Πρωτομαγιά στην Αμοργό, Hike & Run. 28 Απριλίου / 2 Μαϊου

απο Irene's Healthy Life
Παράθυρο με φώς στο απέραντο γαλάζιο, στο νησί που έχει την ικανότητα να σε μαγέψει! Ένα γεμάτο τριήμερο, 4 διανυκτερεύσεις και 3 ημέρες που θα σας μείνουν αξέχαστες. Το χρώμα του νησιού και η φιλοξενία των Αμοργιανών θα σας εκπλήξουν. Λέγεται ότι η Αμοργός έχει την πιό ωραία χώρα των Κυκλάδων και όχι αδίκως. Όσο για το φαγητό;; Όταν δοκιμάσετε θα τα πούμε!!!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Σαλπάρουμε από Πειραιά στις 5.30 το απόγευμα με Bluestar Ferries και φτάνουμε στην Αιγιάλη στις 2:00 το βράδυ. ( Μεταφορά με πουλμανάκι της διοργάνωσης μέχρι το ξενοδοχείο μας, στην Αιγιάλη).

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΡΩΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μεταφορά με το πούλμαν της διοργάνωσης στον Άγιο Παύλο και περνάμε με καραβάκι  απέναντι στο νησί Νικουριά, ακατοίκητη νησίδα απέναντι από τον όρμο της Αιγιάλης. Εκεί θα επισκεφτούμε το εκκλησάκι της Παναγίας θα ανεβούμε στην κορυφή του νησιού όσοι επιθυμούν συμμετέχοντας στο spike και θα κάνουμε τις βουτιές μας. Υπάρχει καντίνα και ξαπλώστρες.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Μεταφορά στην ΧΩΡΑ της Αμοργού. Ξενάγηση και επίσκεψη στο Κάστρο και στο μουσείο, περιήγηση στα σοκάκια. Παράλληλα διεξάγεται και ο παιδικός αγώνας του Amorgos Trail Challenge.

Στην Αιγιάλη ακολουθεί το PASTA PARTY.

ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Εφτασε η ημέρα των αγώνων!

Για όσους έχουν δηλώσει τον μεγάλο αγώνα, θα μεταφερθούν στην Χοζοβιώτισσα από όπου ξεκινάει ο αγώνας και θα τερματίσουν με το καλό στην Αιγιάλη 19 χλμ.

Για όσουν έχουν δηλώσει τον μικρό αγώνα, αφετηρία και τερματισμός η Αιγιάλη και μια πανέμορφη  διαδρομή που σε ανεβάζει ψηλότερα και κυκλώνεις τον όρμο με απίστευτη θέα σε περιμένει. Ένας αγώνας 7.5 χιλιομέτρων.

Για όσους επιθυμούν να πεζοπορήσουν μόνο, η επιλογή είναι η μικρή διαδρομή, με πολύ καλή σήμανση και άνθρωπο «αρχηγό / σκούπα» να τους συνοδεύει.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ

Ένα γλέντι έκπληξη στημένο από τη διοργάνωση μας περιμένει!

ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΜΑΙΟΥ

Εδώ έχουμε 2 εναλλακτικές ανάλογα με τον καιρό αλλά και τα κέφια της ομάδας. Η πρώτη εναλλακτική είναι πεζοπορία από χωριό Ποταμό μέχρι το μοναστήρι της Χοζοβιώτισσας, ακολουθώντας το έθιμο που γίνεται εκείνη την ημέρα με την επιστροφή των εικόνων.

Η διαδρομή είναι μέρος του μεγάλου αγώνα, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να την απολαύσουμε καθώς όταν τρέχεις δεν βλέπεις και πολλά.

Η δεύτερη εναλλακτική αν ο καιρός είναι καλός θα είναι πιο ξεκούραστη και με αύρα καλοκαιριού θα έλεγα. Θα  μεταφερθούμε με πούλμαν για να επισκεφτούμε την Παναγία τη Χοζοβιώτισσα.(είναι must, δεν γίνεται να πάμε Αμοργό και να μην επισκεφτούμε το μοναστήρι!)  Στη συνέχεια θα κάνουμε στάση στην παραλία της Αγίας Άννας. Η γνωστή παραλία όπου μαγεψε τον Luc Besson που είχε έρθει στην Αμοργό για να γυρίσει το «Απέραντο Γαλάζιο». Επιβάλλεται όπως κατεβαίνουμε το μονοπάτι για να φτάσουμε στο εκκλησάκι να τραβήξουμε φωτογραφία από ψηλά.

Θα αλλάξουμε πλευρά του νησιού και βρεθούμε στο λιμανάκι της Καλοταρίτισσας. Από εκεί με καραβάκι πλέον θα περάσουμε στο νησί της Γραμβούσσας  για να απολαύσουμε τα γαλήνια νερά σε μία  από τις λίγες αμμουδιές του νησιού. Πρόκειται για την καλύτερη παραλία του νησιού, γιαυτό ρίξε μαγιό στις αποσκευές σου!!!

Άλλη μια εικόνα-καρτ ποστάλ που πρωταγωνιστεί στο Le Grand Blue είναι το ναυάγιο που βρίσκεται στην Κάτω Μεριά. Μετά την Γαμβρούσα λοιπόν θα προσεγγίσουμε το Ναυάγιο.

Κάτσε να σου πω ιστορία. Το καράβι τούτο ξεκίνησε ως «Inland» το 1950, μετονομάστηκε σε «Strymon» το 1975 και τον Ιούλιο του 1979 πήρε το όνομα «Ολυμπία» και έβαλε πλώρη για νέα ταξίδια. Δεν πρόλαβε όμως να αρμενίσει για πολύ, αφού τον Φεβρουάριο του 1980 το έπιασε κακοκαιρία και προσπάθησε να προσαράξει στην Κάτω Μεριά στην Αμοργό. Όμως έσπασε η άγκυρα του και έτσι ναυάγησε δημιουργώντας ένα εκπληκτικό σκηνικό.

Αυτή η δεύτερη περίπτωση, επειδή περιλαμβάνει το καραβάκι  και τη μεταφορά δεν περιλαμβάνεται στο συνολικό πακέτο κόστος και έχει επιπλέον χρέωση 20 ευρώ. (μπορεί κάποιος να μην επιθυμεί να ακολουθήσει). Η μετακίνηση θα γίνει ανάλογα με τα άτομα που θα είμαστε, είτε με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα, είτε με βανάκι.

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ
Προγραμματισμός για φαγητό και  γλέντι.

ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΜΑΙΟΥ

Όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν. Το σίγουρο είναι ότι μέσα σε αυτό το γεμάτο τριήμερο θα έχουμε πάρει μια γερή δόση από το απέραντο γαλάζιο του νησιού, την ζεστή φιλοξενία των Αμοργιανών και θα επιστρέψουμε με μια ακόμη αξέχαστη εμπειρία!

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ στις 6:00 το πρωί από τα Κατάπολα. Μας μεταφέρουν βανάκια της διοργάνωσης από την Αιγιάλη στα Κατάπολα. Προβλεπόμενη άφιξη στον Πειραιά στις 3μμ το μεσημέρι.

PHOTO GALLERY 

 

Μοναστήρι Χοζοβιώτισσας

Αγία Άννα

Όρμος Αιγιάλης

Νικουριά

Νικουριά, στο εκκλησάκι της Παναγίας.

Απο το Amorgos Trail Challenge 2021, διαδρομή 19 km

Κάστρο Αμοργού

Οι μύλοι στην χώρα

Aπο το έθιμο επιστροφής εικόνων στη Χοζοβιώτισσα.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

ΤΕΣΣΕΡΙΣ 4 ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΕΙΣ  σε ξενοδοχείο 3 αστέρων στην Αιγιάλη, σε δίκλινο δωμάτιο.

Τα ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ με την BLUE STAR FERRIES, με τα δρομολόγια που αναφέρονται παραπάνω στο πρόγραμμα, σε οικονομική θέση μη αριθμημένη. (Το κόστος με τα σημερινά δεδομένα του εισητήριου για τον επιβάτη, είναι 70 ευρώ πήγαινε έλα χωρίς την έκπτωση που λαμβάνουμε μέσω της διοργάνωσης, ως γκρούπ). Σε περίπτωση που αυτή η τιμή αλλάξει από την εταιρεία Blue strar Ferries, η αύξηση επιβαρύνει τον συμμετέχοντα.

Το ΠΑΚΕΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ του αγώνα AMORGOS TRAIL CHALLENGE, θα το πάρουν όλοι οι συμμετέχοντες είτε τρέξουν είτε πεζοπορήσουν. Περιέχει: Την χρονομέτρηση, το αναμνηστικό μπλουζάκι, σταθμούς ανεφοδιασμού κατά την διαδρομή, παραδοσιακά αμοργιανά προϊόντα και φυσικά το αναμνηστικό μετάλλιο.

Tην διοργάνωση και τον συντονισμό όλου του τριημέρου. Εμείς θα κλείσουμε τα πάντα για εσάς, συμμετοχές στο αγώνα, ξενοδοχείο, εισιτήρια.

Τα φαγητά που θα μας προσφέρει η διοργάνωση: (pasta party και αναμνηστικό παραδοσιακό γλέντι).

Τις μεταφορές μας εντός του νησιού το αγωνιστικό διήμερο για να βγεί το πρόγραμμα, πλήν της εκδρομής της Πρωτομαγιάς που έχει έξτρα χρέωση σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί (καιρού επιτρέποντος) και η διοργάνωσή της γίνεται από το Healthy Life.

Δωροπακέτο Healthy Life αξίας 22 ευρώ:  Εξασφαλίσαμε για όλους τους Healthylifers, προϊόντα που θα σας δώσουν ενέργεια και δύναμη στις προπονήσεις σας,αλλά και στον αγώνα της Αμοργού (ενεργειακή μπάρα, μπάρα πρωτεϊνης, μαγνήσιο, τζελάκια και ισοτονικό ποτό) προσφορά της εταιρείας UpCycle Fit and Shape.  

Ευχαριστούμε πολύ την UpCycle Fit and Shape για την ευγενική της χορηγία και την στήριξη στο Healthy Life.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Ότι δεν αναφέρεται παραπάνω.
Για την ΚΥΡΙΑΚΗ 1 Μαϊου η εκδρομή ΧΟΖΟΒΙΟΤΙΣΣΑ / ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ / ΚΑΛΟΤΑΡΙΤΙΣΣΑ / ΚΑΡΑΒΑΚΙ ΓΙΑ ΓΑΜΒΡΟΥΣΑ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΙΟ δεν περιλαμβάνεται στο παραπάνω πακέτο και θα υλοποιηθεί εφόσον ο καιρός το επιτρέπει με έξτρα κόστος 20 ευρώ το άτομο.

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα ποσόν προκαταβάλλεται όλο και δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης, καθώς θα έχουμε προαγοράσει για εσάς εισιτήρια ακτοπλοϊκά, κράτηση ξενοδοχείου και αγορά συμμετοχής στο AMORGOS TRAIL CHALLENGE.
H διοργάνωση του AMORGOS TRAIL CHALLENGE ενδέχεται να τροποποιήσει το πρόγραμμά της, εάν το κρίνει απαραίτητο για τον καλύτερο συντονισμό της εκδήλωσης. Σε αυτή την περίπτωση ουδεμία ευθύνη φέρνει το HEALTHY LIFE έναντι των συμμετεχόντων.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ AMORGOS TRAIL CHALLENGE θα βρείτε τα πάντα εδώ:https://www.amorgostrailchallenge.gr

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ?
Για να πάρεις μέρος στην εξόρμηση θα πρέπει να συμπληρώσεις την αίτηση που θα βρείς στον ενεργοποιημένο σύνδεσμο: ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τα επόμενα βήματα.

Σε περιμένουμε να ζήσουμε μαζί αυτή τη μοναδική εξόρμηση στη φύση, είτε μόνος, είτε με παρέα θα γίνεις μέρος της δικής μας παρέας!!

Γιατί η ζωή στη φύση είναι πιο ωραία, πόσο μάλλον με παρέα και άθληση!!!

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 690 679 5749 Ειρήνη

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτή η δραστηριότητα μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Υ.Γ. Το φωτογραφικό υλικό είναι πνευματική ιδιοκτησία του HealthyLife απο προηγούμενη εξόρμησή του και απαγορεύεται η χρήση του, χωρίς τη συναίνεση του.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies