Τι είναι ευτυχία κατά τον Matthieu Ricard.

απο Irene's Healthy Life

“Ευτυχία δεν είναι η επιδίωξη μιας ατελείωτης σειράς ευχάριστων εμπειριών. Αυτή είναι η συνταγή για την εξάντληση, όχι για την ευτυχία.” Μ.R.

Όταν διαβάζω ενα βιβλίο υπογραμμίζω τις φράσεις που με εντυπωσιάζουν, κάθε φορά για διαφορετικό λόγο. Και απο όσο γνωρίζω απο φίλους, πολλοί αναγνώστες το κάνουν. Σήμερα σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας κάποιες τέτοιες φράσεις απο το βιβλίο του το βιβλίο του Mathieu Ricard* ” Happiness”.

Μοιράζομαι μαζί σας τα εξής:

“Μέσα από την απλότητα φτάνουμε στην εσωτερική ειρήνη”

“Η αλτρουιστική αγάπη και η συμπόνια είναι τα θεμέλια της πραγματικής ευτυχίας”

“Το να φροντίζουμε για το καλό των γύρω μας δε σημαίνει ότι θυσιάζουμε τη δική μας ευτυχία. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει.”

“Η ευτυχία δεν κάτι που απλά συμβαίνει σε εμάς, είναι μία δεξιότητα που πρέπει να αναπτύξουμε ”

“Κάθε ώρα που περνά, αφιερώστε 10 δευτερόλεπτα για να ευχηθείτε την ευτυχία κάποιου άλλου, συμβουλεύει. Θα εκπλαγείτε πόσο πολύ μπορεί να σας μεταμορφώσει αυτό.”

Healthy life, better life!!!

Υ.Γ. Κάθε φορά σκέφτομαι το ίδιο…πόσο τυχερή θα είμαι εαν καταφέρω να εφαρμόσω έστω ενα απο αυτά…

*Ο Mathieu Ricard είναι βουδιστής μοναχός,ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή πάνω στη μοριακή γενετική στο Ινστιτούτο Παστέρ και μελέτησε πολλούς Δασκάλους, ενώ το 1989 ανέλαβε μεταφραστής του Δαλάι Λάμα. Επιπλέον ειναι συγγραφέας και φωτογράφος.Έχει χαρακτηριστεί ως “ο πιό ευτυχισμένος άνθρωπος του κόσμου”.

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies