Το καλοκαιρινό φρούτο που αδυνατίζει και βελτιώνει τις ερωτικές επιδόσεις.

απο Irene's Healthy Life

Όχι άδικα, το καρπούζι αποτελεί το «βασιλιά του καλοκαιριού», αφού τα συστατικά του είναι ευεργετικά για το δέρμα, τον εγκέφαλο αλλά και τη σεξουαλική ζωή!

Δέρμα: Με το πέρασμα των χρόνων παρατηρείται σημαντική απώλεια κολλαγόνου και αυτός είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που εμφανίζονται ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης. Το καρπούζι παρέχει βήτα καροτένιο, ένα συστατικό που βοηθά να αντιμετωπιστούν τέτοιου είδους βλάβες. Επίσης, μία μερίδα καρπούζι (περίπου 180 γραμμάρια) παρέχει περίπου το 20% της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας βιταμίνης C, η οποία βοηθά στην παραγωγή του κολλαγόνου και στη διατήρηση των διαθέσιμων αποθεμάτων του.

Προστασία από το εγκεφαλικό: Το καρπούζι οφείλει το χαρακτηριστικό χρώμα του σε μια ισχυρή αντιοξειδωτική ουσία που ονομάζεται λυκοπένιο, την οποία βρίσκουμε επίσης στην nτομάτα. Οι τροφές με σημαντική ποσότητα του αντιοξειδωτικού συμβάλλουν στην προστασία από εγκεφαλικό επεισόδιο σε ποσοστό έως 20%. Το λυκοπένιο βελτιώνει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και προστατεύει από τις βλάβες που προκαλεί η χοληστερόλη.

Girl holding watermelon in the blue pool, slim legs, instagram style. Tropical fruit diet. Summer holiday idyllic.

Αδυνάτισμα: Το καρπούζι δεν έχει λιπαρά και μόλις 40 θερμίδες ανά μερίδα. Η περιεκτικότητά του σε νερό αγγίζει το 92%, επομένως βοηθά να απομακρυνθούν τοξίνες από το σώμα. Επίσης, η κιτρουλίνη του καρπουζιού ενισχύει τη λειτουργία των νεφρώνώστε να αντιμετωπιστεί το φούσκωμα και η κατακράτηση υγρών. Μελέτες σε πειραματόζωα έχουν δείξει επίσης ότι η κιτρουλίνη προστατεύει από τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.

Καλύτερη σεξουαλική λειτουργία: Η κιτρουλίνη, η οποία μετατρέπεται στο σώμα σε μια ουσία που ονομάζεται αργινίνη, παίζει σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία του αίματος. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Α&Μ του Τέξας μελέτησαν την επίδραση της αργινίνης στη σεξουαλική λειτουργία του άντρα και διαπίστωσαν ότι το συστατικό προωθεί τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, βελτιώνοντας τη ροή αίματος προς τα γεννητικά όργανα (απαραίτητη παράμετρος για να επιτευχθεί και να διατηρηθεί η στύση).

Αντιμετώπιση του μυϊκού πόνου: Το καρπούζι αποτελεί καλή πηγή καλίου, το οποίο εμπλέκεται στη νευρική και τη μυϊκή λειτουργία.

Πηγή: onmed.gr

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies