Στη κατοικία του θεού Πάνα: ΜΑΙΝΑΛΟ 4 & 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

απο Irene's Healthy Life

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η πιο κεφάτη παρέα του HEALTHY LIFE πάει ΜΑΙΝΑΛΟ! (Μετά το διήμερο στο καταφύγιο του Ταϋγέτου ήρθε η σειρά του).  Εσείς το μόνο που έχετε να αποφασίσετε είναι που επιθυμείτε να διανυκτερεύσετε: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟΥ Ή ΞΕΝΩΝΑΣ ΣΤΟ ΛΕΒΙΔΙ? Τα υπόλοιπα αφήστε τα πάνω μας, καθώς στη διοργάνωση διαθέτουμε μεγάλη και πολυετή εμπειρία. Ωρα για ένα αξέχαστο διήμερο στο καταφύγιο του Μαινάλου και 2 υπέροχες διαδρομές ανάμεσα με πυκνά ελατοδάση και μοναδική θέα στις χιονισμένες ελπίζουμε κορυφές του Μαινάλου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Το Σάββατο θα κατευθυνθούμε απευθείας στο σημείο εκκίνησης της πεζοπορίας μας  στον Καρδαρά και το πούλμαν θα μας παραλάβει από το Ροεινό. Αφού γνωρίσουμε και το Ροεινό( ενας από τους πιο άγνωστους στο ευρύ κοινό και ανέγγιχτους ακόμη επίγειους παραδείσους της συναντάται μεταξύ Δαβιάς και Πιάνας, στις νότιες πλαγιές του Μαινάλου) με πολλά τρεχούμενα νερά, περικυκλωμένο από πολύ πράσινο και ένα υπέροχο πυκνό ελατόδασος και με ονειρική θέα στο οροπέδιο της Δαδιάς αλλά και τον ορεινό όγκο του Μαινάλου,  θα καταλήξουμε στο καταφύγιο για φαγητό και γλέντι!

Ροεινό

Τα πράγματα εδώ σε σχέση με το καταφύγιο του Ταυγέτου φαντάζουν υπερlux! Μπείτε στο παρακάτω link να δείτε περισσότερες πληροφορίες…http://www.eostripolis.gr/index.php/sillogos/katafigio

Ενδεικτικά αναφέρω ότι πρόκειται για 4 μεγάλα δωμάτια με κουκέτες των 6 ή 8 ατόμων. Μια μεγάλη σάλα με τράπεζες και τζάκι μας περιμένει για γλέντι τρικούβερτο !!! Και όταν λέμε για lux συνθήκες εννοούμε φυσικά ότι έχει εσωτερικές τουαλέτες.

Οροπεδιο Οστρακίνας

Καταφύγιο Μαινάλου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ  ΚΑΡΔΑΡΑΣ, ΡΟΕΙΝΟ.

Χλμ: 9 (Στα πρώτα 5χιλιόμετρα έχουμε καλύψει όλη τη θετική υψομετρική + 500m και μετά κατηφορίζουμε ήπια για τα επόμενα χιλιόμετρα με αρνητική υψομετρική -375m.

Ω:Π: 4.5 με 5  μαζί με στάσεις

Ο Καρδαράς ή Καρδαρά είναι ορεινό χωριό του νομού Αρκαδίας. Είναι χτισμένος σε υψόμετρο 1.030 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του όρους Μαίναλο και αποτελεί έναν από τους πιο ορεινούς οικισμούς της Αρκαδίας. Έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός. Το χωριό Καρδαράς οφείλει το όνομά του στην πλούσια ποιμενική του ιστορία και στο σκεύος που δε λείπει από κανένα σπίτι της περιοχής, την καρδάρα (δοχείο που μαζεύουμε το γάλα κατά το άρμεγμα). Ο Καρδαράς βρίσκεται κάτω από την κορυφή της Οστρακίνας, 18 χιλιόμετρα από την Τρίπολη. Το χειμώνα υποδέχεται όλους όσους συνδυάζουν τα χειμερινά αθλήματα στην Οστρακίνα, με την ατόφια φιλοξενία ενός παραδοσιακού τόπου. Η ανάπτυξη του τόπου ήταν ραγδαία και από ένα χωριό ποιμένων, μέχρι πρόσφατα, έχει εξελιχθεί σε τόπο συνάντησης όσων αγαπούν την ορεινή φύση.

Η εκκίνηση γίνεται μέσα από ελατόδασος προς το Διάσελο Αϊντίνη- Μουρτζιάς και μετά από δύο ώρες πορείας φτάνουμε στο Διάσελο Ασπροπούλια, στα 1450 μέτρα περνώντας από το ρέμα Ομορφόσταλου.

Στη συνέχεια ακολουθούμε το μονοπάτι προς Μουρτζιά στο οποίο φτάνουμε σε μία ώρα περίπου – είναι η πρώτη κορυφή – θα περάσουμε από την Πηγή της Αγίας Παρασκευής κι από εδώ ξεκινάει ο δρόμος που κατηφορίζει προς το Ροεινό όπου και καταλήγει η διαδρομή μας.

Το Ροεινό είναι ένα μικρό γραφικό χωριό, μεταξύ Δαβιάς και Πιάνας, σκαρφαλωμένο στις νότιες πλαγιές του Μαινάλου σε υψόμετρο 1.100 μ. με άφθονα νερά, πολύ πράσινο και πανέμορφη θέα στον κάμπο της Δαβιάς. Γύρω του απλώνεται πυκνό ελατόδασος που φτάνει μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα πετρόχτιστα σπίτια του χτισμένα τον 19ο αιώνα. Η περιοχή αποπνέει φυσική ομορφιά και γαλήνη.

ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Αφού πάρουμε πρωινό έχουμε τις εξής 2 επιλογές:

Αν έχει χιονίσει όποιος επιθυμεί μπορεί να παραμείνει στο χιονοδρομικό κέντρο για βόλτες, φωτογραφίες, ζεστή σοκολάτα, έλκηθρο αλλά και μάθημα σκί. (θα δοθούν πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται για μάθημα).

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ

Χιονοδρομικό Μαινάλου

Η παρακάτω πεζοπορική διαδρομή θα πραγματοποιηθεί ούτως ή άλλως, οπότε μετά από περίπου 3  ώρες, η ομάδα θα συγκεντρωθεί στο Λεβίδι. (Όσοι παραμείνουν στο χιονοδρομικό θα τους κατεβάσει το πούλμαν στο Λεβίδι).

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ & ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΛΕΒΙΔΙ

Πεζοπορική διαδρομή η οποία ξεκινά από το Καταφύγιο του Μαινάλου (Πάνος Αλεξόπουλος) στα 1600 υψόμετρο και καταλήγει στο Λεβίδι στα 860 υψόμετρο στους πρόποδες του βουνού.

Χιλιόμετρα: περίπου 7 ,κατάλληλη και για αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Ώρες πεζοπορίας 2.5 με 3 ανάλογα με το ρυθμό της ομάδας.

Η διάσχιση ξεκινά από το Ε4 , πεζοπορικό μονοπάτι, μέσα στο ελατοδάσος, σε μια καταπληκτική διαδρομή.

Καθόλη τη διάρκεια θα συναντήσουμε, μόνο τους χειμερινούς μήνες, μανιτάρια, αφού διασχίσουμε το μισό κομμάτι θα περάσουμε από ένα καταπληκτικό οροπέδιο, της (κάπελης) με φανταστική θέα και θα ξεναγηθούμε στη σπηλιά (τρούπα) όπου οι ντόπιοι την χρησιμοποιούσαν τα παλιά χρόνια, τους καλοκαιρινούς μήνες, ως χώρο αποθήκευσης.

Στη συνέχεια περνάμε στο υπόλοιπο μισό κομμάτι της διαδρομής σε εναλλαγή δασικού δρόμου και πεζοπορικού μονοπατιού με ελατόδασος, με τερματισμό το χωριό Λεβίδι.  Από το κέντρο του κεφαλοχωριού (που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821), η πλατεία έχει θέα προς το Μαίναλο, το λόφο της Ανάληψης, το Αρτεμίσιο όρος, τον Χελμό και από το άλλο άκρο του οροπεδίου βλέπουμε απότομες αυξανόμενες οροσειρές.

 

Λεβίδι

Οι ταβέρνες εδώ ακολουθούν κυρίως την τοπική αρκαδική κουζίνα και υπάρχουν καταστήματα με τοπικά προϊόντα και γλυκά. Τα πολλά αρχοντικά του, πετρόχτιστα και καμαρωτά, μαρτυρούν τη σημασία του Λεβιδίου.

Μετά την πεζοπορία θα καταλήξουμε σε παραδοσιακή ταβέρνα, ψάχνουμε πάντα για το καλύτερο.

ΛΟΙΠΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΒΑΣΙΚΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΒΑΣΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ
ΟΜΑΔΑ 40 ΑΤΟΜΩΝ, (30 στο καταφύγιο και οι υπόλοιποι σε ξενώνα στο Λεβίδι).

Aναχώρηση απο :Δουκίσσης Πλακεντίας.
Επόμενα σημεία επιβίβασης Παλατάκι Χαϊδαρίου, Praktiker Ελευσίνας, ΣΕΑ Μεγάρων, Ισθμός Κορίνθου.
Επικοινωνήστε μαζί μας για επιβίβαση σε κάποιο άλλο σημείο.
Απαραίτητος εξοπλισμός :
Μποτάκια ορεινής πεζοπορίας (αδιάβροχα κατά προτίμηση), γκέτες χιονιού, μπατoν, σακίδιο πλάτης που θα περιέχει νερό, σνακ, και προσωπικά είδη. Ζακετα fleece, αδιάβροχο, μπουφάν, γάντια, σκούφος, μαντήλι τύπου buff.
Δεύτερα παπούτσια πεζοπορίας και κάλτσες.
Θα σταλεί αναλυτικός κατάλογος στους συμμετέχοντες για τα απαραίτητα σχετικά και με το καταφύγιο.

Κόστος συμμετοχής: 125 ευρώ.  Επιπλέον 20 ή 30 ευρώ το άτομο (ανάλογα με τον διαθέσιμο ξενώνα) για όσους επιλέξουν να μείνουν σε ξενώνα στο Λεβίδι, υπάρχουν πολλές επιλογές.

Περιλαμβάνει:

 • Μεταφορικά με πολυτελές πούλμαν 50άρι
 • Διανυκτέρευση το Σάββατο στο καταφύγιο ή διανυκτέρευση σε ξενώνα στο Λεβίδι
 • Γεύμα Σάββατο το απόγευμα (εξαιρούνται τα ποτά) στο καταφύγιο
 •  Πρωινό γεύμα στο καταφύγιο την Κυριακή
 • Γεύμα της Κυριακής σε ταβέρνα πιθανότητα στο Λεβίδι (εξαιρούνται τα ποτά)
 • Διοργάνωση Πάρτυ στο καταφύγιο μετά το φαγητό!
 • Συνοδός βουνού
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών και ιατρικές γνώσεις.
 • Ιχνηλάτηση, αξιολόγηση και σχεδιασμό της διαδρομής.
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?

Η θέση καταχωρείται με την συμπλήρωση της παρακάτω αίτησης: ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ  και με την κατάθεση προκαταβολής  ποσού σε λογαριασμούς που θα σας στείλουμε με το ενημερωτικό e mail.
ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΑΚΥΡΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ
Προκαταβολή, άμεσα με την εγγραφή 50 ευρώ (κάνετε αίτηση μόνο όταν είστε σίγουροι ότι επιθυμείτε να έρθετε)
Εξόφληση:Εως Παρασκευή 27 Ιανουαρίου / Ακυρωτικά: Μέχρι 27 Ιανουαρίου, επιστρέφεται όλο το ποσό
Απο τις 28 Ιανουαρίου και μετά σε περίπτωση ακύρωσης, επιστρέφεται το ποσό της προκαταβολής. (εφόσον έχει πραγματοποιηθεί η εξόφληση). Τρεις μέρες πριν την εξόρμηση επιστρέφεται όποιο ποσό, σε περίπτωση που βρεθεί αντικαταστάσης απο εσάς διαφορετικά χάνεται. Σε περίπτωση που υπάρχει στη κράτησή σας ξενοδοχείο, και ακυρώσετε, δεν υπάρχει καμία επιστροφή χρημάτων.
Τηλ. Επικοινωνιας 690 6795749 Ειρήνη
Healthy life, better life!!!
Γιατί στη φύση είναι όλα μοναδικά, πόσο μάλλον με καλή παρέα!

Υ.Γ. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις – δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies