Πεζοπορία με πανσέληνο στην Μαυρηνόρα . ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.

απο Irene's Healthy Life

Η πανσέληνος αυτό το μήνα θα είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή, καθώς πρόκειται να συνδυαστεί με ένα σπάνιο αστρονομικό φαινόμενο, την ολική έκλειψη Σελήνης.
Η ολική έκλειψη Σελήνης λέγεται και «Ματωμένο Φεγγάρι» και, σύμφωνα με τη NASA, η ερχόμενη θα είναι και η τελευταία για τα επόμενα τρία χρόνια, με την επόμενη να αναμένεται το 2025. Ένας παραπάνω λόγος να μην τη χάσετε αυτή την πεζοπορία!

Γιατί όμως ονομάζεται και «Φεγγάρι του Κάστορα»?

Συνήθως, οι ονομασίες της πανσελήνου και του εκάστοτε μήνα δίνονται από τις φυλές ιθαγενών της Αμερικής. Συγκεκριμένα για το Νοέμβριο, ο κάστορας βρίσκεται σε αναζήτηση και συλλογή του φαγητού του, προτού βρεί καταφύγιο μέσα στα δέντρα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Eπιλέξαμε να κάνουμε μια σχετικά εύκολη διαδρομή χωρίς πολλά υψομετρικά στην περιοχή της Πεντέλης, κυκλώνοντας το όρος Μαυρηνόρα. Μια διαδρομή γνωστή κυρίως στους δρομείς του ορεινού τρεξίματος για την ομορφιά της.
Μια διαδρομή περίπου 9 χιλιομέτρων, όπου ενώ θα βλέπουμε στα πρώτα 4,5 χλμ την Πεντέλη και μέρος των Ανατολικών προαστίων, στη συνέχεια το σκηνικό αλλάζει και το μάτι μας θα αγναντεύει όλο θάλασσα. Από το Πόρτο Ράφτη μέχρι Σχοινιά και όλο τον Νότιο Ευβοικό να απλώνεται μπροστά μας με θέα την Εύβοια στο βάθος.
Το ιδιαίτερο αυτής της πλευράς, είναι η αμεσότητα με τη θάλασσα, είναι η διαδρομή που έχει την μεγαλύτερη εγγύτητα απο το όρος της Πεντέλης με την θάλασσα. Το παιχνίδισμα της αντανάκλασης του φεγγαριού πάνω στη θάλασσα σίγουρα θα σας ταξιδέψει σε καλοκαιρινές αναμνήσεις.

Όλη η διαδρομή θα γίνει με συνθήκες νύχτας (αν και θα είναι σαν μέρα από το φωτεινότερο φεγγάρι) και φακούς κεφαλής.
Απο εδώ θα σταματήσουμε στο καλύτερο σημείο θέασης για να απολαύσουμε το φεγγάρι που θα βγεί από τη θάλασσα. Μια πεζοπορία ιδιαίτερη θα ακολουθήσει κάτω από το φως του φεγγαριού, με απόλυτη ησυχία προσπαθώντας να ακούσουμε τους ήχους του βουνού και της φύσης που μας φιλοξενεί.
Μια πανσέληνος στο περίγειο, καθώς είναι πιο κοντά σε μας, φαίνεται έως 14% μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη σε σχέση με μια πανσέληνο στο απόγειο.

Το φωτογραφικό υλικό είναι απο προηγούμενη πεζοπορία με πανσέληνο της ομάδας, στην ίδια περιοχή, πνευματική ιδιοκτησία του healthy life και σε καμία περίπτωση δεν αφορά σε παραπλανητικό υλικό.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

✅ Σημείο συνάντησης / εκκίνησης κοντά στον άγιο Πέτρο στην Πεντέλη (εκεί βρίσκεται το όρος Μαυρηνόρα). Το ακριβές σημείο θα αποσταλεί στους συμμετέχοντες.

✅ Μεταφορά με δικά σας οχήματα στο σημείο συνάντησης.

✅Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ ( περιορισμένος αριθμός ) / πληρωμή on site στην εκκίνηση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ

Απευθύνεται και σε αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση καθώς έχει θετική υψομετρική +300 μέτρα.
Κυκλική διαδρομή, 9 χιλιόμετρα απίστευτης θέας σε όλη την πορεία.
Θα ξεκινήσουμε στις 7:15 το απόγευμα, ώστε να βρισκόμαστε μετά από περίπου μία ώρα στο καλύτερο σημείο θέασης την κορυφή.
Διάρκεια πεζοπορίας περίπου 3 ώρες.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ / ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

(ΦΑΚΟΣ ΚΕΦΑΛΗΣ, Πεζοπορικά Παπούτσια, Μπατόν πεζοπορίας, Αντιανεμικό /Αδιάβροχο, Πετσέτα.   Νερό, Σνακ-ελαφρύ γεύμα. Σακούλα για τα σκουπίδια.)

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

  • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Συνοδούς πεζοπορίας με γνώσεις Α’ Βοηθειών
  • Ιχνηλάτηση, αξιολόγηση και σχεδιασμό της διαδρομής.
  • Ομαδικό φαρμακείο
  • Έξοδα διοργάνωσης
  • Έξοδα συνοδών
  • ΦΠΑ 24%
  • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης
  • Διοργάνωση πεζοπορίας

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ
Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω.

Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία του HealthyLife απο την ιχνηλάτηση του πεδίου και απαγορεύεται η χρήση του, χωρίς τη συναίνεση του.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies