Μια εμπειρία χαλάρωσης και αυτογνωσίας, μέσω καθοδηγούμενου οραματισμού.

απο Irene's Healthy Life

Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη εμπειρία που έζησα για πρώτη φορά. Γενικά εγώ όταν άκουγα τις λέξεις διαλογισμός, ύπνωση και άλλα πολλά, ήμουν πολύ επιφυλακτική εως και αρνητική μπορώ να πω. Ο λόγος; Φόβος. Φοβόμουν το άγνωστο όπως οι περισσότεροι άνθρωποι και είναι απόλυτα φυσιολογικό.

Βλέποντας όμως μια ανάρτηση για καθοδηγούμενη ενόραση με σκοπό την χαλάρωση του νου και του σώματος,( και γνωρίζοντας προσωπικά ομολογώ, το άτομο το οποίο θα το έκανε), αποφάσισα να δοκιμάσω. Διανύω μια περίοδο με πολύ ένταση λόγω συνθηκών και το ζητούμενο ήταν η μαγική λέξη: ΧΑΛΑΡΩΣΗ.

χαλαρωση

Η οδηγία ήταν: θα ακούτε μια φωνή και μπορεί να αναρωτηθείτε, που με πάει τώρα; Εμπιστευτείτε με. Και την εμπιστεύτηκα! (βοήθησε πιστεύω το γεγονός ότι την γνώριζα προσωπικά). Και σε κάθε οδηγία που έδινε η φωνή της, εκτελούσα. Οδηγίες για αναπνοές, για κινήσεις και στο τέλος το καλύτερο. Οδηγίες για να φτιάξουμε μια εικόνα. Να φανταστούμε ότι είμαστε ένας σπόρος… ένας σπόρος στην γη…δεν θα το αναλύσω αυτό το κομμάτι γιατί θα ήταν σαν να προϊδεάζω για το τι θα ακολουθήσει και αν κάποιος θέλει να το δοκιμάσει, καλό θα ήταν να μην γνωρίζει τις οδηγίες- ερωτήσεις.

Μπορώ όμως να μοιραστώ μαζί σας τα συναισθήματά μου. Το πως ένιωσα.  Με το πρώτο και το δεύτερο κομμάτι (αναπνοές και κινήσεις) χαλάρωσε τόσο πολύ το σώμα και ο νούς, που για μια στιγμή πίστευα ότι δεν μπορούσα να κουνήσω τα δάχτυλά μου από την χαλάρωση. Ότι είχα παραλύσει εντελώς.

Στη συνέχεια στην καθοδηγούμενη ενόραση, δηλαδή στην δημιουργία μιας εικόνας στο μυαλό, ήταν απίστευτα τα συναισθήματα που ένιωθα καθώς έκανα εικόνα τις οδηγίες – ερωτήσεις. Απίστευτη ευφορία και  γαλήνη. Τελειώντας θυμάμαι πολύ έντονα ότι έβγαλα μια τεράστια εκπνοή χωρίς να μου ζητηθεί, λές και έπρεπε να βγάλω ότι με βάραινε στην ψυχή μου. Και κάπως έτσι ένιωσα στην συνέχεια πιο ανάλαφρη. Έφυγα με ένα χαμόγελο στα χείλη, με εντυπωμένη στο μυαλό τη δική μου εικόνα που ωστόσο με προβλημάτιζε για το τι μπορεί να σημαίνουν όλα αυτά για εμένα. Για την δική μου ζωή, για την δική μου ανάπτυξη, για την δική μου χαρά και ευτυχία. Δεν είναι κακό να προβληματιστείς. Ίσα ίσα με αυτή τη μέθοδο μπορείς να κάνεις βήματα προς την αυτογνωσία. Μπορείς να ανακαλύψεις πράγματα για σένα που δεν τα είχες συνειδητοποιήσει ποτέ.

χαλαρωση

Αν θελήσετε να δοκιμάσετε κάτι αντίστοιχο, θα πρότεινα να βρείτε κάποιον που θα εμπιστευτείτε (δείτε και την πιστοποίησή του) για να έχει και επιτυχία. Εκεί νομίζω βρίσκεται το μυστικό της επιτυχίας.

Δεν θα αναφερθώ στον χώρο γιατί δεν κάνω την ανάρτηση για να διαφημίσω. (Aν κάποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μου στείλει inbox).Την κάνω για να σας προτρέψω να ασχοληθείτε λίγο παραπάνω με το είναι σας, με τον εαυτό σας. Να αγαπάς τον εαυτό σου και να τον προσέχεις κάθε μέρα. Να τον αναπτύσσεις και να τον καλλιεργείς. Το οφείλεις στην ύπαρξή σου. Εσύ επιλέγεις αν θα είσαι καλύτερος αύριο!

Νιώθω πιο ανάλαφρη σήμερα! Ευχαριστώ πολύ την Α.Γ. για την υπέροχη εμπειρία που μου χάρησε. Καταπληκτικός χώρος με θετική ενέργεια, επαγγελματισμός και πάνω από όλα μια προσωπικότητα με πολύ θετική αύρα!  Σίγουρα θα υπάρξει και επόμενη.

Η επιστημονική περιγραφή της συνεδρίας.
Η ώρα ηρεμίας έχει 4 στάδια χαλάρωσης μέσω pranayama (έλεγχο αναπνοής), εναρμόνισης εγκεφαλικών ημισφαιρίων μέσω συντονισμού κινήσεων (πολύ ήπιες κινήσεις που γίνονται όσο είμαστε ξαπλωμένοι με την μέθοδο feldenkrais), επίγνωση του σώματος και χαλάρωση μέσω παρατήρησης όλων των σημείων του υλικού σώματος κ καθοδηγούμενο οραματισμό για βαθύτερη σύνδεση με το υποσυνείδητο.

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies