Πόσο καθαρή είναι η εσωτερική φωνή σου?

απο Irene's Healthy Life

Όλοι έχουμε μία εσωτερική φωνή. Η εσωτερική φωνή μας αναγνωρίζει ποιο είναι το καλύτερο για εμάς. Πείτε το διαίσθηση, Πείτε το ανώτερο εαυτό. Για κάποιους αυτή η φωνή είναι ξεκάθαρη και δυνατή και δουλεύει σαν ένας σοφός οδηγός. Κάποιοι δυσκολεύονται να την ξεχωρίσουν…

Όταν δεν ακούμε την εσωτερική φωνή μας, ψάχνουμε έξω από εμάς για καθοδήγηση και έγκριση. Αυτό οδηγεί σε ένα συνεχές κυνηγητό να κάνουμε, να έχουμε και να είμαστε όλα τα ¨σωστά¨ πράγματα για να μας αποδέχονται οι άλλοι. Συχνά αυτή η εικόνα δεν είναι αυτό που πραγματικά είμαστε και καταλήγουμε δυστυχισμένοι κατηγορώντας τους άλλους για τη δυστυχία μας.

Γιατί δεν μπορώ να ακούσω την εσωτερική φωνή μου;

Οι περισσότεροι από εμάς θέλουμε απελπισμένα να ακούσουμε την εσωτερική φωνή μας και δεν μπορούμε λόγω της αδιάκοπης και άσκοπης φλυαρίας μέσα στο κεφάλι μας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής, κοινωνικά πρότυπα και κανόνες σιωπούν αυτή τη φωνή και την αντικαθιστούν με ένα στρεσογόνο μουρμουρητό. Κάνε αυτό! Μην κάνεις αυτό! Μην κάνεις τίποτα απολύτως! Κάνε ό,τι κάνουν και οι άλλοι ή αυτό που σου λένε να κάνεις! Σκέψεις φόβου, θυμού και απογοήτευσης δημιουργούν ένα σκοτεινό υπόκωφο θόρυβο που σκεπάζει την εσωτερική μας φωνή.

Διαβάστε επίσης: Τα οφέλη του διαλογισμού επιστημονικά τεκμηριωμένα.

Πώς μπορώ να ξέρω αν είμαι αποκομμένος από την εσωτερική μου φωνή;

Αν συναισθήματα όπως ματαίωση, δυστυχία, ενοχή, απογοήτευση είναι στην καθημερινή σας διάθεση, τότε το πιθανότερο χρειάζεστε να κάνετε μία στροφή προς τα μέσα και να ανακαλύψετε την φωνή που βρίσκεται εκεί και σας περιμένει να σας καθοδηγήσει ορθά. Μπορεί να ακούγεται εύκολο αλλά απαιτεί σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή. Η σύγχρονη εκπαίδευση δεν μας μαθαίνει να ακούμε και να συμβουλευόμαστε την εσωτερική μας φωνή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να σταματήσουμε την ακατάπαυστη εσωτερική φλυαρία . Αυτό συχνά απαιτεί απλά να κόψουμε ταχύτητα για αρκετό χρόνο και απλά να αφουγκραστούμε!

Τι μπορώ να κάνω;

Είναι σαν να γυμνάζουμε έναν νέο μυ! Δεν θα συμβεί μέσα σε μία βραδυά…Έχουμε δουλειά να κάνουμε.
Κάντε πρακτική καθημερινά:
– Επίγνωση του ¨εδώ και τώρα¨
– Διαλογισμό
– Παρατήρηση και αμφισβήτηση των σκέψεών σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τι κρύβεται κάτω από τις καθημερινές σας αποφάσεις και συμπεριφορές. Σύντομα θα μπορείτε να καταλάβετε ποιες σκέψεις είναι δικές σας και ποιες είναι επίκτητες.
– Ακούστε το σώμα σας. Συχνά όταν πηγαίνουμε αντίθετα στην εσωτερική μας φωνή αυτό αντικατοπτρίζεται σε σωματική ενόχληση.

Ένας γέρος Τσεροκι είπε στον εγγονό του «παιδί μου, μέσα μας γίνεται μάχη μεταξύ δύο λύκων. Ο ένας είναι Κακός. Είναι θυμός, ζήλεια, απληστία, μνησικακία, κατωτερότητα, ψέμα και εγωισμός. Ο άλλος είναι Καλός. Είναι χαρά, ειρήνη, αγάπη, ελπίδα ανθρωπιά, ευγένεια, εμπάθεια και αλήθεια» Το παιδί σκέφτηκε λίγο και ρώτησε «παππού, ποιος λύκος νικάει;» και ο παππούς απάντησε «Αυτός που ταϊζεις»

Πηγή:yogamas.net

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε επίσης: 16 Πράγματα για τα Οποία Πρέπει να Νιώθεις Ευγνωμοσύνη Καθημερινά

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies