Γιατροί στη Σκοτία συνταγογραφούν περίπατο στη φύση.

απο Irene's Healthy Life
περίπατος

Εκτιμάται ότι είναι το πρώτο πρόγραμμα του είδους του στη Βρετανία και στοχεύει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, του άγχους, καθώς και στην αύξηση της ευτυχίας, σε ανθρώπους που έχουν διαβήτη, ψυχική νόσο, στρες, καρδιοπάθεια κ.α. Οι ενδείξεις του οφέλους της φύσης στη σωματική και ψυχική υγεία είναι πολλές.

Αν περνά κάποιος 90 λεπτά της μέρας του έξω, στο δάσος, περιορίζει τη δραστηριότητα σε περιοχή του εγκεφάλου που συνδέεται με την κατάθλιψη. Ο χρόνος που περνά στη φύση δεν μειώνει μόνο την αρτηριακή πίεση, το άγχος και αυξάνει την ευτυχία, αλλά μειώνει την επιθετικότητα, συμπτώματα ΔΕΠΥ, βελτιώνει τον έλεγχο του πόνου, το ανοσοποιητικό σύστημα και πολλά άλλα που ακόμα δεν γνωρίζουμε αλλά αποκαλύπτονται από έρευνες που γίνονται.
Μπορούμε να φανταστούμε ότι κάποιος που ενθαρρύνεται να περνά περισσότερο χρόνο στη φύση από τον γιατρό του θα αισθάνεται καλύτερα. Καθώς επανασυνδέεται με τη φύση, θα επανασυνδεθεί με τη γλώσσα της, η οποία συχνά είναι συγκεκριμένη για το κάθε τοπίο και φέρει μια ήσυχη μνήμη την οποία αξίζει να ανακαλούμε καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει ανάπτυξη, αστικοποίηση και κλιματική αλλαγή.

πηγή: www.awakengr.com

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies