Απόδραση στη Τζιά! Απο την Ιουλίδα στον Οτζιά με μπάνιο. ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

απο Irene's Healthy Life

Σαλπάρουμε από Λαύριο για Αιγαίο πέλαγος και θα ταξιδέψουμε προς την κυκλαδίτικη και κοσμοπολίτικη Κέα – Τζιά!

Θα συνδυάσουμε:
👉τη θαλασσινή αύρα του καταστρώματος εν πλω στο Αιγαίο,
👉θα εξερευνήσουμε την πανέμορφη Ιουλίδα (μία από τις ωραιότερες χώρες των Κυκλάδων),
👉θα πεζοπορήσουμε σε ένα από τα πιο διάσημα μονοπάτια του νησιού το «ΛΕΩΝ» ( πέντε χιλιομετράκια κατηφορικά )
👉και θα έχουμε την ευκαιρία να παραμείνουμε αρκετές ώρες για βουτιές και φαγητό σε μία από τις καλύτερες παραλίες του νησιού, τον Οτζιά!
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο;
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
Διαδρομή «Λέων»: Ιουλίδα – Λέων – Δοσωνάρι – Διασέλλι – Οτζιάς | Μήκος: 5.100 μ. (τόσο, όσο για να προλάβουμε να δούμε και τη χώρα, αλλά να απολαύσουμε και τη θάλασσα! ιδιαίτερα κατάλληλη διαδρομή και για αρχάριους!)
Βαθμός δυσκολίας εύκολο, κατηφορικό μονοπάτι, διάρκεια πεζοπορίας περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά.
Για τους περιπατητές η Κέα είναι παράδεισος. Μονοπάτια συνολικού μήκους 90 χιλιομέτρων από τα οποία το μεγαλύτερο μέρος είναι λιθόστρωτα, μας περιμένουν για να μας αποκαλύψουν τη μυστική γοητεία της Κέας και ερημικές ακρογιαλιές.
Όσοι αποφασίσουν να τα περπατήσουν έχουν κάποιες φορές την ευκαιρία να «μεταφερθούν» στο μακρινό και γοητευτικό παρελθόν, καθώς περπατούν στα χνάρια των αρχαίων Κείων, αφού πολλές από τις διαδρομές ήταν μέρος του οδικού δικτύου που συνέδεε τις τέσσερις πόλεις-κράτη και παρουσιάζουν έντονο ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον.
Εμείς θα ακολουθήσουμε το «δικό» μας μονοπάτι ξεκινώντας από την Ιουλίδα.
Η Ιουλίδα ή Χώρα είναι η πρωτεύουσα της Κέας. Είναι χτισμένη αμφιθεατρικά στην ενδοχώρα του νησιού, στους λόφους Κάστρου και Μύλων, στην ίδια θέση με την αρχαία Ιουλίδα. Είναι από τις πιο όμορφες χώρες. Από μακριά μοιάζει με μικρογραφία φαβέλας.
Στο βόρειο τμήμα του οικισμού βρίσκεται η Ακρόπολη. Από τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και το Μεσαιωνικό Κάστρο έχουν απομείνει μόνο κάποια τμήματα που μαρτυρούν το κύρος της περιοχής στο παρελθόν.
Στα λιθόστρωτα στενά δρομάκια της Ιουλίδας, θα εντυπωσιαστείτε από το παραδοσιακό χρώμα και την αρχιτεκτονική των σπιτιών και θα θαυμάσετε τη θέα από το κάστρο που είναι χτισμένο με τους ογκόλιθους των αρχαίων τειχών. Στο δρόμο προς την πλατεία της πρωτεύουσας, συναντάμε το Αρχαιολογικό μουσείο που «στεγάζει» την ιστορική και προϊστορική Κέα, ενώ στην πλατεία του οικισμού, γύρω από εμπορικά μαγαζιά, βρίσκεται το Δημαρχείο που στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο.

Απο αρχείο του Healthy Life.

Ξεκινάμε από την πλατεία της Ιουλίδας και προχωράμε ανατολικά στα πλακόστρωτα δρομάκια. Συναντάμε τη μεγάλη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, τη βρύση του Κουρέντη, προσπερνάμε το νεκροταφείο και φθάνομε στον αρχαίο Λέοντα, πέτρινο άγαλμα, σκαλισμένο στο βράχο.
Ο περίφημος Λέοντας της Κέας, ένας βράχος, όπου πάνω του είναι σκαλισμένο ένα επιβλητικό λιοντάρι που, βυθισμένο στη μακαριότητα του, ατενίζει την Ιουλίδα. Ο Λέων ανάγεται στα αρχαϊκά χρόνια και οι μύθοι γύρω από αυτόν είναι πολλοί.
Ο επικρατέστερος μύθος μας παραδίδει ότι κάποια εποχή νύμφες που έμεναν στην περιοχή άρχισαν να σκοτώνουν τις γυναίκες του νησιού με αποτέλεσμα πολλοί να σκέφτονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ένας ιερέας παρακάλεσε τον Δία να τους βοηθήσει και αυτός έστειλε ένα λιοντάρι που έδιωξε τις νύμφες και απάλλαξε το νησί από τη μάστιγα. Τότε οι κάτοικοι έφτιαξαν αυτό το πέτρινο λιοντάρι ώστε σε περίπτωση που οι νύμφες επέστρεφαν, να τις φόβιζε με την παρουσία του.
Συνεχίζοντας το μονοπάτι, θα φτάσουμε στις βρύσες του Βενιαμίν (μια κατασκευή του 1863) υπο την σκιά ενός αιωνόβιου πλάτανου. Αφού ξεδιψάσουμε με το γάργαρο νερό, θα ξαποστάσουμε στη δροσιά του πλάτανου απολαμβάνοντας παράλληλα την μαγευτική θέα.
Στη συνέχεια παίρνουμε το δρόμο για το Δοσωνάρι, πλακόστρωτο δρομάκι με βελανιδιές και αμυγδαλιές δεξιά κι αριστερά.
Κατηφορίζουμε προς Κοκκίνους, πλάϊ σε μια λαγκαδιά με άγρια ομορφιά και φθάνουμε στο Διασέλι, ένα ύψωμα απ” όπου αγναντεύουμε τον όμορφο κόλπο του Οτζια.

O Oτζιάς απο ψηλά.

Απο αρχείο του Healthy Life.

Η πεζοπορία εδώ ολοκληρώνεται και μας υποδέχεται ο κόλπος του Οτζιά με τα καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά του. Στον Οτζιά υπάρχουν πολλά αρμυρίκια στην παραλία και μερικές ταβέρνες.
ΣΥΝΟΠΤΙΚΆ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
8:00 π.μ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΟΧΗΜΑΤΑ.
(Ενημερώστε μας όσοι δεν έχετε μέσο για να μεταφερθείτε με car pooling ή αντίστοιχα όσοι προσφέρεστε να εξυπηρετήσετε άλλους. Άλλωστε μια παρέα θα είμαστε!)
8:30 π.μ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΜΑΡΜΑΡΙ EXPRESS
9:30 π.μ ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΤΖΙΑΣ ΚΟΡΗΣΣΙΑ / ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ ΣΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
10:00 π.μ. ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΙΟΥΛΙΔΑ
10:00 – 11:00 ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ / ΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΙΟΥΛΙΔΑ
11:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ / ΕΝΑΡΞΗ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
12:30 ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΟΤΖΙΑ / ΤΕΛΟΣ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑΣ
18:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΟΤΖΙΑ ΠΡΟΣ ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΗΣΣΙΑ
19:00 AΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΚΟΡΗΣΣΙΑ / ΕΞΕΥΡΕΥΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣΣΙΑΣ
20: 30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΤΖΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΟΙΟ MARMARI EXPRESS ΠΡΟΣ ΛΑΥΡΙΟ
21: 30 ΑΦΙΞΗ ΣΤΟ ΛΑΥΡΙΟ

Σας περιμένουμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ
Πότε: Κυριακή  9 Ιουλίου

Διάρκεια πεζοπορίας  5.1 χλμ/ περίπου 2 ώρες μαζί με τις στάσεις.
Διαδρομή: 90%Μονοπάτι, 10%Αγροτικός.
Η διαδρομή χαρακτηρίζεται εύκολη.
Απευθύνεται  και σε αρχάριους με ΚΑΛΗ ΦΥΣΙΚΉ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.

Aναχώρηση απο το λιμάνι του ΛΑΥΡΙΟΥ, όπου πηγαίνουμε με δικά μας μέσα.
Απαραίτητος εξοπλισμός :Παπουτσια/μποτάκια ορεινής πεζοπορίας (συμμετοχές με αθλητικά η αλλού τύπου δεν θα γίνουν δέκτες) μπατόν, σακίδιο πλάτης που θα περιέχει νερό, σνακ, μπλουζακι και προσωπικά είδη. Καπέλο, γυαλιά, αντιηλιακό, μαγιό,άνετα ρούχα.

Κόστος συμμετοχής: 55 ευρώ
 Περιλαμβάνει:
 • Περιλαμβάνει τα ακτοπλοϊκά εισητήρια Λαύριο- Τζιά- Λαύριο.
 • Μεταφορικά με πολυτελές πούλμαν εντός του νησιού.
 • Συμμετέχετε σε εκδρομή  με maximum ομάδα 40 ατόμων. 
 • Συνοδός βουνού
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών και ιατρικές γνώσεις.
 • Ιχνηλάτηση, αξιολόγηση και σχεδιασμό της διαδρομής.
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΑΚΥΡΩΤΙΚΑ

Ακυρώσεις εως και τις 29 Ιουνίου επιστρέφεται το 50%της προκαταβολής. Απο τις 30 Ιουνίου και μετά, δεν γίνεται καμία επιστροφή χρημάτων. Οι προκαταβολές δεν μεταφέρονται σε άλλες εκδρομές. Επίσης για ακυρώσεις λόγω ασθενείας, covid κλπ δεν αλλάζει η παραπάνω πολιτική.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?

Η θέση καταχωρείται με την συμπλήρωση της παρακάτω αίτησης: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ  και με την κατάθεση του ποσού σε λογαριασμούς που θα σας στείλουμε με το ενημερωτικό e mail.
Τηλ. Επικοινωνιας 690 6795749
Healthy life, better life!!!
Γιατί στη φύση είναι όλα μοναδικά, πόσο μάλλον με καλή παρέα!

Υ.Γ. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις – δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies