Στην αναζήτηση της αγάπης.

απο Irene's Healthy Life

Η αναζήτηση της αγάπης είναι αναμφισβήτητα συνδεδεμένη με τη φύση του ανθρώπου. Και όταν δεν έχει ο άνθρωπος κάποιον να μοιραστεί αυτό το συναίσθημα, αισθάνεται ένα κενό, που προσπαθεί συνεχώς να καλύψει.

Εάν είστε ένας από εκείνους τους ανθρώπους που έχει περάσει μια ζωή περιμένοντας το σωστό άτομο να έρθει και αισθάνεστε πως αυτό  δεν πρόκειται ποτέ να συμβεί για σας , τότε διαβάστε το παρακάτω άρθρο. Γιατί μεταξύ μας, υπάρχουν πολλά περισσότερα στη ζωή από το να κάθεστε περιμένοντας το άλλο μισό που θα σας κάνει ολόκληρο.

Τα φαινόμενα απατούν
Λάβετε υπόψη ότι η εικόνα πως όλοι είναι ερωτευμένοι γύρω σας, δεν είναι αληθής. Ιδιαίτερα σήμερα! Αναρωτηθήκατε πόσο ευτυχισμένα είναι αυτά τα ζευγάρια; Αν έχετε την άνεση να συζητήσετε ειλικρινά με κάποιους, θα εκπλαγείτε με τη διαπίστωση, ότι πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να είναι με κάποιον μαζί, απλώς επειδή δεν θέλουν να είναι μόνοι. Ίσως να μην είστε ερωτευμένοι, αλλά τουλάχιστον δεν προσποιήστε ότι είστε ερωτευμένοι ή δεν διατηρείτε μια σχέση, από φόβο να μην μείνετε μόνοι.

Χαλαρώστε και ζήστε
 Μην εστιάζετε στην εύρεση αγάπης. Ασχοληθείτε με ένα χόμπι, κάνετε κάποιους νέους φίλους, μπείτε σε μια τάξη χορού, πηγαίνετε κινηματογράφο μόνοι σας, γράψτε, διαβάστε, ζωγραφίστε, ταξιδέψτε, διασκεδάστε, πάρτε ένα σκυλί, πηγαίνετε στο πάρκο, υπάρχουν εκατομμύρια πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε τη ζωή σας. Κάντε ότι σας ευχαριστεί! Αντ ‘αυτού, πιθανότατα κάθεστε στον καναπέ και αισθάνεστε λυπημένος για τον εαυτό σας, επειδή κανείς δεν σας αγαπά. Αλλά είναι πραγματικά αλήθεια;
Δεν αγαπάς τον εαυτό σου; Βγείτε έξω και ζήστε τη ζωή σας και η αγάπη θα έρθει να σας χτυπήσει την πόρτα, όταν θα το σκέφτεστε λιγότερο. Αν αγαπάς τον εαυτό σου θα έρθει και κάποιος άλλος που θα αγαπήσει εσένα.

 Η αγάπη δεν κάνει τα πάντα καλύτερα
Εάν νομίζετε ότι η σύνδεση με κάποιον σε μακροπρόθεσμη βάση θα βελτιώσει ξαφνικά τη ζωή σας, ίσως να κάνετε λάθος. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι τα πράγματα είναι καλύτερα στην αρχή, αλλά αυτό συμβαίνει ακριβώς επειδή εστιάζεστε σε αυτό το άτομο και δεν εστιάζετε στον καθορισμό των άλλων πτυχών της ζωής σας. Βεβαιωθείτε ότι ισορροπείτε τα θέλω σας, με το ποσό ευθύνης που βάζετε σε έναν άλλο άνθρωπο. Δεν μπορεί να είναι η δουλειά τους να σας κάνουν ευτυχισμένους. Η ευτυχία σας, θα πρέπει πρωταρχικά να ξεκινάει από εσάς, από μέσα σας.

Διώξτε την αρνητικότητα
Οι άνθρωποι τροφοδοτούνται από τα συναισθήματα των άλλων ανθρώπων. Κάντε θετικές σκέψεις και κάντε θετικά πράγματα και θα προσελκύσετε το είδος αγάπης που αναζητάτε στη ζωή σας. Μια καλή τεχνική είναι, για κάθε αρνητική σκέψη που σας έρχεται στο μυαλό, να κάνετε τρείς θετικές για να επιστρέφετε στο δρόμο της θετικής ενέργειας.

 Μην κλείνεστε στο σπίτι
Μένεις στο σπίτι περιμένοντας την αγάπη να σε βρει; Πόσες πιθανότητες πιστεύεις ότι έχεις; Η βιταμίνη D κάνει καλό σε όλους. Βρεθείτε με τους φίλους σας και ανοίξτε τον κοινωνικό σας κύκλο.  Μπορεί εκεί έξω, να συναντήσετε κάποιον που είναι ιδανικός για εσάς.

 Δημιουργήστε καλές συνθήκες διαβίωσης, στην καθημερινότητά σας
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια καλή ζωή για εσάς. Μην περιμένετε να συναντήσετε κάποιον για να αγοράσετε αυτό το σπίτι, αυτοκίνητο, ή να πάτε ενα ταξίδι. Δεν χρειάζεστε κάποιον για να επικυρώσετε και να υλοποιήσετε τις ιδέες σας. Επίσης δεν χρειάζεται κάποιος να πληρώσει για τα μισά από αυτά τα πράγματα. Πόσοι και πόσοι περιμένουν να ζευγαρώσουν για να μοιραστούν τα έξοδα…μέγα λάθος! Όταν πατάς στα δικά σου πόδια, εκπέμπεις και αυτοπεποίθηση και άρα γίνεσαι ελκυστικός εκεί έξω. Ζήστε! Μην περιμένετε να ζευγαρώσετε για να κάνετε πράγματα.

Να έχετε πίστη και υπομονή
Αν μπορείς να το ονειρευτείς μπορείς και να το ζήσεις. Χρειάζεται πίστη ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για εσάς, απλά είναι θέμα χρόνου. Μη μιζεριάζετε, γιατί αυτό βγαίνει προς τα έξω ως κακή και απωθητική εικόνα. Πρέπει να πιστεύετε ότι θα έχετε τη ζωή που θέλετε, συμπεριλαμβανομένης της αγάπης που σας αξίζει.

Μη λυπάστε τον εαυτό σας
Μην λυπάστε για τον εαυτό σας. Δημιουργήστε μια εκπληκτική ζωή και σταματήστε να ανησυχείτε τόσο πολύ για το τι θα φέρει η αγάπη στο τραπέζι για σας. Η αγάπη πρέπει να είναι κάτι που μπορείτε να προσθέσετε στη ζωή σας, αλλά αυτό δεν θα πρέπει να καθορίζει τη ζωή σας.

 Μην περιμένετε τον ιδανικό σύντροφο!
Εάν θέλετε ποτέ να βρείτε τον αγαπημένο σας, θα πρέπει να ξανασκεφτείτε τον αυστηρό κατάλογο ελέγχου για έναν σύντροφο. Σίγουρα έχετε πρότυπα, ο καθένας έχει, αλλά καταγράψτε ποιες είναι οι προτεραιότητές σας σε αυτή τη λίστα. Που δίνετε βαρύτητα. Γιατί να θυμάστε πολλά από τα στοιχεία που έχουμε στον κατάλογο προδιαγραφών, αλλάζουν με τον χρόνο ενώ τα ουσιαστικά παραμένουν αναλλοίωτα και δυναμώνουν κιόλας με την σοφία του χρόνου. Και μην ξεχνάτε κάτι πολύ σημαντικό…είστε εσείς ο τέλειος, ο ιδανικός σύντροφος;;; Nobody is perfect!

Να είστε ανοιχτοί στις προκλήσεις
Θα πρέπει να μπορείτε, να αναγνωρίσετε τα σημάδια από το σύμπαν που να σας λένε ότι υπάρχει κάτι ακριβώς μπροστά σας που μπορείτε να αγαπήσετε. Εάν κλείσετε τον εαυτό σας από τον κόσμο και μακριά από τα σημάδια που είναι συχνά ακριβώς μπροστά σας, τότε χάνετε την ευκαιρία να συναντήσετε ένα ιδιαίτερο είδος αγάπης: το απροσδόκητο είδος. Και τα απροσδόκητα, συνήθως είναι τα καλύτερα!

Να είστε επικοινωνιακοί
Πως είναι οι επικοινωνιακές σας δεξιότητες; Είστε ενας καλός συνομιλητής; Έχετε μάθει να ακούτε τον άλλον; Εάν δεν έχετε την ικανότητα να συνεχίζετε μια συνομιλία για περισσότερα από λίγα λεπτά ή αν νιώθετε νευρικός γύρω από τους ανθρώπους, τότε ίσως θα πρέπει να δουλέψετε τον εαυτό σας. Κυρίως προς δικό σας  όφελος. Όσο καλύτεροι είστε στην επικοινωνία, τόσο πιο πιθανό είναι ότι θα έχετε ακριβώς αυτό που θέλετε στη ζωή.

Ποτέ δεν είναι αργά
Ανεξάρτητα από την ηλικία σας, δεν είναι ποτέ αργά για να βρείτε αγάπη. Κάθε ηλικία έχει την ομορφιά της! Επιπλέον όσο περνούν τα χρόνια, ο άνθρωπος αποκτά περισσότερη σοφία που πρέπει να χρησιμοποιεί στις επιλογές του. Καλή η νιότη, αλλά εμπεριέχει και απειρία. Όσο μεγαλώνεις εκτιμάς και δίνεις βαρύτητα σε πιο ουσιαστικά πράγματα και αυτό θα μπορούσε να είναι το κλειδί για να βρεις κάποιον που να αγαπάς.

Τέτοια μέρα, δεν μπόρεσα να αντισταθώ στην αγάπη! Έγραψα γι΄αυτήν!

Συντάκτης: Ειρήνη Μπαμπαλή ( Certified Health Coach )

Υ.Γ. Aν σας άρεσε αυτό το άρθρο μπορείτε να το μοιραστείτε. Αν θέλετε να ενημερώνεστε για θέματα καλής υγείας (άσκηση, διατροφή, ψυχολογία), αλλά και για τις εξορμήσεις / δραστηριότητες μας στην φύση, δεν έχετε παρά να μας ακολουθήστε μας στα social media:

https://www.facebook.com/bloghealthylife
https://www.instagram.com/bhealthylife/
https://www.youtube.com/healthylife

Healthy life, better life!!!
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ του Healthy life: Υγεία δεν είναι μόνο γυμναστική και διατροφή! Είναι ο τρόπος που σκεφτόμαστε και πράττουμε. Είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε!

 

Διαβάστε ακόμη

Αφήστε το σχόλιό σας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι συμφωνείτε με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Πολιτική απορρήτου και cookies