Τα οφέλη του διαλογισμού επιστημονικά τεκμηριωμένα.

απο Irene's Healthy Life

Τα οφέλη του διαλογισμού είναι αναρίθμητα. Βοηθά να αναπτύξουμε διάφορες ικανότητες και τεχνικές. Όπως να μετριάζουμε και να ελέγχουμε το άγχος, να χαλαρώνουμε το μυαλό, να σκεφτόμαστε πιο καθαρά. Nα επιλύουμε και να αντιμετωπίζουμε πιο εύκολα τα προβλήματά μας. Βοηθά να είμαστε περισσότερο συγκεντρωμένοι και ακριβείς χωρίς να καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσω της χαλάρωσης του νευρικού συστήματος.

Ας δούμε όμως πως εξηγούνται αυτά επιστημονικά σύμφωνα με τον dr Mathiew Endlund, πρώην καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Brown και του Πανεπιστημίου του Τέξας.

Τομογραφίες εγκεφάλου έχουν δείξει πως όσοι κάνουν διαλογισμό, κατορθώνουν να αλλάξουν το μέγεθος του μετωπιαίου λοβού του εγκεφάλου – βρίσκεται στο πρόσθιο τμήμα του και ελέγχει την συγκέντρωση, την προσοχή, την εστίαση και, σε μεγάλο βαθμό, την ανάλυση των προβλημάτων μας.

Επιπλέον, διαθέτουν περισσότερη φαιά ουσία στον μεσεγκέφαλο (ρυθμίζει λειτουργίες όπως η αναπνοή και η κυκλοφορία του αίματος) και στον πλαγιοραχιαίο προμετωπιαίο φλοιό (είναι ένα τμήμα σημαντικό για τον συγχρονισμό των μυών και την ενεργή μνήμη).

Επίσης, έχουν αλλαγές στην δομή του θαλάμου – του τμήματος του εγκεφάλου που παίζει σημαντικό ρόλο στην επεξεργασία των πληροφοριών απ’ όλο το σώμα.

Θυμάμαι παλαιότερα, δεν τολμούσε κανείς να μιλήσει για διαλογισμό. Ευτυχώς σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι ψάχνουν να βρουν σωστούς δασκάλους για να μυηθούν στο είδος.  Στόχος πάντα η πνευματική ξεκούραση και ανάταση για μια καλύτερη ζωή. Μια ζωή που θα ελέγχεις εσύ και δεν θα είσαι έρμαιο των καταστάσεων.

Βιβλιογραφία: dr Mathiew Endlund βιβλίο Rest.

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies