Στον κόσμο της κοινωνικής δικτύωσης πιθανόν να “αντιγράψεις”.

απο Irene's Healthy Life

Ζούμε σε έναν κόσμο κοινωνικής δικτύωσης. Τα ερεθίσματα που έχουμε καθημερινά από ανθρώπους που κάνουν καταπληκτικά πράγματα είναι πάρα πολλά και τα περισσότερα φαντάζουν πολύ ελκυστικά, σε σημείο που άθελά μας μπορεί να μας βάλουν στην σκέψη: « Αααα τι ωραίο, αυτό θα μπορούσα να το κάνω κι εγώ!»

Και δεν είναι καθόλου κακό να εμπνευστείτε και γίνετε δημιουργικός γενώντας νέες ιδέες που θα έχουν το δικό σας στυλ, χρώμα και πινελιά. Το κακό συμβαίνει όμως όταν χωρίς να το συνειδητοποιείτε, αρχίζετε να χάνετε την ταυτότητά σας και απλά να αντιγράφετε τους άλλους … μια συνταγή που μπορεί να σας οδηγήσει στην  καταστροφή.

Είμαι βέβαιη ότι όλοι το κάναμε κάποια στιγμή και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό.

Ωστόσο τα προβλήματα προκύπτουν όταν παραβλέπετε ποιος είστε και αρχίζετε να χάνετε  την μοναδικότητά σας γιατί απλούστατα όλη σας η προσοχή είναι στραμμένη στο τι κάνουν οι άλλοι.

Διαβάστε επίσης: 12 συμβουλές για να μας φέρει ο Νοέμβριος, πιο κοντά στους στόχους μας.

Κάποιοι πολύ δικοί μου άνθρωποι, συχνά μου μεταφέρουν σχόλια για τον ανταγωνισμό στον κλάδο μου. Και τους απαντώ ότι δεν ασχολούμαι με το τι κάνουν οι άλλοι γιατί αυτό μπορεί να με αποπροσανατολίσει άθελά μου. Εχω τη δική μου φιλοσοφία και ταυτότητα και με ενδιαφέρει να με «ακολουθήσουν» στην ομάδα οι έχοντες την ίδια φιλοσοφία.

Όποτε αισθάνεστε ότι χάνετε την  επαφή με τον αυθεντικό εαυτό σας και  μπερδεύεστε προσπαθώντας να είστε όπως οι άλλοι, μπορείτε να κάνετε τα εξής βήματα:

Ανασυγκρότηση! Ξαναγράψτε το story σας!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ξαναγράψετε την ιστορία σας και να συνδεθείτε ξανά με αυτήν. Απαντήστε με ειλικρίνεια στις παρακάτω ερωτήσεις:

  •  Ποιος ήμουν;
  • Ποιος είμαι τώρα;
  • Γιατί επιλέγω να κάνω αυτό που κάνω τώρα;

Μοναδικότητα! Διαφοροποίηση!

Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε πώς διαφοροποιείτε τον εαυτό σας.  Τι σας κάνει μοναδικό; Αυτό έχει να κάνει με τη σύνδεση με την προσωπική σας ιστορία και κατ΄επέκταση με την επαγγελματική σας ιδιότητα, οπότε αυτό είναι  το ιδιαίτερο χάρισμα που έχετε και στο οποίο πρέπει να εστιάσετε.

‘Αλλος ενας κίνδυνος που χρειάζεται προσοχή.

Η συνεχής σύγκριση του εαυτού σας με τους άλλους μπορεί επίσης να είναι επικίνδυνη από ψυχολογική άποψη.

Όταν δίνεις μεγάλη προσοχή σε αυτό που κάνουν άλλοι άνθρωποι (και συγκρίνεις τι κάνεις εσυ), προετοιμάζεσαι για σίγουρη  αποτυχία.

Επίσης ο κοινωνικός σας περίγυρος, είναι ικανός να αντιληφθεί, την αντιγραφή ιδιαίτερα όταν γνωρίζει και τις δύο πλευρές καλά. Το πιθανότερο είναι να σας περιγελούν πίσω απο την πλάτη σας, ωστόσο για να λέμε την αλήθεια δεν είναι αυτό το σημείο που μας ενδιαφέρει, απλά το αναφέρουμε.

 Είναι προτιμότερο να εστιάσετε στο να είστε ο καλύτερος σε αυτό που κάνετε και να αρχίσετε να αισθάνεστε καλύτερα για αυτό που επιτυγχάνετε.

Με άλλα λόγια είναι προτιμότερο να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου (και ας μην έχεις φτάσει στο maximum των δυνατοτήτων σου) παρά να είσαι το καλύτερο αντίγραφο ενός άλλου.

Δεν είναι ποτέ αργά να το σταματήσεις, φτάνει να το συνειδητοποιήσεις!

Σκέψεις και προτάσεις για μια καλύτερη εκδοχή του ευατού μας. Άλλωστε όλοι αυτό δεν προσπαθούμε; ή μήπως όχι;

Αν θέλετε να μου πείτε την γνώμη σας, με χαρά να τη διαβάσω στα σχόλιά σας.

Ειρήνη Μπαμπαλή MBA
Health Coach
Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies