Πεζοπορία : “Στα χνάρια του Ηρακλή για τον Ερυμάνθιο κάπρο”.

απο Irene's Healthy Life

ΗΣου αρέσουν οι πεζορίες και η επαφή με την φύση; η ομάδα του Healthy Life, θα κάνει μια εύκολη διαδρομή 7 χιλιομέτρων περίπου την Κυριακή 26 Ιανουρίου. Η πεζοπορία θα γίνει στην περιοχή της Αχαϊας στο όρος Ερύμανθος.

ΦαράγγιΤεθρέα, Καταρράκτες Ερυμάνθου και Παλιά Μονή Ταχιαρχών. Παρακάτω θα βρείς δυο λόγια και φωτογραφικό υλικό. Αν ενδιαφέρεσαι και θέλεις περισσότερες πληροφορίες, μπες στον παρακάτω σύνδεσμο : https://www.facebook.com/events/2491570844435727/

Επίσης θα βρείς την φόρμα συμμετοχής εδώ:ΕΔΩ

Η εκκίνηση θα γίνει ανάμεσα στα χωριά Αλεποχώρι και Σπαρτιά στη σκιά των ψηλών κορυφών Ωλενός ,Νεραϊδοράχη,Πυργάκος κ προφήτης Ηλίας.Μπαίνουμε σε δασικό χωματόδρομο στα 750 μέτρα υψόμετρο μέσα στο πυκνό ελατοδάσος για 1,8 χιλιόμετρα ώσπου ο δρόμος σταματά στον πρώτο καταρράκτη.Από εκεί μπαίνουμε στο μονοπάτι που περιβάλλεται από πολύ πυκνή βλάστηση αποτελούμενη από πουρνάρια, βελανιδιές, σχίνους, κουμαριές, ασφάκες, κέδρους και έλατα.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Θα δούμε το Φαραγγι Τεθρέα και τέσσερις απο τους εννιά καταρράκτες του Ερυμάνθου!!

Με εντυπωσιακότερο τον τέταρτο, στο σημείο που θα κάνουμε στάση για ξεκούραση, σνάκ και φωτογραφίες.

 

Θα συναντήσουμε την μονή Ταξιαρχών, εγκαταλελειμμένη πια, χτισμένη από το 1200 μ.χ. πάνω κυριολεκτικά στο γκρεμό, σε απάτητο και απόκρυφο σημείο ακριβώς δίπλα στη ρίζα του τέταρτου εντυπωσιακού και πανύψηλου καταρράκτη. Μια ανάσα για να απολαύσουμε το μέρος και να πάρουμε ένα άλλο κατηφορικό μοναπάτι που καταλήγει στον ποταμό Τεθρέα και μπροστά στον εντυπωσιακότερο καταρράκτη.

Αν θέλεις να δεις αυτές τις εικόνες απο κοντά (live είναι πάντα καλύτερα!), έλα στη παρέα του Healthy Life. Είτε μόνος είτε με παρέα σε περιμένουμε να μεγαλώσουμε την παρέα μας και να γνωριστούμε.

Γιατί οι Κυριακές στη φύση είναι ξεχωριστές!  Έχουν άλλο άρωμα και χρώμα!!

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies