Πηλιορίτικο πεζοπορικό διήμερο. 10 & 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ.

απο Irene's Healthy Life

Το Πήλιο το μυθικό βουνό των Κενταύρων, αποτελεί ιδανικό ταξιδιωτικό προορισμό για όσους θέλουν να ζήσουν πιο κοντά στη φύση να νιώσουν τους προαιώνιους θρύλους, να αναβιώσουν και να εξερευνήσουν τον επίγειο παράδεισο που διάλεξαν οι Κένταυροι για να στεγάσουν τον μύθο τους.

Το βουνό όπου σύμφωνα με τη μυθολογία ήταν η θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου, δικαίως εξιτάρει τους φυσιολάτρες καθώς πρόκειται για ένα βουνό με πλούσια μυθολογική παράδοση και μακραίωνη ιστορία. Εμείς θα έχουμε στο πρόγραμμά μας δύο απο το ομορφότερα μονοπάτια του Πηλίου (Μονοπάτι Καταρρακτών και Μονοπάτι Κενταύρων) και θα επισκεφτούμε Πορταριά, Μακρυράχη και Κισσό! 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το Σάββατο με το που φτάσουμε στο Πήλιο θα ξεκινήσουμε την πεζοπορία μας σε ένα από τα ωραιότερα στολίδια μονοπάτια της περιοχής, το μονοπάτι των καταρρακτών. Μια εξαιρετική διαδρομή (εγκαινιάστηκε στις 29/5/2016), κατηφορική ως επί το πλείστον, μοναδικής ομορφιάς, μέσα σε δάσος οξιάς και καστανιάς, διασχίζει τρεις φορές το Μεγάλο ρέμα με άφθονα νερά που σχηματίζουν καταρράκτες και μικρές λιμνούλες (βάθρες). Η διαδρομή ξεκινάει απο τα Χάνια του χιονοδομικρού κέντρου και καταλήγει στην Μακρυράχη. Η οργιώδης βλάστηση χαρακτηριστικό όλης της διαδρομής περιμένει να μας μαγέψει.
Η διαδρομή έχει μήκος 9 χιλιόμετρα, είναι κυρίως κατηφορική, με υψομετρικά κατάβασης – 1.015, ανάβαση 120 μέτρα.

Διαμονή στην Μακρυράχη σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο https://www.astromeria.com.gr/el
Η Μακρυρράχη, πήρε το όνομα της από το γεγονός ότι είναι χτισμένη στην μέση της μακριάς  ράχης, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση. Η Μακρυρράχη χωριό με κατοίκους μεθοδικούς δεντροκαλλιεργητές και κυρίως μηλοπαραγωγούς αλλά και ανθοκόμους έχει σήμερα και γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό με δραστηριότητα  στον τομέα της καλλιέργειας και εμπορίας τοπικών προϊόντων (λουλουδιών, αρωματικών φυτών, εδεσμάτων, γλυκών και ποτών).  Αξίζει να επισκεφτούμε την την ανακαινισμένη εκκλησία στα 1851 κεντρική βασιλική του Τιμίου Προδρόμου με καλής τέχνης λιθανάγλυφα.

Τακτοποίηση στα δωμάτια, και θα ετοιμαστούμε για να γευματίσουμε στον γειτονικό Κισσό. Αυτό που κάνει τον Κισσό να ξεχωρίζει είναι ότι παρά το γεγονός ότι είναι ένα πολύ όμορφο χωριό, διατηρεί πιο χαλαρούς ρυθμούς σε σχέση με τα πιο τουριστικά χωριά. Ξεχωρίζει για τους πρόθυμους και φιλόξενους κατοίκους του, τα μικρά παραδοσιακά μαγαζάκια, την όμορφη πλατεία και το καλό φαγητό!

Ο Κισσός  αποτελεί ένα από τα ιστορικότερα χωριά του Πηλίου και αυτό, διότι σύμφωνα με την παράδοση, στο σχολείο του δίδαξε ο Pήγας Φεραίος. Την πλατεία του χωριού με τα υπεραιωνόβια δέντρα στολίζει η εκκλησία της Αγίας Μαρίνας, λαμπρής αρχιτεκτονικής.  Χτισμένη το 1650 περίπου, όταν δηλαδή η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική κυριαρχία. Σύμφωνα και με την ιστορία ο ναός κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας λειτούργησε και σαν κρυφό σχολειό, υπό το βλέμμα των Τούρκων. Το μεγάλο μέγεθος όμως του χώρου του ναού και το γεγονός ότι είναι χτισμένος στην πλατεία του χωριού, μαρτυρούν ότι χτίστηκε με άδεια των Τούρκων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι στο χωριό Κισσός, στο οποίο ανήκει η εκκλησία ανακαλύφθηκε ένα ορυχείο αργύρου – ασημιού. Ο επισκέπτης του ναού δεν θα είναι σε θέση να απομακρύνει το βλέμμα του από το τέμπλο της Αγ. Μαρίνας. Οι άριστοι  τεχνίτες της εποχής που δούλεψαν στο χρυσοποίκιλτο – ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού, πήραν μεταλλεύματα από αυτό το ορυχείο και το κατασκεύασαν. Το τέμπλο είναι κατασκευής του 1700 από Ηπειρώτες, με ξύλο φλαμουριάς.

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Την επόμενη μέρα παίρνουμε πρωϊνό και μεταφερόμαστε προς την Πορταριά.

Το μονοπάτι των Κενταύρων  είναι μια σύντομη αλλά πανέμορφη διαδρομή που θα κάνουμε τη δεύτερη μέρα. Η πανέμορφη διαδρομή ακολουθεί ένα από τα πολλά ρέματα που περιβάλουν την Πορταριά. Όποιος βρεθεί εκεί καταλαβαίνει γιατί πήρε αυτή την ονομασία: η πλούσια παρόχθια βλάστηση από πλατάνια και κληματίδες, το κελάρυσμα του νερού, δίνουν την εντύπωση ότι από κάπου θα ξεπροβάλλουν οι Κένταυροι. Διασχίζοντας συνέχεια το ποτάμι θα περάσουμε πάνω από πέντε ξύλινα γεφυράκια, πλακόστρωτα μονοπάτια, ενώ συναντάμε βάθρες και καταρρακτάκια. Το μελωδικό κελάηδασμα των πουλιών μας συντοφεύει στη διαδρομή.  Εύκολη διαδρομή περίπου 3 χλμ με διάρκεια 1.30 ώρας.

Διαλέξαμε μια μικρή διαδρομή τη δεύτερη μέρα για να έχουμε χρόνο να γευματίσουμε και να απολαύσουμε τον καφέ μας στην Πορταριά, πριν την αναχώρησή μας για την Αθήνα το απόγευμα.

Πληροφορίες για το ξενοδοχείο θα βρείτε εδώ: https://www.astromeria.com.gr/el

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

(Πεζοπορικά Παπούτσια, Μπατόν πεζοπορίας, Παντελόνι πεζοπορίας, Ζακέτα fleece, Mαντήλι buff, Αντιανεμικό / Αδιάβροχο, Μπουφάν, Γάντια, Σκούφος, Φακός, Γυαλιά Ηλίου, Καπέλο, Αντιηλιακό, Πετσέτα.   Νερό, Σνακ-ελαφρύ γεύμα. Σακούλα για τα σκουπίδια.) Θα σταλούν στους συμμετέχοντες λεπτομερείς οδηγίες.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
120 ΕΥΡΩ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Προκαταβολή/ Εξόφληση / Ακυρωτικά
(Προκαταβολή, άμεσα με την εγγραφή 70 ευρώ (κάνετε αίτηση μόνο όταν είστε σίγουροι ότι επιθυμείτε να έρθετε)
Εξόφληση:Εως Παρασκευή 4  Δεκεμβρίου
Ακυρωτικά: Μέχρι 30 Νοεμβρίου, επιστρέφεται όλο το ποσό.
Απο την 1η Δεκεμβρίου και μετά επιστρέφεται το 50%. (Απο τις 5 Δεκεμβρίου δεν επιστρέφεται κανένα ποσό εκτός και αν βρείτε εσείς αντικαταστάτη).

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ:

 • Μεταφορές με πολυτελές πούλμαν
 • Διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και γεύμα οδηγού πούλμαν
 • Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο ASTOMERIA σε δίκλινα δωμάτια
 • Πλούσιο πρωϊνό σε μπουφέ
 • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών
 • Ιχνηλάτηση, αξιολόγηση και σχεδιασμό της διαδρομής.
 • Ομαδικό φαρμακείο
 • Έξοδα διοργάνωσης
 • Έξοδα συνοδών
 • ΦΠΑ 24%
 • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
 • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω.

METΡΑ COVID free 19
Προεραιτική η χρήση μάσκας στη διαδρομή του πούλμαν, εμείς το προτρέπουμε.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail με τα επόμενα βήματα.
Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!
Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies