Πόση χαρά κρύβεται πίσω απο την αγορά ενός υλικού αγαθού;

απο Irene's Healthy Life

Θα έχετε προσέξει ότι κάποιες περιόδους της ζωής σας, είστε πιο καταναλωτικά όντα από άλλες; Σίγουρα θα το έχετε προσέξει. Και αν το σκεφτείτε και λίγο παραπάνω ίσως να διακρίνετε ότι δεν είσασταν και τόσο καλά ψυχολογικά εκείνη την περίοδο.

Συνήθως προσπαθούμε να καλύψουμε κάποιο κενό που νιώθουμε και έναν από τους τρόπους αυτούς είναι οι αγορές. Όπου συνήθως είναι και αγορές υλικών αγαθών που στην πραγματικότητα δεν τα έχουμε και ανάγκη.

Αν αυτό το συνειδητοποιήσεις ότι συμβαίνει, αν δηλαδή το αναγνωρίσεις ως αντίδραση στις δυσκολίες που περνάς, έχεις ελπίδες να το σταματήσεις.

Προσπάθησε γενικά να κάνεις δεύτερη σκέψη πριν προβείς σε μια αγορά. Ρώτα τον εαυτό σου αν πραγματικά χρειάζεσαι αυτό το αγαθό. Γίναμε υλιστές και απομακρυνθήκαμε από την φύση και την ανθρώπινη επαφή. Η πραγματική χαρά δεν κρύβεται στο καινούριο υλικό αγαθό που θα αποκτήσεις. Θα είναι προσωρινή και παροδική, γιατί το αγαθό θα παλιώσει σε λίγο καιρό.

Προσπάθησε συνειδητοποιημένα να μαζεύεις χρήματα για να κάνεις ταξίδια. Να αγοράσεις με τα χρήματά σου, εμπειρίες που θα σου δημιουργήσουν αναμνήσεις. Αναμνήσεις δυνατές που θα σε συντροφεύουν σε όλη σου τη ζωή και δε θα γεράσουν ποτέ. Αναμνήσεις μοναδικές, δικές σου, που θα σου δίνουν χαρά με διάρκεια!

Διαβάστε επίσης: Στην αναζήτηση της αγάπης.

Την επόμενη φορά που θα βρεθείς στα μαγαζιά για να αγοράσεις ένα δέκατοπέμπτο τζήν παντελόνι,(γιατί κανένα από αυτά που έχεις δεν έχει την τέλεια εφαρμογή) σκέψου μήπως τελικά θα ήταν προτιμότερο αυτά τα χρήματα να τα ρίξεις στον κουμπαρά που θα τον έχεις ονομάσει ΤΑΞΙΔΙ ΟΝΕΙΡΟ, για εκείνο το άφταστο ταξίδι κατά τη γνώμη σου;

Καλές αγορές αναμνήσεων!

written by author: Irene Babali

Healthy life, better life!!!

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies