Πως ένα κακής ποιότητας γεύμα (fast food), επηρεάζει την υγεία μας.

απο Irene's Healthy Life

Το ντοκιμαντέρ SuperMe Me του Morgan Spurlock ήταν ένας από τους πρώτους που έδειξε έντονα τις συνέπειες της προσπάθειας να διατηρήσει τον εαυτό σας σε μια δίαιτα έτοιμου φαγητού (fast food).

Μετά από μόλις τέσσερις εβδομάδες, η υγεία του Spurlock είχε επιδεινωθεί στο σημείο που ο γιατρός του τον προειδοποίησε ότι έβαζε τη ζωή του σε σοβαρό κίνδυνο αν συνέχιζε το πείραμα. Αλλά όπως έδειξε η μελέτη που παρουσιάστηκε, δεν χρειάζεται ένας εικονικός μήνας για να δοκιμάσει τις επιπτώσεις στην υγεία μιας κακής διατροφής. Στην πραγματικότητα, οι αλλαγές συμβαίνουν μετά από ένα μόνο γεύμα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα κολεγίου της Αμερικανικής  Καρδιολογίας.

Όταν τρώτε ένα γεύμα πλούσιο σε ανθυγιεινά λίπη και ζάχαρη, η ζάχαρη προκαλεί μια μεγάλη ακίδα στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, που ονομάζεται «μεταγευματική υπεργλυκαιμία.» Μακροπρόθεσμα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένο κίνδυνο καρδιακής προσβολής, αλλά υπάρχουν και βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα, όπως:

  • Ο ιστός σας παθαίνει φλεγμονή (όπως συμβαίνει όταν προσβάλλεται)
  • Τα αιμοφόρα αγγεία σας συστέλλονται
  • Καταστρέφονται ελεύθερες ρίζες
  • Η αρτηριακή πίεση μπορεί να αυξηθεί υψηλότερα από το κανονικό
  • Μια αύξηση και πτώση της ινσουλίνης μπορεί να σας αφήσει να αισθανθείτε πεινασμένοι σύντομα μετά το γεύμα σας

Τα καλά νέα είναι ότι η κατανάλωση ενός υγιεινού γεύματος βοηθά το σώμα σας να επιστρέψει στην κανονική, βέλτιστη κατάσταση του, ακόμη και μετά από ένα μόνο υγιεινό γεύμα. Ο συγγραφέας της μελέτης, James O’Keefe, από το Ινστιτούτο Καρδιάς της Μέσης Αμερικής στην πόλη του Κάνσας, Μισσούρι, δήλωσε στο TIME“Η υγεία και η σφριγηλότητα σας, σε ένα πολύ βασικό επίπεδο, είναι τόσο καλές όσο το τελευταίο σας γεύμα.”

Πηγή: mercola.com

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies