Sunset🌄 & Fullmoon🎇 Hiking Korakovouni. ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.

απο Irene's Healthy Life

Σας προσκαλούμε σε ένα πολύ ιδιαίτερο event όπου θα συνδυάσουμε στην πεζοπορία μας, τη θέαση του ηλιοβασιλέματος (θα είιμαστε ήδη στην κορυφή του Υμηττού όταν δύει ο ήλιος) και στην κατάβαση του βουνού πορεία με Πανσέληνο!

Ο Υμηττός υψώνεται μεταξύ του λεκανοπεδίου Αττικής και των Μεσογείων με κατεύθυνση από Β. προς Ν. από τη δίοδο του Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού καταλήγοντας πάνω από τη Βούλα και τη Βάρη.  Εμείς θα ξεκινήσουμε απο τη μονή του Κυνηγού που βρίσκεται πάνω απο την Αγία Παρασκευή και θα κάνουμε μια κυκλική διαδρομή, με πέρασμα απο την κορυφή του, το Κορακοβούνι σε υψόμετρο 728 μέτρα. Απο εκεί η θέα είναι περιμετρική προς όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής. Θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα απο εκεί!

Η διαδρομή μας αποτελεί μια μείξη απο σηματοδοτημένα και μη μονοπάτια, δεν είναι μία συγκεκριμένη, προκειμένου να κυκλώσουμε και να σας περάσουμε απο τα καλύτερα σημεία θέασης. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε απο το σπήλαιο Λιονταριού.

Το Σπήλαιο Λεοντάρι βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του Υμηττού, σε υψόμετρο 550 μ. δυτικά των Γλυκών Νερών Αττικής. Η ονομασία του οφείλεται σε τοπική παράδοση, σύμφωνα με την οποία, ένα λιοντάρι που κατοικούσε στο σπήλαιο τρομοκρατούσε τους κατοίκους της περιοχής μέχρι που τελικά μαρμάρωσε. Σε ανάμνηση της παράδοσης ένα μαρμάρινο άγαλμα λέοντος ήταν τοποθετημένο κοντά στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου στην Κάντζα έως τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ &ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Η διαδρομή συνολικά είναι 8,5 χιλιόμετρα και “μαζεύει” σταδιακά στο πρώτο μισό της μια θετική υψομετρική 460 μέτρων. Το έδαφος δεν παρουσιάζει κάποια δυσκολία αφού κινούμαστε σε καθαρισμένο μονοπάτι και λίγο αγροτικό.  Απευθύνεται και σε αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση, που τους αρέσει να φτάνουν ψηλά και  να αναμετρούν συνεχώς τις δυνάμεις τους. Βαθμός δυσκολίας 2/5.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?

Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα επόμενα βήματα.

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
15 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ, 12 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ (ηλικίας άνω των 12 ετών με συνοδεία).
Περιλαμβάνει:

  • Την ιχνηλάτηση όλων των διαδρομών, όπως συμβαίνει πρίν απο κάθε μας εξόρμηση.
  • Την συνοδεία απο έμπειρους συνοδούς βουνού και την ιατρική κάλυψη που μας παρέχει ασφάλεια, απο τον γιατρό της ομάδας μας.
  • Ατομική Ασφάλιση έναντι ατυχήματος
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  • Ομαδικό φαρμακείο
  • Έξοδα διοργάνωσης
  • Έξοδα συνοδών
  • ΦΠΑ 24%
  • Φωτογραφικό υλικό και βίντεο εξόρμησης

Κρατήσεις θέσεων εως Παρασκευή 27 Οκτωβρίου. Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων, 20 άτομα!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

✅ Σημείο εκκίνησης απο την μονή του Αγίου Ιωάννη του Κυνηγού (Το ακριβές σημείο συνάντησης, θα δοθεί στους συμμετέχοντες).

✅Απευθύνεται και σε αρχάριους με καλή φυσική κατάσταση.

Απαραίτητος εξοπλισμός, πεζοπορικό παπούτσι, φακός* κεφαλής (για να έχετε ελεύθερα χέρια) και προτείνεται η χρήση μπατόν! (*ρωτήστε μας που μπορείτε να προμηθευτείτε φθηνό φακό!)

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα λάβεις δικό μας απαντητικό e mail με τα επόμενα βήματα.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εμπειρία στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies