Οι 5 καλύτερες μορφές άσκησης, για δυνατή καρδιά.

απο Irene's Healthy Life

H καρδιά μας αγαπάει την άσκηση και οι ειδικοί δεν παύουν να υπενθυμίζουν πως η αερόβια άσκηση, σε συνδυασμό  με την καλή διατροφή, είναι ο απόλυτος συνδυασμός για υγεία και ευεξία σε κάθε ηλικία.

Άλλωστε, μια υγιής και δυνατή καρδιά μπορεί να μας βοηθήσει να μειώσουμε ή να εξαλείψουμε τον ενδεχόμενο κίνδυνο πολλών ασθενειών. Ποιες ασκήσεις όμως είναι οι καλύτερες για την καρδιακή μας λειτουργία;

Γρήγορο περπάτημα

Χρειάζεστε μόνο τα κατάλληλα παπούτσια και την καλή σας διάθεση. Ξεκινήστε χαλαρά και αυξήστε σταδιακά την ένταση και την ταχύτητα. Σύντομα θα αρχίσετε να διαπιστώνετε  τα οφέλη στο σώμα αλλά και στην ψυχική σας διάθεση. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τουλάχιστον 150 λεπτά μέτριας έντασης αερόβια σωματική δραστηριότητα την εβδομάδα για υγιείς ενήλικες, μέχρι την ηλικία των 65 ετών.

Κολύμβηση

Πρόκειται για μια από τις καλύτερες μορφές αερόβιας άσκησης, η οποία γυμνάζει όλο το σώμα χωρίς τραυματισμούς. Το κολύμπι αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και την διατηρεί υγιή, αλλά ταυτόχρονα αυξάνει την μυϊκή δύναμη, λόγω της αντίστασης που ασκεί το νερό. Η επαφή με το νερό κάνει καλό και στην ψυχική διάθεση και προσφέρει χαλάρωση και ηρεμία, παράγοντες άκρως ευεργετικοί για την λειτουργία της καρδιάς και της υγείας γενικότερα.

Ποδηλασία

Το ποδήλατο δεν είναι μόνο ένας «υγιεινός» τρόπος να μετακινούμαστε, αλλά και μια εκπληκτική αερόβια άσκηση που ενισχύει σημαντικά το μυϊκό σύστημα των κάτω άκρων και την καρδιακή λειτουργία.

Διατάσεις

Μην ξεχνάτε τις διατάσεις  πριν και μετά την γυμναστική, ώστε οι μύες να είναι έτοιμοι να αντέξουν την πίεση που θα τους ασκηθεί. Έτσι θα αποφύγετε κάποιον πιθανό τραυματισμού. Επίσης, καλό είναι να γνωρίζετε πως οι διατάσεις βελτιώνουν την κυκλοφορία του αίματος και φροντίζουν για την ευλυγισία μας.

Τρέξιμο

Δεν είναι εύκολη υπόθεση αλλά καλό είναι να γνωρίζετε πως το τρέξιμο είναι μια εξαιρετική αερόβια άσκηση που θωρακίζει την καρδιά. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για την ταχύτητα, μπορείτε να ξεκινήσετε με jogging και να αυξήσετε τους ρυθμούς σας με τον καιρό. Επίσης το τρέξιμο σας βοηθάει να χάσετε και βάρος, ένας παράγοντας που είναι πάντα σημαντικός για την καλή υγεία της καρδιάς.

Να επισημανουμε πάντως πως οι συστάσεις αυτές αφορούν υγιείς ανθρώπους που δεν αντιμετωπίζουν καρδιακά ή άλλου τύπου προβλήματα. Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είμαστε στην περίπτωση των αθλητών, ειδικά όταν αναφερόμαστε σε ανταγωνιστικά αθλήματα, όπου ο έλεγχος της καρδιάς πρέπει να είναι συνεχής. Αν θέλετε να ασκηθείτε αλλά αντιμετωπίζετε ήδη ζητήματα με την λειτουργία της καρδιάς σας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε προηγουμένως  με τον καρδιολόγο σας.

Πηγή:Health and Life
Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies