Πως η πεζοπορία συμβάλλει στο τρέξιμο.

απο Irene's Healthy Life

H προπόνηση με διαφορετικές δραστηριότητες μπορεί να είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η πεζοπορία και το τρέξιμο είναι δύο δραστηριότητες που μπορούν να συμπληρωθούν μεταξύ τους τέλεια.
Το να κάνετε μία προπόνηση και να συνδυάσετε πεζοπορία και τρέξιμο μαζί είναι ο ιδανικός τρόπος για να ενισχύσετε την τρέχουσα απόδοσή σας. Διαβάστε παρακάτω το γιατί.

Η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΚΙΝΗΣΙΑ

Το τρέξιμο είναι μια επαναλαμβανόμενη κίνηση, χρησιμοποιώντας τους ίδιους μύες ξανά και ξανά μέσω του κύκλου βηματισμού – γενικά με την παραμέληση άλλων μυϊκών ομάδων. Η πεζοπορία σε ανώμαλο έδαφος απαιτεί αλλαγές ρυθμού και κατεύθυνσης, συμπεριλαμβανομένης τόσο της πλευρικής όσο και της προς τα εμπρός μετακίνησης, καθώς και της ισορροπίας και της ευελιξίας για να ακολουθήσουν μια διαδρομή πάνω σε ανώμαλο και συχνά ολισθηρό έδαφος. Αυτό σημαίνει την εμπλοκή των σταθεροποιητικών και βοηθητικών μυϊκών ομάδων – από τον πυρήνα έως τα πόδια, τους γοφούς, τα γόνατα και τους αστραγάλους, που θα ενισχύσουν τη συνολική ισορροπία, τη δύναμη και το συντονισμό.

Διαβάστε επίσης: Διατροφή για πεζοπόρους!

Η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΔΥΝΑΜΗ, ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ

Με την ενσωμάτωση των ανηφορικών αναρριχημάτων (λόφοι, υψομετρική )και της απόστασης στην πεζοπορία σας, θα ενισχύσετε τη δύναμη, την ενέργεια και τη αντοχή. Οι λόφοι παρέχουν μια αποτελεσματική προπόνηση για τον πυρήνα (κοιλιακούς), τους γλουτούς και τους τετρακέφαλους καθώς ανεβαίνετε και κατεβαίνετε και θα αισθανθείτε το όφελος από αυτό όταν συναντάτε μια απότομη κλίση στο τρέξιμό σας. Η πεζοπορία δεν θα προσφέρει τα ίδια πλεονεκτήματα αν κάνετε ακριβώς την ίδια διαδρομή, ωστόσο, τα επιπλέον χιλιόμετρα και ο χρόνος στα πόδια σας θα βοηθήσουν,  στην απόκτηση δύναμης και αντοχής.

Η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΜΨΗ

Η πεζοπορία είναι φιλική και δεν επιβαρύνει τις αρθρώσεις, αλλά αυξάνει επίσης τον καρδιακό ρυθμό και αυξάνει τη ροή του αίματος. Αυτό επιτρέπει την αποτελεσματική αερόβια άσκηση με σχετικά χαμηλή πίεση και αντίκτυπο στο σώμα ενώ παράλληλα ενισχύει την αποκατάσταση. Χρησιμοποιώντας διαφορετικές μυϊκές ομάδες, οι μύες που τρέχουν λαμβάνουν αποτελεσματικά μία ημέρα ανάπαυσης, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση του κινδύνου υπερβολικής προπόνησης και τραυματισμού. Προσπαθήστε να προγραμματίσετε την πεζοπορία σας για μια μέρα ανάπαυσης απο το τρέξιμο ή μια εύκολη ημέρα εκτέλεσης (αποκατάσταση απο πολλά χιλιόμετρα long run) για να καρπωθείτε σωστά τα οφέλη της αποκατάστασης.

Διαβάστε επίσης: Τρέχοντας, κόβεται το κάπνισμα!

Η ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΔΙΑΝΟΗΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία – το τρέξιμο μπορεί να είναι μονότονο, ειδικά όταν είναι περιορισμένο στους δρόμους. Η πεζοπορία σε ανοιχτούς χώρους, μέσα στη φύση, σε γραφικές διαδρομές μας δίνει χώρο και ηρεμία μακριά από τις πιέσεις της καθημερινής ζωής, για να μην αναφέρουμε ένα διάλειμμα από το συνεχές καθημερινό στρές. Η πεζοπορία μπορεί να συμβάλλει σημαντικά  στην ψυχική υγεία και η έρευνα αποδεικνύει με συνέπεια ότι η άσκηση σε χώρους πρασίνου μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του στρες, του άγχους και της κατάθλιψης. Επιπλέον, είναι μια δραστηριότητα που όλη η οικογένεια (που μπορεί μερικές φορές να αισθάνεται με το να τρέχει) μπορεί να απολαύσει μαζί. Πηγή : Sportshoes.com

Επισκεφτείτε τη σελίδα μας για περισσότερες πληροφορίες. Ελέγξτε τις δρστηριότητες / εκδηλώσεις που πραγματοποιεί το Healthy Life και επιλέξτε την καταλληλότερη για εσας, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τις δυνατότητές σας. Είμαστε στη διάθεσή σας να σας πληροφορήσουμε σχετικά.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε στο inbox της σελίδας, είτε τηλεφωνικά στο 690 679 5749.

Την επόμενη πεζοπορία μας θα την βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο:ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΤΕΙΧΙΟ ΔΩΡΙΔΟΣ

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies