Επιστροφή στο μυθικό Μαίναλο με Καρδαρά Ροεινό! ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ.

απο Irene's Healthy Life

Τι να πρωτοπεί κανείς για το Μαίναλο και τις ομορφιές του? Είναι εμφανές πόσο το αγαπάμε αφού το έχουμε πεζοπορικά “ξεψαχνίσει” και συνεχώς ανακαλύπτουμε τις μοναδικές ομορφιές του και τα παραδοσιακά χωριά του. Ξαναγυρίζουμε στις 11 Φεβρουαρίου με μια μαγική διαδρομή που ενώνει τα χωριά Καρδαρά και Ροεινό.

   Η κορυφή του Μαινάλου  σκεπάζει σχεδόν ολόκληρο τον νομό Αρκαδίας (Οστρακίνα 1981μ) μέσα από ένα τοπίο που ξεδιπλώνει
βουνοκορφές, ποτάμια και φαράγγια. Το μυθικό αυτό βουνό αποπνέει ένα μυστήριο αφού σύμφωνα με τη μυθολογία στα νερά των
ποταμών που το διατρέχουν, (Αλφειός και Λούσιος) βούτηξε ο Δίας, ενώ η Άρτεμις το είχε ρίξει στο κυνήγι και οι Νύμφες στο χορό!
Τα παρθένα και αρχέγονα τοπία του, η βιολογική του ποικιλότητα, το ιστορικό και πολιτιστικό του προφίλ, το καθιστούν ένα σημαντικό οικοσύστημα στο ανθρώπινο περιβάλλον.
Στα μονοπάτια του, που έχουν χαραχθεί στο βάθος των αιώνων, έχουν περπατήσει ο Ασκληπιός, ο Απόλλωνας και ο Πάνας.

Ο Καρδαράς ή Καρδαρά είναι ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.030 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του όρους Μαίναλο και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Το χωριό Καρδαράς οφείλει το όνομά του στην πλούσια ποιμενική του ιστορία και στο σκεύος που δε λείπει από κανένα σπίτι της περιοχής, την καρδάρα (δοχείο που μαζεύουμε το γάλα κατά το άρμεγμα). Ο Καρδαράς βρίσκεται κάτω από την κορυφή της Οστρακίνας, 18 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Το χειμώνα υποδέχεται όλους όσους συνδυάζουν τα χειμερινά αθλήματα στην Οστρακίνα, με την ατόφια φιλοξενία ενός παραδοσιακού τόπου. Η ανάπτυξη του τόπου ήταν ραγδαία και από ένα χωριό ποιμένων, μέχρι πρόσφατα, έχει εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης όσων αγαπούν την ορεινή φύση.

Το Ροεινό είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, μεταξύ Δαβιάς και Πιάνας, σκαρφαλωμένο στις νότιες πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.100 μ. με άφθονα νερά, πολύ πράσινο και πανέμορφη θέα στον κάμπο της Δαβιάς. Γύρω του απλώνεται πυκνό ελατόδασος που φτάνει μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα πετρόχτιστα σπίτια του χτισμένα τον 19ο αιώνα. Η περιοχή αποπνέει φυσική ομορφιά και γαλήνη.

Η ονομασία Ροεινό προέρχεται από τη λέξη ορεινό που μεταγραμματίστηκε. Η ιστορία του χωριού ξεκινά το Μεσαίωνα και διανύει τη Βυζαντινή περίοδο και τα χρόνια της τουρκοκρατίας, οπότε υπήρξε κώμη και το κέντρο του Δήμου Φαλάνθου.

Η εκκίνηση γίνεται μέσα από ελατόδασος  με κατεύθυνση προς το Διάσελο Αϊντίνη- Μουρτζιάς και μετά από δύο ώρες πορείας φτάνουμε στο Διάσελο Ασπροπούλια, στα 1450 μέτρα. Απο εκεί αρχίζουμε να κατηφορίζουμε με κατεύθυνση το Ροεινό. Χλμ: 9 (Στα πρώτα 5χιλιόμετρα έχουμε καλύψει όλη τη θετική υψομετρική + 500m, η οποία κατανέμεται ομαλά  και μετά κατηφορίζουμε ήπια για τα επόμενα χιλιόμετρα με αρνητική υψομετρική -375m.

 

Κάθε εξόρμηση στο Μαίναλο και τα μονοπάτια του είναι και ενα ταξίδι στη γεύση. Η επιλογή μιας παραδοσιακής ταβέρνας με τοπική κουζίνα επιβάλλεται για αναπλήρωση δυνάμεων.

Σε περίπτωση που ο καιρός δεν επιτρέπει την συγκεκριμένη πεζοπορία, θα πραγματοποιηθεί άλλη διαδρομή, σε χαμηλότερα υψόμετρα, στο Μαίναλο. Η εκδρομή δεν ακυρώνεται.

Aναχώρηση απο : ΜΕΤΡΟ Δουκίσσης Πλακεντίας. Ώρα 07:00 π.μ.

Επόμενα σημεία επιβίβασης :

1. Στάση Σκλαβενίτη, παλιά Reault στο ποτάμι εθνική οδός στο ύψος της Φιλαδέλφειας. 7:15
2. Μετρό Ελαιώνας. 7:30
3. Πάρκινγκ ΑΒ Βασιλόπουλος, στο Παλατάκι ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 7:40
4. Διόδια Ελευσίνας 8:00
5. Κόρινθος 8:15
Επιστροφή στην Αθήνα μέχρι τις 21:30 μμ.
Απαραίτητος εξοπλισμός :
Παπουτσια/μποτάκια ορεινής πεζοπορίας (συμμετοχές με αθλητικά η αλλού τύπου δεν θα γίνουν δέκτες) μπατον, σακίδιο πλάτης που θα περιέχει νερό, σνακ, μπλουζακι και προσωπικά είδη. Ζακετα fleece & αδιάβροχο, γάντια, σκούφος, buff.
Δεν ξεχνάμε δεύτερα ρούχα και παπούτσια που αφήνουμε στο πούλμαν.
Κόστος συμμετοχής: 33 ευρώ
Περιλαμβάνει:
 • Μεταφορικά με πολυτελές πούλμαν
 • Συμμετέχετε σε εκδρομή  με maximum ομάδα 45 ατόμων. (όχι 2 πούλμαν, αντίθετο στη φιλοσοφία μας).
 • Συνοδός βουνού
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών και ιατρικές γνώσεις.
 • Ιχνηλάτηση, αξιολόγηση και σχεδιασμό της διαδρομής.
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?

Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail με τα επόμενα βήματα. Eλέγξτε και την ενοχλητική αλληλογραφία!

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία της ομάδας Healthy Life και απαγορεύεται η οποιαδήποτε χρήση απο τρίτους. Πρόκειται για υλικό απο προηγούμενη δράση στο αγαπημένο Μαίναλο!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies