του μοναδικού τοπίου. Στη συνέχεια επιστρέφουμε ξανά με τα πόδια στα οχήματα. Αλλάζουμε και μεταφερόμαστε για φαγητό σε μία άλλη γευστική εμπειρία αυτή τη φορά!

O λόγος για το πεστροφείο FRESCO, όπου θα μας γίνει μια σύντομη ξενάγηση για το πως λειτουργεί ο χώρος και τα διάφορα στάδια της καπνιστής πέστροφας (αφού φάμε πρώτα!!) Θα γευτούμε μεζέδες από πέστροφα και όχι μόνο με συνοδεία τσίπουρου.

Η επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση ύστερα από μια τόσο γεμάτη ημέρα επιβάλλεται!

ΔΕΥΤΕΡΑ 24 ΙΟΥΝΙΟΥ

ΔΟΜΝΙΣΤΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ  / ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΙΚΕΛΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Αφήνουμε το ξενοδοχείο και κατευθυνόμαστε προς την κουκλίστικη Δομνίστα!

Η Δομνίστα χτισμένη σε υψόμετρο 1.003 μέτρων κρατάει όλα τα καλά στοιχεία της ευρυτανικής γης με λιτότητα και αυθεντικότητα. Βρίσκεται φωλιασμένη μέσα σε ένα πυκνό ελατοδάσος, πραγματικά απέραντο, όπου τα γάργαρα νερά, οι πηγές και τα πλατάνια περισσεύουν. Επιπλέον, όπως και άλλα χωριά της Ρούμελης έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην ελληνική ιστορία. Η Δομνίστα υπήρξε ένα χωριό στο οποίο βρήκε καταφύγιο ένας από τους πιο σημαντικούς οπλαρχηγούς της Ελληνικής Επανάστασης, ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, μετά τη μάχη της Βράχας, το 1824.

Δομνίστα

Θα κάνουμε μια εύκολη κυκλική πεζοπορία περίπου 7.5 χιλιομέτρων με 300 μέτρα θετική υψομετρική, μέσα σε αυτό το πυκνό ελατόδασος και τα τρεχούμενα νερά και θα καταλήξουμε στην πλατεία του χωριού για καφεδάκι κάτω από τα πλατάνια! Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Κρίκελο για μια στάση για να γίνουμε και εμείς μέρος της γιορτής που πραγματοποιείται για το κλείσιμο του φεστιβάλ μανιταριών αλλά και των αγώνων του Evrytania Trail Race.

Δομνίστα_μονοπάτι

Δομνίστα_πεζοπορία

Μανιταρομαγειρέματα από τον σεφ  ελληνική μουσική και χορός που φήμες λένε ότι πρόκειται για τρικούβερτο γλέντι, αφού η παράδοση καλά κρατεί και πρόκειται για το 6ο σε σειρά Φεστιβάλ Μανιταριών στην περιοχή. Το γλέντι κρατά μέχρι τις 6 το απόγευμα, εμείς όμως κατά τις 16:00 θα πρέπει να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής!!! Να δω πως θα σας μαζέψω από τα τσίπουρα!!!

Ανυπομονούμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτή την εμπειρία.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Βασική προύπόθεση είναι η καλή φυσική κατάσταση, η αγάπη για τη φύση και να μην φοβάστε να κάνετε river trekking. Ακολουθώντας τις οδηγίες μας για το πως να κινειθείτε με ασφάλεια στην ποταμοδιάσχιση, η εμπειρία αυτή θα σας μείνει αξέχαστη.

Σίγουρα θα χρειαστείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για αυτή την πεζοπορία! (‘Ενα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα βραχούν και δεν σας νοιάζει!)Ορειβατικά Παπούτσια, Μπατόν πεζοπορίας, Καπέλο, Γυαλιά Ηλίου, Αντιηλιακό, Πετσέτα.  Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Νερό, Σνακ. Αδιάβροχο σακίδιο για την ποταμοδιάσχιση και αδιάβροχη θήκη για το κινητό τηλέφωνο.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 229,90 ευρώ.

 • Τη μεταφορά με πολυτελή πούλμαν.
 • Τη διαμονή 2 βράδια, σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια, σε δύο ξενώνες στον Άγιο Νικόλαο Ευρυτανίας. Ξενώνας “Η γωνιά της Λίνας” booking rate 9,4 & ξενώνας “Λίθος” booking rate 9,5.
 • Τη μεταφορά με τα 3 μικρά van για να μετακινηθούμε μέχρι το σημείο εκκίνησης για το “Πάντα Βρέχει”
 • Τον σχεδιασμό και τη διοργάνωση των πεζοπορικών διαδρομών που θα ακολουθήσουμε.
 • Tο κόστος συμμετοχής στον αγώνα των 6 km και το πακέτο συμμετοχής (είτε είστε δρομέας, είστε πεζοπόρος) και περιλαμβάνει, τσάντα, μετάλλιο, μπλουζάκι της διοργάνωσης και δωράκια.
 • Σάντουιτς και χυμό στην ποταμοδιάσχιση.
 • Την  ποταμοδιάσχιση που  διεξάγεται μαζί την trekking hellas Ευρυτανίας.
 • Στην ποταμοδιάσχιση θα είμαστε ένας συνοδός ανά 7 με 8 άτομα.
 • Το δείπνο που προσφέρεται στο pasta party του Σαββάτου.
 • Το γεύμα που πρσφέρεται την Δευτέρα, τα μανιταρομαγειρέματα, την Δευτέρα, στις εκδηλώσεις κλείσιμο του φεστιβάλ.
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος, όταν σας συνοδεύουμε στις πεζοπορίες.
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

To Φαγητό που δεν αναφέρεται παραπάνω.
Την ιππασία για τα αλογάκια στο Saloon. (11 ευρώ τα 10 λεπτά).
Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail με τα επόμενα βήματα.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία του HealthyLife απο προηγούμενη εξόρμησή του και απαγορεύεται η χρήση του, χωρίς τη συναίνεση του.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies