Ο κρυμένος θησαυρός της Άνδρου: Γερολίμνη ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟΥ

απο Irene's Healthy Life

Η Γερολίμνη στην Άνδρο είναι ένας από τους σημαντικότερους λόγους που πρέπει να επισκεφθείς το νησί της Άνδρου. Είναι ένα σκηνικό που δεν συναντάς σε Κυκλαδίτικο νησί. ΄ Όπως άλλωστε συμβαίνει γενικότερα με την μορφολογία και την φύση του νησιού. Η Άνδρος δεν μοιάζει με κανένα νησί των Κυκλάδων. Είναι ξεχωριστή!

Διαλέξαμε μια διαδρομή που θα σας αφήσει μαγεμένους, μια διαδρομή που δεν θα πιστεύετε ότι βρίσκεται σε νησί με τόσο πράσινο, με το πέτρινο γιοφύρι της, τον καταρράκτη της και μια μεγάλη λίμνη που μας περιμένει να την απολαύσουμε.

Ξεκινώντας από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου θα περπατήσουμε για περίπου 1.5 χιλιόμετρο σε αγροτικό δρόμο, απολαμβάνοντας τη θέα προς τη χαράδρα και την παραλία της Άχλα. Το τοπίο αλλάζει απότομα και αρχίζει η πυκνή βλάστηση μέχρι που συναντάμε το πέτρινο γιοφύρι της Άχλας. Το νερό που κυλάει στο ποτάμι αρκετό για την εποχή και ο ήχος του θα μας συντροφεύει καθώς θα αφήσουμε το σηματοδοτημένο μονοπάτι και παράλληλα με το ποταμό θα κινηθούμε μέχρι να συναντήσουμε την Γερολίμνη. Η διαδρομή παιχνιδιάρικη καθώς ανεβοκατεβαίνουμε αφού περνάμε αλλοτε μέσα από την κοίτη, άλλοτε ανάμεσα από φτέρες και πάντα κάτω από τη σκιά των πλατανιών.

Μια καταπράσινη, ορεινή λίμνη, με ένα εντυπωσιακό καταρράκτη και τον ήχο του νερού να κατακλύζει την ατμόσφαιρα ακολουθώντας την πορεία του ανάμεσα στους βράχους. Μια φυσική ομορφιά δημιουργημένη από τα τρεχούμενα νερά του ποταμού Άχλα που διασχίζει το νησί, από το όρος Πέταλο έως τη δημοφιλή και πανέμορφη παραλία. Το τοπίο χωρίς υπερβολές βγαλμένο από παραμύθι.

Χρώματα, δεντρα, φυτά, νερό συνθέτουν ένα δημιούργημα της φύσης απαράμιλλης ομορφιάς. Η λίμνη γεμίζει παγωμένο νερό από έναν απίθανο καταράκτη. Η βουτιά στη Γερολίμνη είναι μ γιατους γενναίους. Πολλοί αιωρούνται πριν βουτήξουν από το σκοινί με το ξύλο που κάποιος φρόντισε να εγκαταστήσει.

Το συναίσθημα που νιώθεις όταν φτάνεις στον λίμνη δεν περιγράφεται….δεν περιμένεις ότι θα αντικρύσεις κάτι τέτοιο. Κανένα βίντεο και καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει αυτή τη μαγεία.

Επιστρέφουμε στο πούλμαν και λίγο πριν φτάσουμε στο Νημπουριό θα επισκεφτούμε τους καταρράκτες της Πυθάρας.( πορεία 2 χιλιομέτρων). Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Νημπουριό όπου θα έχουμε  αρκετό χρόνο για ξεκούραση, μπάνιο και φαγητό, αφού στην παραλία έχουμε κανονισει ταβέρνα.

Μετά το φαγητό μας θα  έχουμε χρόνο να περιηγηθούμε στα σοκάκια της Χώρας. Η Χώρα είναι κτισμένη σε μια μικρή χερσόνησο που μοιάζει να “κόβει” τη θάλασσα στα δυο. Η χερσόνησος από τον κεντρικό δρόμο που διασχίζει τη Χώρα της Άνδρου οδηγεί στην πλατεία του Αφανή Ναύτη και τη θάλασσα. Καταλήγει στο μικρό νησάκι, πάνω στο οποίο είναι κτισμένο το μεσαιωνικό Ενετικό κάστρο, και την βραχονησίδα του διάσημου και μοναδικού φάρου Τουρλίτη.

Στην περιοχή της Πλακούρας θα δούμε την Παναγία την θαλασσινή που προστατεύει τους ναυτικούς, κτισμένη πάνω σε βράχο, ίσως το πιο πολυφωτογραφημένο σημείο μαζί με τον φάρο.

Στις 9.30 το βράδυ θα πάρουμε το πλοίο της επιστροφής μαζί με τις υπέροχες στιγμές που ζήσαμε σε αυτό το ξεχωριστό νησί, ανανεώνοντας σίγουρα το ραντεβού μας για μια επόμενη επίσκεψη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

KYΡΙΑΚΗ 12 ΙΟΥΝΙΟY

✅ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΡΑΦΗΝΑ 7:50 / ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΑΝΔΡΟ ΣΤΙΣ 21:30 (Διάρκεια ταξιδιού 2 ώρες)

✅ Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν.

✅Κόστος συμμετοχής: 68 ευρω

✅ Προτείνεται προεραιτικό γεύμα σε ταβέρνα. Θα ενημερωθούν οι συμμετέχοντες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Διαδρομή 6 χλμ έδαφος αγροτικός, μονοπάτι και κοίτη ποταμού. Επιπλέον 2 χλμ στους καταρράκτες της Πυθάρας.

Βαθμός δυσκολίας: Α+ (εύκολο προς μέτριο, χρειάζεται καλή φυσική κατάσταση).

Δεν απευθύνεται σε άτομα που θα περπατήσουν για πρώτη φορά.

Θετική υψομετρική + 350 μέτρα. Αρνητική υψομετρική  -350 μέτρα.

Διάρκεια πεζοπορίας μαζί με τις απαραίτητες στάσεις και ανάλογα με τον ρυθμό της ομάδας, περίπου 3 ώρες με τις στάσεις.

✅Απευθύνεται σε άτομα με καλή φυσική κατάσταση. 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

Σίγουρα θα χρειαστείτε τον κατάλληλο εξοπλισμό για αυτή την πεζοπορία! (Ορειβατικά Παπούτσια, Μπατόν πεζοπορίας, Αδιάβροχο, Αντιανεμικό, Γυαλιά Ηλίου, Αντιηλιακό, Πετσέτα.  Μικρό σακίδιο πλάτης για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Νερό, Σνακ-ελαφρύ γεύμα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Ακτοπλοϊκά εισητήρια
 • Μεταφορές με πούλμαν απο σημείο σε σημείο
 • Ξενάγηση στην Χώρα της Άνδρου
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

Τα γεύματα
Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω.

METΡΑ COVID free 19
Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλη τη διαδρομή του πούλμαν.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail με τα επόμενα βήματα.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία του HealthyLife απο προηγούμενη εξόρμησή του και απαγορεύεται η χρήση του, χωρίς τη συναίνεση του.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies