Ρεφλεξολογία και άκρα : η “ταυτότητα” του πόνου.

απο Irene's Healthy Life

“Τα αντανακλαστικά σημεία των άκρων των ποδιών είναι ακριβής καθρέπτης των οργάνων, των λειτουργιών και των δομών του ανθρωπίνου σώματος”, σύμφωνα με τη μητέρα της ρεφλεξολογίας, Eunice Ingham.

H ρεφλεξολογία είναι μία συμπληρωματική, ολιστική και φυσική αγωγή, που έχει στόχο την ενθάρρυνση του οργανισμού να αφυπνίσει τις αυτοθεραπευτικές του ιδιότητες, επιτυγχάνοντας έτσι την ύπαρξη ισορροπίας και αρμονίας στο σώμα. Αναλύοντας, η τεχνική της ρεφλεξολογίας, εφαρμόζεται αυτόνομα, αλλά και παράλληλα με οποιαδήποτε ιατρική αγωγή, στοιχείο που τη χαρακτηρίζει συμπληρωματική.

 

Απαραίτητη προϋπόθεση ώστε η εφαρμογή της να καθίσταται αποτελεσματική, είναι ο ασθενής να γνωρίζει ήδη μετά από επίσκεψη στον θεράποντα ιατρό και μέσω των απαραιτήτων εξετάσεων, την ακριβή κατάσταση της υγείας του.

Αποτελεί ολιστική αγωγή, διότι δεν εστιάζει μόνο στα συμπτώματα μεμονωμένων οργάνων και περιοχών του σώματος, αλλά προσεγγίζει τον άνθρωπο ως ολοκληρωμένη οντότητα. Δηλαδή σώμα, νου, πνεύμα, συναισθήματα.

Τέλος, ως φυσική αγωγή, για την εκτέλεσή της δεν απαιτούνται άλλα μηχανικά ή φαρμακευτικά μέσα. Μοναδικά εργαλεία, αποτελούν η πλήρης γνώση και τα χέρια του θεραπευτή για την εφαρμογή της γνώσης αυτής.

Η επίτευξη των αποτελεσμάτων της πραγματοποιείται μέσα από τεχνικές ειδικών πιέσεων και μαλάξεων ρεφλεξολογικών σημείων, που σχετίζονται με μέρη ή όργανα του σώματος, κυρίως στα πέλματα αλλά και στις παλάμες.

Τέτοια αποτελέσματα αφορούν στα παρακάτω:

  •  απομάκρυνση τοξινών από το σώμα
  •  ανακούφιση από τον πόνο
  •  βελτίωση του ύπνου
  • βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος
  • βελτίωση της κυκλοφορίας της λέμφου
  •  μείωση του άγχους

Γενικοί στόχοι της μεθόδου είναι η εξισορρόπηση όλων των συστημάτων του σώματος,

η χαλάρωση και η αίσθηση ευεξίας.

Ο θεραπευτής βάσει των ρεφλεξολογικών ενδείξεων που αφορούν το είδος της πάθησης δύναται να εντοπίσει και συνοδά αίτια. Προσανατολίζεται στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και σε μερικές περιπτώσεις στην εξάλειψή τους. Η ρεφλεξολογία εφαρμόζεται σε όλες τις ομάδες ανθρώπων, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου.

Ο ρεφλεξολόγος δεν προσδιορίζει τα αποτελέσματα και τον χρόνο επίτευξης αυτών, αφού το κάθε πρόγραμμα εξατομικεύεται ανάλογα με τον τρόπο ζωής, τον τρόπο σκέψης και τη θέληση του ατόμου που δέχεται την τεχνική.

Επιμέλεια κειμένου:
Αντωνίου Παρασκευάς, Ρεφλεξολόγος.(μέλος Π.Ε.Σ.Ρ.)

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies