Ρεφλεξολογία : Απο το Στρές στην Ευεξία!

απο Irene's Healthy Life

Ως σύνηθες αίτιο της νόσησης του ανθρώπου, σε ποσοστό 70%, εμφανίζεται το στρες. Το ίδιο αποτελεί μια κατάσταση ψυχικής ή συναισθηματικής πίεσης. Τα συχνότερα αίτια…..
του στρες είναι οι οικονομικές δυσκολίες, τα εργασιακά προβλήματα, τα διαζύγια, οι δυσκολίες των διαπροσωπικών σχέσεων, η κάθε απώλεια. Λόγω της επιβάρυνσης των παραπάνω στη σωματική και διανοητική μας υγεία, αποδιοργανώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα να γινόμαστε ευάλωτοι σε αρκετές παθήσεις. Επιπλέον, η εκδήλωση του συναισθηματικού και διανοητικού στρες με τη μορφή υπέρτασης, μυϊκής δυσκαμψίας, λοιμώξεων, πονοκεφάλων και άλλων συμπτωμάτων, επηρεάζει άμεσα τον οργανισμό και δύναται να προκαλέσει εγκεφαλικό ή/και καρδιαγγειακό επεισόδιο. Πώς όμως επιδρά η ρεφλεξολογία στη διαχείριση του στρες??

Μέσω της ρεφλεξολογίας, ο οργανισμός χαλαρώνει, ο ύπνος βελτιώνεται, το σώμα ισορροπεί. Ο σωστός συνδυασμός της με κατάλληλες τεχνικές αναπνοών:

  • βοηθά στη διαχείριση του στρες και στην εξουδετέρωση των επιπτώσεών του
  • στην αναζωογόνηση του σώματος και στην εξισορρόπηση του νου και του πνεύματος.

Ως αποτέλεσμα, μετά το πέρας της συνεδρίας, το άτομο νιώθει εσωτερική γαλήνη, ευεξία και νηφαλιότητα. Επιπρόσθετα, η εξισορρόπηση του ηλιακού πλέγματος μέσω του αντανακλαστικού σημείου στα πέλματα και στις παλάμες είναι απαραίτητη στην προσπάθεια χαλάρωσης του οργανισμού λόγω της έντασης και του άγχους. Το ηλιακό πλέγμα, γνωστό και ως συγκινησιακός εγκέφαλος, θεωρείται η έδρα των συναισθημάτων. Είναι ένα δίκτυο νεύρων και γαγγλίων που βρίσκεται πίσω από τον στόμαχο. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η σωστή λειτουργία του,  αφού σχετίζεται και επηρεάζει διάφορα όργανα όπως το πάγκρεας, το συκώτι, το στομάχι, τον σπλήνα, τα επινεφρίδια, την αναπνοή και την πέψη.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη του διαλογιασμού επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Μέσα από τη ρεφλεξολογία, ο ίδιος ο δέκτης της τεχνικής αυτής, παρατηρεί, κατανοεί και αποδέχεται τον εαυτό του.

Αποκτά δηλαδή τη δυνατότητα ανταπόκρισης στις προκλήσεις της ζωής με δυναμισμό, εστίαση, εγρήγορση και επαγρύπνηση, αφού το κακό στρες που αρρωσταίνει και επιβαρύνει την υγεία μετατρέπεται σε καλό. Ο συνδυασμός της ρεφλεξολογίας με δραστηριότητες όπως η κολύμβηση, ο διαλογισμός, η γιόγκα, το μασάζ, ή ένας περίπατος στην εξοχή αλλά και οποιαδήποτε άλλη μορφή αεροβικής άσκησης, συμβάλλει στην εκτόνωση του στρες και της έντασης.
Επιμέλεια κειμένου: Παρασκευάς Αντωνίου. (Πιστοποιημένος Ρεφλεξολόγος Π.Ε.Σ.Ρ.)

   Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies