Η αγάπη είναι δόσιμο, ο δρόμος για την ευτυχία.

απο Irene's Healthy Life

Προβληματισμοί πολλοί τις άγιες μέρες που διανύουμε. Τι νόημα έχει να νηστεύεις το κρέας αν στην ψυχή σου δεν έχεις αγάπη;

Νηστέψτε από όλα τα υπόλοιπα που σας κρατούν μακριά από την αγάπη…από την κακία, τη ζήλια, το κουτσομπολιό, το ψέμα, τον εγωισμό, την υποκρισία…η λίστα θα μπορούσε να είναι ατελείωτη. Αν ζεις με όλα αυτά, σίγουρα δεν έχεις αγάπη μέσα σου.

Η πραγματική αγάπη είναι πάντοτε συνυφασμένη με την προσφορά, τη θυσία, την ανιδιοτέλεια. Αγάπη είναι να χαίρεσαι με αυτόν που χαίρεται και να λυπάσαι με αυτόν που πονά. Αυτός που αγαπά ανέχεται τον άλλο με τις ατέλειές του χωρίς να τον περιφρονεί, χωρίς καν να τον κάνει να νιώθει άσχημα για αυτό που είναι. Όταν αγαπάς ενδιαφέρεσαι τι θα γίνει ο άλλος, χωρίς όμως αυτό το ενδιαφέρον να γίνεται καταπίεση και επιβολή. Και αυτό, διότι η πραγματική αγάπη εμπεριέχει τον σεβασμό της ελευθερίας του άλλου, την εκτίμηση προς την προσωπικότητά του.

Η αληθινή αγάπη μέσα στην ψυχή ενός ανθρώπου είναι σαν ένα δέντρο πού σιγά σιγά μεγαλώνει, και σκεπάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους κάτω από την δροσερή σκιά του. Από εμάς το μόνο που απαιτείται είναι να φροντίσουμε λίγο για την καλλιέργειά της, καθώς επίσης να την προστατεύσουμε από αυτά που θα μπορούσαν να την ξεριζώσουν από την καρδιά.

Η αγάπη είναι ενεργητική δύναμη μέσα στον άνθρωπο. Είναι μια δύναμη που γκρεμίζει τους τοίχους που χωρίζουν τον άνθρωπο από το συνάνθρωπο και τον ενώνει με τους άλλους. Η αγάπη του δίνει τη δύναμη να ξεπεράσει το συναίσθημα της απομόνωσης και του χωρισμού, κι ωστόσο του επιτρέπει να είναι ο εαυτός του, να διατηρεί την ακεραιότητά του.

Η αγάπη είναι δράση, είναι άσκηση της ανθρώπινης δύναμης που μπορεί να εκδηλωθεί μόνο ελεύθερα και ποτέ σαν αποτέλεσμα καταναγκασμού. Η αγάπη είναι δράση και όχι παθητικό αίσθημα. Με τον πιο ευγενικό τρόπο, ο ενεργητικός χαρακτήρας της αγάπης μπορεί να καθοριστεί αν πούμε ότι αγάπη πρωταρχικά σημαίνει δόσιμο και όχι απολαβή. Για το δημιουργικό χαρακτήρα, το δόσιμο έχει μια ολότελα διαφορετική σημασία. Το να δίνεις είναι η πιο υψηλή έκφραση του δυναμισμού. Στην ίδια την πράξη του δοσίματος νιώθω τη δύναμή μου, τον πλούτο, την ικανότητά μου. Και το δόσιμο αυτό έχει το νόημα της θυσίας.

Γιατί θυσιάστηκε ο Χριστός και σταυρώθηκε; Τι ήθελε να μας διδάξει; Την αγάπη. «Αγαπάτε αλλήλους» όχι μόνο το Πάσχα…κάθε μέρα! H αγάπη είναι δόσιμο. Η αγάπη είναι αυτή που θα φέρει τη γαλήνη και την ηρεμία στην ψυχή μας. Η αγάπη θα μας δώσει τη χαρά και την ευτυχία στην ζωή μας.

Kαλή Ανάσταση!!!

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies