Πώς να χτίσετε την εσωτερική σας δύναμη σε 10 απλά βήματα.

απο Irene's Healthy Life

Η εσωτερική μας δύναμη δεν προέρχεται από νίκες, αλλά μάλλον από τις μάχες που δίνουμε. Όταν βρίσκεστε αντιμέτωποι με εμπόδια που η ίδια η ζωή σας φέρνει και αποφασίζετε να μην τα παρατήσετε, τότε είναι η εσωτερική σας δύναμη αυτή που αποφασίζει. Η ζωή μπορεί να μας προσφέρει μόνο μια βεβαιότητα, την αλλαγή· είτε καλή, είτε κακή για εσάς, και η απάντηση σας σε αυτή καθορίζει το αν όντως έχετε εκείνη την εσωτερική δύναμη.

Η εσωτερική δύναμη του καθενός μας πρέπει να δημιουργηθεί, να σφυρηλατηθεί και ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό είναι μέσω συνειδητής προσπάθειας. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σε καθημερινή βάση πρέπει να ειδωθούν ως μια ευκαιρία, καθώς μόνο μέσω αυτών μπορούμε να διαμορφώσουμε τις συνθήκες ανάδυσης της εσωτερικής μας δύναμης. Με λίγα λόγια, γίνεστε δυνατοί όταν καταφέρνετε να ξεπεράσετε εμπόδια.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να κρατήσετε στο νου σας ότι κανείς δεν είναι δυνατός 100% των φορών που αντιμετωπίζει προκλήσεις και η αποτυχία στο μονοπάτι απόκτησης της εσωτερικής μας δύναμης είναι αναπόφευκτη· αυτό που έχει σημασία είναι η απάντηση σας. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να μην τα παρατάτε· επιστρέψτε και επιλύστε την πρόκληση.

10 τρόποι διαμόρφωσης της εσωτερικής σας δύναμης

1. Μάθετε να χαλαρώνετε

Η διαδικασία οικοδόμησης της εσωτερικής δύναμης απαιτεί τη διαφύλαξη και αποθήκευση ενέργειας, καθώς τη χρειαζόμαστε για την αντιμετώπιση των εμποδίων που έρχονται. Γι’ αυτό, είναι σημαντικό να βρείτε έναν τρόπο «επαναφόρτισης» πριν το επόμενο εμπόδιο κάνει την εμφάνιση του. Μπορεί να είναι μέσω του διαλογισμού, μέσω της γυμναστικής ή του διαβάσματος. Δεν έχει σημασία ο τρόπος, αλλά το αποτέλεσμα εδώ και αυτό είναι που θα σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων.

https://enallaktikidrasi.com/2017/04/pws-xtisete-esoteriki-dynami-10-apla-vimata/

2. Συνδεθείτε με θετικούς, παραγωγικούς ανθρώπους

Η συντροφιά με άτομα που νοιάζονται για τον εαυτό τους και τους άλλους αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο διατήρησης και απόκτησης θετικής ενέργειας. Οι αρνητικοί άνθρωποι είναι εκείνοι που πάντα παραπονιούνται και δυσκολεύουν τις ζωές των γύρω τους. Γίνονται ένα αχρείαστο βάρος κατά την προσπάθεια οικοδόμησης της εσωτερικής σας δύναμης.

Διαβάστε επίσης: Θυμός: ο εσωτερικός πληροφοριοδότης που μας ωθεί σε δράση.

3. Συγχωρείστε τον εαυτό σας

Όταν επιχειρούμε να χτίσουμε μια νέα και ισχυρή ταυτότητα, τείνουμε να ανακαλούμε στη μνήμη μας όλες τις φορές που λανθάναμε στο παρελθόν. Ωστόσο, πρέπει να θυμάστε ότι το παρελθόν πρέπει να μείνει στο παρελθόν, το μέλλον είναι το μόνο που μπορούμε να αλλάξουμε. Γι’ αυτό, χρειάζεται να αναπτύξετε την ικανότητα να συγχωρείτε τον εαυτό σας στην πορεία βελτίωσης του χαρακτήρα σας.

4. Χτίστε αυτοπεποίθηση

Η αυτοπεποίθηση αποτελεί ένα άκρως βοηθητικό εργαλείο στην οικοδόμηση της εσωτερικής σας δύναμης. Μπορείτε να την προσεγγίσετε μέσω της αναθεώρησης των επιτευγμάτων στη μέχρι τώρα ζωή σας και την αξιολόγηση της δυσκολίας των εμποδίων που τελικά ξεπεράσατε. Μέσω τέτοιων αναμνήσεων, θα ενισχύσετε την πεποίθηση σας ότι οι στόχοι μπορούν να αποκτηθούν ασχέτως των εμποδίων. Το αποτέλεσμα; Μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Ένα δεύτερο το ίδιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι φυσικά κανείς δεν είναι τέλειος.

Διαβάστε επίσης: Κατάθλιψη: Πόση ανακούφιση προσφέρει η ευγνωμοσύνη.

5. Αυτο-επιβεβαίωση

Καθώς προσπαθείτε να πλάσετε έναν νέο δυνατότερο εσώτερο εαυτό, θα πρέπει να βρείτε τις επιβεβαιώσεις που θα σας υπενθυμίζουν τους στόχους σας. Μπορείτε να τις επαναλαμβάνετε κάθε πρωί και απόγευμα· να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πόσο πολύτιμοι είστε και πως μπορείτε να φέρετε κάτι καινούριο και μοναδικό στον κόσμο.

6. Η βοήθεια της εξωτερικής δύναμης

Η ανάπτυξη της εσωτερικής δύναμης είναι πιο ολιστική διαδικασία απ’ ότι θα νομίζαμε. Είναι σημαντικό να αναπτύξουμε μια ανυποχώρητη, γερή βάση μέσω της φροντίδας των σωματικών μας αναγκών. Συνεπώς, χρειάζεται να βρείτε τον χρόνο και να γυμναστείτε. Δοκιμάστε το ποδήλατο, την γιόγκα ή το τρέξιμο.

7. Ταινίες και βιβλία για τα κίνητρα

Η τέχνη είναι σύμμαχος μας σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής μας. Υπάρχουν εξαιρετικά μυθιστορήματα και βιογραφίες ανθρώπων που πέτυχαν στη ζωή τους παρά τις δυσκολίες. Και άλλες τόσες ταινίες. Στραφείτε προς αυτές και κινητοποιηθείτε με έναν τρόπο που δεν θα αντιληφθείτε καν.

8. Πάρτε την ευθύνη

Η ανάληψη ευθυνών συνιστά ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη διαμόρφωση της εσωτερικής σας δύναμης. Αν σε μια κατάσταση το λάθος είναι δικό σας, πάρτε το πάνω σας με κουράγιο. Η ευθύνη για τις πράξεις σας θα σας κάνει έναν πνευματικά υγιή άνθρωπο πάνω απ’ όλα, οπότε δεν χρειάζεται να σκαρφίζεστε πια δικαιολογίες.

https://enallaktikidrasi.com/2017/04/pws-xtisete-esoteriki-dynami-10-apla-vimata/

9. Δουλέψτε μικρούς και μεγάλους στόχους

Η συστηματική επίτευξη των στόχων μας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους απόκτησης εσωτερικής δύναμης. Για να καταφέρετε κάτι πολύτιμο στη ζωή σας, χρειάζεστε υπομονή και να προχωράτε βήμα προς βήμα και αυτό θα ξετυλίγει την πρόοδο που έχετε κάνει στη ζωή.

10. Γιορτάστε την επιτυχία

Θυμηθείτε ότι η επιτυχία δεν σχετίζεται με την απόκτηση χρημάτων ή κοινωνικού κύρους. Τα μικρά πραγματάκια που πετυχαίνουμε είναι αυτά που μετρούν. Επομένως, όταν οι κόποι σας αρχίζουν να καρποφορούν, σας αξίζει να απολαύσετε τη στιγμή.

Πηγή:Εναλλακτική δράση
Healthy life, better life!!!

Ακολουθήστε μας στο instagram :bhealthylife

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies