Μπορεί να μειωθεί η όρεξή μας, μέσω των χρωμάτων;

απο Irene's Healthy Life

Ξέρατε ότι το χρώμα του φαγητού, των πιάτων, των τραπεζιών και του χρώματος του τοίχου μπορεί να επηρεάσει την όρεξή σας; Ορισμένα χρώματα μπορούν να ενθουσιάσουν τις αισθήσεις σας και να σας δελεάσουν να τρώτε περισσότερα, ενώ άλλα μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν στη αλόγιστη κατανάλωση των σνακ. Η ψυχολογία των χρωμάτων είναι καλά τεκμηριωμένη.

Γιατί το κόκκινο χρώμα σας κάνει να πεινάτε;  Οι ερευνητές συμφωνούν ότι τα ζεστά χρώματα όπως το κόκκινο και το κίτρινο αυξάνουν τον καρδιακό ρυθμό και την πείνα ως αποτέλεσμα.

Το μπλε χρώμα πιστεύεται πραγματικά ότι δημιουργεί χημικές ουσίες στο σώμα που καταπραΰνουν και επιβραδύνουν τον ανθρώπινο μεταβολισμό. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα χρώμα που καταστέλει την όρεξη. Οι έρευνες λένε ότι το μπλε μειώνει την όρεξη επειδή σπάνια βρίσκεται στη φύση (κρέας, λαχανικά) και έτσι δεν έχουμε μια αυτόματη ανάκληση της όρεξης στον εγκέφαλό μας. Αρκετοί διαιτολόγοι, όταν πρόκειται για περιπτώσεις απώλειας βάρους, προτείνουν στους πελάτες τους να χρησιμοποιούν μπλε πιάτα και σκεύη.
Το μπλε σπάνια εμφανίζεται φυσικά σε τρόφιμα, εκτός από τα βατόμουρα και μερικά δαμάσκηνα. Επίσης, οι άνθρωποι έχουν την τάση να αποφεύγουν τρόφιμα που είναι δηλητηριώδη και ο μπλε χρωματισμός στα τρόφιμα είναι συχνά ένα σημάδι αλλοίωσης ή δηλητηρίασης.
Το μπλε μπορεί επίσης να μειώσει τον ρυθμό παλμών και τη θερμοκρασία του σώματος και κατά επέκταση να έχει ως αποτέλεσμα την καταστολή της όρεξης. Την επόμενη λοιπόν φορά που θα βρίσκεστε σε πρόγραμμα απώλειας βάρους, δοκιμάστε τα μπλέ πιάτα!!

Συντάκτης: Ειρήνη Μπαμπαλή

Βιβλιογραφία: “Εισαγωγή στην ψυχολογία των χρωμάτων”. Πέγκυ Φαραντού.  Εκδόσεις Ίων.

Healthy life, better life!!!

 

 

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies